Druhá liga má 27 účastníků, hrát se bude znovu ve dvou skupinách

Foto: shkmhodonin.cz

1. června 2023, 17:54

Adam Bagar

První červnový den proběhl v Praze aktiv druholigových klubů, na kterém se rozhodlo o podobě příštího ročníku třetí nejvyšší soutěže. Systém zůstává stejný jako v loňské sezoně, hrát se bude znovu ve dvou skupinách.

Obě skupiny si jen prohodily lichý a sudý počet účastníků. Východní konferenci bude hrát 12 týmů, západní 15.

Na východě přivítají dva nováčky – po sestupu z Chance ligy se vrací Šumperk, naopak z kvalifikace vítězů krajských soutěží si postup vybojovala Technika Brno.

Stejným způsobem se na západě vracejí Kralupy nad Vltavou. Sestoupit pak měl Hronov, ale poté, co Jablonec nad Nisou nepodal přihlášku, bude v soutěži působit i v následující sezoně 2023/24. Mezi účastníky naopak nefigurují Klatovy.

Základní části v obou skupinách budou mít 44 kol, do play off postoupí tradičně osmička nejlepších. Osmifinále a čtvrtfinále se budou hrát na tři výhry v rámci skupin, semifinále a finále už křížem na čtyři vítězná utkání.

Vítězi třetí nejvyšší soutěže připadne právo účasti v Chance lize pro nadcházející ročník, poslední týmy z obou konferencí se opět utkají o záchranu.

Rozlosování základní části soutěže zatím není známo.

Složení skupin 2. ligy pro sezonu 2023/24

Západní konference:
HC Letci Letňany, Piráti Chomutov, HC Baník Příbram, HC Stadion Vrchlabí, HC Tábor, Hokej Ústí nad Labem, HC Děčín, MOSTEČTÍ LVI, HC Kobra Praha, HC Benátky nad Jizerou, IHC Králové Písek, HC Stadion Cheb, HC Řisuty, HC Wikov Hronov, HK Kralupy nad Vltavou.

Východní konference:
Draci Šumperk, Hokej Vyškov, AZ Havířov, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC ISMM Kopřivnice, BK Havlíčkův Brod, SHKM Baník Hodonín, HK Nový Jičín, HK Opava, SKLH Žďár nad Sázavou, HHK Velké Meziříčí, Technika Hockey Brno.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz