Proč uživatelé ve velkém přechází na iPhony? Hlavním důvodem jsou problémy a chyby Androidů

  • Na iOS přechází nejvíce uživatelů Androidů od roku 2018
  • Nejvýraznějším důvodem jsou chyby a problémy Androidů
  • Kvůli FaceTime a iMessage přechází jen zlomek uživatelů

Podle agentury CIRP je v současné době míra přechodu uživatelů Androidů na iPhony největší od roku 2018. A konečně už víme i přesné důvody, proč uživatelé ve velkém počtu opouští platformu Android, a přechází ke konkurenci. I přesto, že se všeobecně počítá s tím, že lidé mění platformy kvůli tomu, aby mohli komunikovat se svými známými a spolupracovníky přes iMessage, realita je úplně jiná.

Více než polovina dotázaných (53 %) přešla na iOS kvůli problémům stávající platformy Android. Uživatelé uvádějí, že už jim starší telefon přestal dostačovat, protože u něj bylo citelně poznat, že je starší (důraz na možné zpomalení telefonu), potřeboval servisní zásah či měl další problémy (zřejmě softwarového rázu), které znemožňovaly jeho plnohodnotné používání.

Klepněte pro větší obrázek
Největší důvody, proč uživatelé hromadně přecházejí z Androidu na iOS, často skloňovaný iMessage a FaceTime se (i v USA) nachází až na posledním místě

Druhým nejčastějším důvodem (26 %) byly nové funkce, které přesvědčily uživatele o tom, že je čas přejít na iPhone. Za tím si můžete představit třeba kvalitnější fotoaparát nebo přívětivější uživatelské rozhraní. Na třetím místě se, poměrně nečekaně, umístila nižší cena (15 %). I přesto, že Android smartphony seženete mnohdy výrazně levněji, než iPhony, dotázaní uživatelé věřili tomu, že za iPhone zaplatili méně, než by museli dát za výbavou podobný smartphone s Androidem. K této „mystifikaci“ zřejmě částečně přispělo i to, že velká část dotázaných si iPhony pořídila ve slevách či v dočasných akcích.


Nejoblíbenější iPhony

Apple iPhone 15 Pro 128GB Apple iPhone 15 Pro 128GB
nabízí 93 obchodů za ceny od 25 390 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 13 128GB Apple iPhone 13 128GB
nabízí 84 obchodů za ceny od 14 122 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 15 128GB Apple iPhone 15 128GB
nabízí 88 obchodů za ceny od 19 410 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Apple iPhone 15 Pro Max 256GB
nabízí 79 obchodů za ceny od 31 400 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené iPhony


Až na čtvrtém místě se se šesti procenty umístily komunitní nástroje, tedy komunikační aplikace FaceTime a iMessage. A takto nízké procento je nečekané zejména proto, že výzkum vznikal v USA, které jsou tradiční „baštou“ iPhonů.

Zdroj: CIRP via 9to5mac

Diskuze (115) Další článek: Garmin vylepšil kultovní Fénix – fotovoltaika a LED svítilna pro všechny. Epix s OLED displejem překvapil výdrží baterie

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , Hlavní důvod, Zlomek, Uživatelé, Největší důvod, CIRP, Platforma,