Barcelone údajne hrozí zákaz vstupu do Ligy majstrov

Zdieľať:

Barcelona by mohla byť na pokraji zákazu účasti v Lige majstrov a vo všetkých súťažiach UEFA, napriek tomu, že vyhrala La Ligu.

Napriek úspechu v lige to bola pre katalánskeho giganta stále búrlivá sezóna mimo ihriska, kde čelili obvineniam z korupcie.

Súvisí to s platbami spoločnosti spojenej s rozhodcami v Španielsku, hoci klub naďalej popiera akékoľvek previnenie v tejto záležitosti.

V prípade, že budú uznaní vinnými vo svojej krajine, čelia potenciálu zostupu, ale UEFA je tiež uprostred ich vlastného vyšetrovania.

Podľa španielskeho portálu ABS dvaja vyšetrovatelia UEFA dospeli k záveru, že klub by mal mať v budúcej sezóne zákaz účasti v európskych súťažiach.

Prezident UEFA Aleksander Čeferin vraj už túto správu videl a teraz len čaká na rozhodnutie o prípade.

Európsky futbalový riadiaci orgán sa mohol rozhodnúť oznámiť svoj trest bez toho, aby čakal na rozhodnutie španielskeho súdneho systému v prípade.

Na druhej strane môžu počkať, či bude Barca uznaná vinnou z korupcie, než vynesú vlastný rozsudok, ktorý by mohol viesť aj k prísnejšiemu trestu.

Zástupcovia UEFA Jean Samuel Leuba a Mirjam Koller v súčasnosti len navrhujú klubu zákaz účasti v súťažiach na jeden rok.

Vynechanie európskeho futbalu by klub stálo garantovanú sumu okolo 50 miliónov eur plus akékoľvek ďalšie peniaze za to, ako ďaleko sa v súťaži dostanú.

To by mohlo výrazne ovplyvniť, koľko môžu minúť toto leto alebo v budúcnosti, najmä keď sa pokúsia znovu získať Lionela Messiho.

Zdroj: sportbible.com

Foto: fcbarcelona.com/twitter.com