Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kritika a konec v Petrohradu. Jaškin mění působiště, měl by zůstat v Rusku

Český hokejista Dmitrij Jaškin končí v ruském Petrohradu. foto: Profimedia.cz

Hokejový útočník Dmitrij Jaškin končí po roce v Petrohradu. Momentálně si hledá nové angažmá, s největší pravděpodobností by měl setrvat v KHL. Podle informací ruských médií bude účastník dvou světových šampionátů v příští sezoně působit v Kazani.
  14:34

Rodák z Omsku se vrátil do KHL před rokem po sezoně v NHL, kterou mu výrazně zkrátily ostrý faul Marka Borowieckého a vážné problémy s kolenem.

V Petrohradu podepsal už v době, kdy Rusové rozpoutali válku na Ukrajině. Přijal nabídku funkce kapitána, na klubovém účtu na sociálních sítích děkoval ruské armádě za služby vlasti u příležitosti oslav Dne obránce vlasti.

Zavřel si dveře do české reprezentace, pro ruská média pak líčil: „Bylo to pro mě nečekané a nepříjemné. Takové rozhodnutí prostě padlo, já s tím nic nezmůžu.“

V základní části uplynulého ročníku KHL opět patřil k nejlepším, vysloužil si ocenění pro nejužitečnějšího hráče. S dvaašedesáti body ovládl tabulku produktivity, se čtyřiceti trefami se stal i nejlepším střelcem.

Český hokejista Dmitrij Jaškin končí v ruském Petrohradu.

V play off ale zůstal výrazně za očekáváním. Ve čtrnácti duelech bodoval sedmkrát (5+2), v semifinále proti CSKA Moskva (2:4 na zápasy) se nezapsal do statistik ani jednou.

Ruská média spekulovala, zda se vedle poklesu formy nepotýká také se zraněním. Jaškin čelil velké kritice, jeho výkony se rozebíraly pravidelně. „Když ho Petrohrad nejvíce potřeboval, z ledu se vytratil,“ psal web Championat.

Další zápasy v dresu SKA už český útočník nepřidá. Alespoň zatím.

„Hokej je život a v něm se někdy musíte rozloučit se svými přáteli. V příští sezoně budeme bez Dmitrije Jaškina. Byl to skvělý kapitán a zapsal se do historie našeho klubu. Jsme mu vděční, ale nyní se naše cesty rozcházejí,“ uvedl hlavní trenér a šéf klubu Roman Rotenberg.

Petrohrad podle jeho slov nabídl Jaškinovi smlouvu i pro příští sezonu, ale nebyl schopen splnit jeho vysoké finanční požadavky.

Třicetiletý útočník už se údajně měl dohodnout na spolupráci s Kazaní, se kterou by měl podle ruských médií v nejbližší době podepsat lukrativní tříletý kontrakt.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!