• Načítám...
>

Na Kampě proběhl Den dětí ve velkém stylu

  • 1. června 2023,
  • 15:12,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

1. červen se každoročně slaví jako mezinárodní Den dětí a Praha 1 v tomto směru nemohla být výjimkou. V parku na Kampě proto připravila pro děti bohatý program.

Reklama

1. červen se každoročně slaví jako mezinárodní Den dětí a Praha 1 v tomto směru nemohla být výjimkou. V parku na Kampě proto připravila pro děti bohatý program. 

„Návštěvníci tady mohou vidět jednak ty, kteří se zapojili, ať už je to městská policie, ať už jsou to hasiči, ať už jsou to záchranáři, pak jsou to různé spolky tady z Prahy 1, skutečně je toho hodně a já mám prostě strašně velkou radost,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 1 David Bodeček (bez PP).

Nesmíme ale zapomenout ani na Policii České republiky, která rovněž připravila svůj program a také na celou řadu hudebních vystoupení. Ať už to byla skupina Cukr ze Základní školy náměstí Curieových nebo Masakrózní hustec ze Základní školy Vodičkova.

Den dětí si nenechala ujít ani místostarostka Prahy 1 Kateřina Klasnová se svojí dcerou. Obě dvě se na akci velmi dobře bavily.

„Největší hit, a to je tady koneckonců vidět podle té fronty, je samozřejmě malování na obličej, takže tady stojíme nekonečně dlouhou frontu. Ale se školou si myslím, že už oběhla všechny atrakce, včetně skákacího hradu a vyzkoušeli si snad úplně všechno, takže si myslím, že si to užila hezky,“ popisuje Kateřina Klasnová (Rezidenti 1), místostarostka městské části Praha 1.

Ostatně Den dětí si na Kampě užily snad všechny děti včetně jejich učitelů, kteří je na akci doprovodili. 

anketa

„My jsme přišli z Litvínovské 500 z Prahy 9, takže jsme rádi, že jsme mohli zavítat i do Prahy 1 a vidím, že je tady hodně aktivních atrakcí, což děti potřebují, protože se potřebují vyřádit, hlavně ve čtvrtek, kdy mají odpolední vyučování.“

„Rozhodně půjdu na toho býka, ten vypadá dobře a tamhle na bojování. Je to tady moc hezké.“

„Já jsem byl tady na koni a bylo to dobrý. Teď se chystám ještě jednou a pak půjdu na sumo. Spoustu jsem toho už vyzkoušel a líbí se mi tady.“

Den dětí v Praze 1 nabídl nejen kulturní vyžití, ale děti si zde mohly také zasportovat, přičemž s některými sporty se setkaly třeba vůbec poprvé.

„Jedna z velkých hlavních disciplín je tady třeba místní rugby od Slavia Rugby Praha, s tím, že si vyzkouší první kroky, pro největší fajnšmekry a fanoušky této disciplíny je možnost se pak přihlásit do jejich klubu a navštěvovat první hodiny této zábavné sportovní disciplíny,“ uzavírá moderátor akce a trenér Jan Váňa. 

Svůj den si děti mohly užít i díky krásnému počasí, kdy při lehce zamračené obloze bylo příjemně, ale zároveň nepršelo. A díky bohatému a různorodému programu si na své přišli úplně všichni, ať už to byli prvňáčkové nebo zkušení mazáci z druhého stupně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu