Zavřít reklamu

Samsung Galaxy Watch4 a Watch5 patří mezi nejlepší chytré hodinky se systémem Android na trhu. Vedle vynikajícího výkonu a funkcí sledují tato nositelná zařízení i klíčové zdravotní ukazatele. Oproti konkurenci jsou vybaveny také snímačem BIA (zkratka pro bioelektrická impedanční analýza), který měří složení vašeho těla, včetně procenta tělesného tuku a hmotnosti kosterních svalů. 

Pokud tedy chcete z hodinek Samsungu vytěžit maximum chcete z nich vytěžit maximum, tak zde se dozvíte, jak používat chytré hodinky k měření složení těla. Snímač BIA konkrétně měří kosterní svalstvo, hmotnost tuku, procento tělesného tuku, index tělesné hmotnosti (BMI), vodu v těle a bazální metabolickou rychlost (BMR). To všechno poskytuje komplexnější přehled o vašem zdraví než samotné BMI. Snímač ale nedokáže změřit vaši hmotnost, proto ji musíte před zahájením měření zadat ručně.

Pamatujte ale na to, že Galaxy Watch nejsou lékařské přístroje. Vaše měření se mohou lišit v závislosti na způsobu nošení zařízení. Majitelé těchto hodinek mohou data využívat k lepšímu pochopení svého zdravotního stavu a sledování klíčových ukazatelů, i když nemají přístup k příslušnému lékařskému vybavení. Přestože senzor BIA může být o něco méně přesný než měření prováděná ve zdravotnickém zařízení, měl by při správném nošení chytrých hodinek poskytovat konzistentní údaje. Pamatujte, že v ideálním případě byste měli měřit složení svého těla brzy ráno, a to na lačno před vykonáváním jakékoli fyzické aktivity, abyste získali co nejpřesnější údaje.

Které Samsung Galaxy Watch umí měřit složení těla? 

Hodinky Samsung Galaxy Watch4 a Watch5 jsou vybaveny snímačem BIA, který měří složení vašeho těla. Přesný seznam najdete níže, dá se samozřejmě počítat s tím, že jej budou umět měřit i novější generace, starší však nikoli. Tato funkce není spojena s telefony Samsung Galaxy. Můžete ji používat, i když jsou hodinky spárovány s jiným telefonem než tím značky Samsung. 

  • Samsung Galaxy Watch4 
  • Samsung Galaxy Watch4 Classic 
  • Samsung Galaxy Watch5 
  • Samsung Galaxy Watch5 Pro 

Přestože je funkce tělesného složení od společnosti Samsung skvělým způsobem, jak sledovat údaje o svém zdraví a kondici, někteří lidé by tuto funkci neměli používat. Než se do analýzy složení těla na pustíte, přečtěte si doporučení společnosti Samsung a řiďte se jimi.  

  • Funkci nepoužívejte, pokud máte v těle implantovaný kardiostimulátor nebo podobné zařízení. 
  • Funkci by neměly používat těhotné osoby. 
  • U osob mladších 20 let mohou být údaje nepřesné.

Galaxy Watch4 a Watch5 koupíte zde

Jak změřit složení těla v Galaxy Watch 

  • Přejeďte prstem po displeji Galaxy Watch směrem nahoru. 
  • Otevřete aplikaci Samsung Health. 
  • Sjeďte dolů a klepněte na nabídku Složení těla. 
  • Zde klepněte na volbu Měřit. 

Pokud jste ještě dosud žádné měření nepodnikli, objeví se vám zde průvodce. Zadáte tedy pohlaví a tělesnou hmotnost, zároveň jste instruováni, jak postupovat, tedy položit ukazováček a prostředníček na tlačítka Galaxy Watch. Prsty by se měly dotýkat jen tlačítek, ne ruky. Celý proces měření trvá asi 15 sekund a jste o jeho procentuálním postupu informováni na displeji.

Co dělat, když měření složení těla Galaxy Watch selže? 

V mnoha případech může měření složení těla selhat na vašem na úrovni přibližně 80 %. Toto je běžný problém a je možné, že i přes opakované pokusy vaše hodinky nemohou měření provést. Nepoukazuje to ale na nějaké problémy. Existuje pro to několik důvodů. Nejprve, a to je nejdůležitější, hydratujte své ruce, paže a prsty pomocí dobrého zvlhčovače. Tento trik by sám o sobě měl ve většině případů fungovat.

Za druhé, otočte hodinky tak, aby byl senzor proti vnitřní straně vašeho zápěstí. Posuňte také hodinky na zápěstí výše a ujistěte se, že sedí opravdu pevně. Můžete také hodinky restartovat, abyste zjistili, zda to pomůže, což by měl být ale až ten poslední pokus.

Chytré hodinky Samsungu koupíte zde

Dnes nejčtenější

.