Prezident La Ligy potvrdil, že čoskoro „odpovedia“ na plán Barcelony

Zdieľať:

V Barcelone dominovali reči o Finančnom pláne uskutočniteľnosti a o tom, ako La Liga ešte nemá zelenú pre tento proces, čo následne zle ovplyvňuje snahu klubu o Lionela Messiho.

Hoci Barça údajne predložila Messimu neoficiálnu ponuku 25 miliónov eur, nemôže sa pohnúť ani o centimeter bez toho, aby La Liga schválila ich plán ekonomickej životaschopnosti.

V nedávnej interakcii s médiami však prezident La Ligy Javier Tebas odpovedal na otázky týkajúce sa snahy Barcelony o Messiho a naznačil, že klub musí predať hráčov, aby mohol kupovať iných, bez ohľadu na schválenie.

„Podpisy Barcelony? Neviem, či podpíšu Messiho alebo ktorého hráča. Aby bolo možné podpísať hráčov, ostatní hráči musia odísť. Barca funguje a my dohliadame. Toto je naša funkcia,“ povedal Tebas (h/t Diario SPORT).

Zamerať sa však musí na schválenie predaja hviezdy prvého tímu, ktorá by mohla priniesť značné príjmy do barcelonskej kasy. Klub zároveň musí počkať na plán ekonomickej životaschopnosti.

Keď hovoril o schválení, Tebas dodal: „Čoskoro bude odpoveď na plán životaschopnosti Barcy. Sú si vedomí všetkého.”

Po získaní súhlasu Barça pravdepodobne urobí nejaké kroky. Do tej doby sa však klub bude 24 hodín denne snažiť nielen presvedčiť Messiho, ale aj zbaviť sa nechcených hviezd pred novou sezónou.

Zdroj: barcauniversal.com

Foto: fcbarcelonanoticias.com