Gael Monfils je opět zraněný, z Roland Garros odstoupil

Zdroj fotky: Getty Images

Gael Monfils si na domácím grandslamu připsal teprve svou druhou letošní výhru. Ve druhém kole jej čekal zajímavý zápas s Holgerem Rune. K tomu ale nedojde. Francouz z turnaje kvůli zranění odstoupil.

Emotivní výhra v 1. kole

Gael Monfils se na okruh vrátil letos v březnu v Indian Wells. Návrat mu ale nevycházel tak, jak by si představoval. Před French Open dokázal pouze jednou přejít přes první kolo. To se mu podařilo v Ostravě, kde jeho soupeř utkání skrečoval.

V Paříži se v 1. kole utkal se Sebastianem Baezem. S Argentincem svedl napínavou pětisetovou bitvu. Vypadalo to, že Gael Monfils opět prohraje. V rozhodující sadě prohrával již 0-4 a musel hodně zabojovat. Nakonec zvítězil po setech 3-6, 6-3, 7-5, 1-6, 7-5. Vyhrál tak první zápas na hlavním okruhu od loňského srpna.

Radost zkazilo zranění

Ve 2. kole mohl diváky čekat velmi zajímavý zápas. Gael Monfils měl utkat s Holgerem Rune. K tomu ale bohužel nedojde. Ještě včera večer během zápasu Novaka Djokoviče svolal Francouz tiskovou konferenci, kde oznámil, že z turnaje odstupuje. Důvodem je zranění zápěstí.

"Mám problém se zápěstím, který momentálně nemohu vyřešit. Byl jsem na vyšetření a doktor mi řekl, že by nebylo dobré hrát, a tak jsem odstoupil. Po fyzické stránce se cítím poměrně dobře. Zápěstí ale bolí a musím se s tím vypořádat. Cítil jsem to v podstatě během celého zápasu," informoval Gael.

"Momentálně cítím víc než zklamání. Kolikrát si ještě zahraji na Roland Garros? To je otázka, na kterou neznám odpověď. Zatím se to snažím vstřebat."

"Ve čtvrtek podstoupím další vyšetření, abych věděl přesnou dobu léčby. Je to jen částečné natržení. Lékař si myslí, že budu moci hrát travnatou sezonu, ale může to být více či méně dlouhé."

Gaelovi přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat na kurty.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full