Zavřít reklamu

Rok 2023 je pro společnost Samsung rokem zdokonalování. Ať už jde o jemnou aktualizaci designu, nebo jen celkové uhlazení softwaru, celé trio modelů řady Galaxy S23 jasně útočí na iPhony 14 ale i další Android konkurenci. Zážitek z novinek Samsungu můžete navíc ještě více umocnit hned po jejich vybalení nastavením několika funkcí a využitím nabízených možností.  

Je samozřejmé, že prvním krokem by měla být kontrola aktualizací softwaru. Samsung od uvedení těchto tří zařízení na trh vydal už řadu aktualizací, které vylepšují mnohé funkce a celkovou stabilitu zařízení. Pokud vám aktualizaci nenabídne telefon automaticky, jděte do Nastavení -> Aktualizace softwaru -> Stáhnout a instalovat. Některé z následujících tipů lze samozřejmě vztáhnout na jakýkoli jiný smartphone Samsungu, třeba i aktuální Galaxy A34 a A54.

Upravte zamykací obrazovku 

Jednou z definujících funkcí iOS 16 iPhonu je možnost přizpůsobit si zamykací obrazovku pomocí různých widgetů a změnit styl hodin. Není to však nic ve srovnání s tím, co je možné u telefonů Samsungu. Zde můžete přidat klidně i video, text a další prvky. Jak budete pak telefon vnímat je právě o personalizaci, takže je vhodné si vzhled upravit hned na začátku používání zařízení.

  • Dlouze stiskněte domovskou obrazovku.  
  • Vyberte možnost Pozadí a styl 
  • Klepněte na Změnit pozadí 
  • V rámci možnosti Galerie zvolte třeba položku Video 
  • Vyberte požadované video a potvrďte klepnutím tlačítka Hotovo. 
  • Ve spodní části obrazovky klepněte na možnost Oříznout a poté na Hotovo. 
  • Vpravo nahoře klepněte na Hotovo.

Přizpůsobte si domovskou obrazovku 

Velké displeje nabízejí velký rozlet nejen pro vaše prsty ale i oči. Mnohým může připadat standardní rozvržení a velikosti ikon zbytečným mrháním místem, takže pokud chcete, můžete si mřížky nastavit dle vlastního přání. Obvykle si na to pak zvyknete tak, že u každého dalšího teleofnu budete chtít, aby vypadalo rozložení totožně, proto je důležité věnovat tomuto nastavení patřičnou chvilku.

  • Dlouze podržte prst na displeji.  
  • Zvolte ikonu Nastavení 
  • Vyberte nabídku Mřížka pro Domovskou obrazovku.

Vyzkoušejte výběr objektů na fotografii 

Už jste někdy něco vyfotili a chtěli jste z obrázku odstranit pozadí? Doposud jste si k tomu museli stáhnout aplikaci z Google Play, ale s Galaxy S23 stačí předmět z fotografie déle podržet a uložit ho jako nový do telefonu. Stačí k tomu zvolit Uložit jako obrázek. Dále jej můžete použít dle libosti, třeba v konverzaci. Fungují zde i gesta drag and drop, takže jej klidně přesunete do Poznámek atd. Celé to vypadá jako kouzlo, které vás jednoznačně na první dobrou ohromí.

Využijte pravého potenciálu displeje  

Hardware Samsungu je sice na špičkové úrovni, ale displej je vrcholem jeho vlajkových smartphonů. Společnost však dodává svá zařízení s některými konkrétními výchozími nastaveními displeje navrženými spíše pro maximalizaci výdrže baterie. My si však nemyslíme, že to musí být dobře, protože si zasloužíte lepší zobrazení.

Jděte do Nastavení a vyberte volbu Displej. Předně si můžete určit chování světlého a tmavého režimu, adaptivní jas doporučujeme nechat zapnutý, stejně jako plynulost pohybu. Níže ale zvolte nabídku Rozlišení obrazovky, kde doporučujeme nastavit WQHD+. Tím využijete plného potenciálu tohoto jemného displeje. A když už ho máte, tak je přece vhodné si jej patřičně užívat.

Šetřete baterii 

Zapnutí funkce Pozastavit USB Power Delivery zajistí, že se nebude vašemu zařízení přehřívat baterie, a že čip dostane potřebnou šťávu k poskytnutí maximálního možného výkonu pro hraní i těch graficky nejnáročnějších her. Sama baterie potom nebude tak namáhána a tím pádem budete šetřit i její životnost. Samozřejmě to má celé také za následek, že zařízení nebude na dotek tolik „topit“.

  • Předně je důležité aktualizovat Game Booster na verzi 5.0.03.0. Můžete tak udělat v Galaxy Store.  
  • Připojte nabíjecí kabel k telefonu a k adaptéru o výkonu alespoň 25W s USB PD, který je samozřejmě zapojen do sítě.  
  • Otevřete jakoukoli hru.  
  • Vyberte nabídku Game Booster, která je v případě rozhraní na šířku s ovládacími prvky vpravo dole.  
  • V zobrazení Game Booster klepněte na ozubené kolo.  
  • Sjeďte níže a aktivujte přepínač u funkce Pozastavit USB Power Delivery.

Dnes nejčtenější

.