Zrušení církevního sňatku není zdaleka tak snadné, jako civilní rozvod. Před Bohem lze manželství rozvázat pouze anulací – a tím tedy zpětně zrušit jeho platnost, jako by nikdy ani nebylo. Aby církevní soud anulaci schválil, jsou navíc potřeba mnohem extrémnější důvody, než běžně udávané neshody či nevěra. 

Taťána Kuchařová proto vyrukovala s církevní žalobou na svého bývalého manžela, ve které ho vylíčila jako neplodného člověka s nevyhraněnou sexualitou, co se převléká za ženu. Tento pohled na svou osobu Brzobohatý pochopitelně popírá, ačkoli přiznal, že se v rámci show pro přátele skutečně čas od času rád převlékne do ženských kostýmů a hraje postavu, které říká Tiffany Richbitch. 

Poslala ho k Fifkové

„O své sexualitě jsem nikdy nepochyboval. Má orientace je a vždy byla heterosexuální,“ řekl Blesku. Podpořila ho i známá česká sexuoložka Hana Fifková, ke které ho paradoxně přiměla jít právě Taťána. 

„Byl jsem k ní Taťánou vyslán, přesněji řečeno. Šel jsem tam, protože jsem jí chtěl dokázat, že má záliba v převlékání nemá nic společného s mou orientací, jak se Taťána bála. Zároveň si chtěla potvrdit, že to není dědičné,“ říká Brzobohatý. A lékařka mu dala za pravdu – je prý heterosexuální a převlékání do kostýmů dědičné rozhodně není. 

Fifková sice nemohla odhalit detaily o svém pacientovi, přesto ale pro Blesk potvrdila slova Brzobohatého. „Tak tolik snad mohu říci, že u Ondřeje rozhodně o žádnou sexuální úchylku nejde.“

Vyjádření Fifkové Kuchařovou pěkně dopálilo. „Já bych velmi ráda položila paní doktorce Fifkové také několik otázek, ale nemůžu, bohužel. Udělá to za mě můj právník u církevního soudu,“ zdůraznila bývalá Miss World 2006 v rozhovoru pro Primu.

Weiss versus Brzobohatý

Před církevním soudem, který se žalobou zabývá, nicméně nebude vypovídat jen Fifková, nýbrž i její kolega Petr Weiss. Ten přitom ale Brzobohatého nikdy ani nepotkal... „Doktora Weisse osobně vůbec neznám a náš příběh s Taťánou může znát jedině z jejích úst. Já s ním nikdy nemluvil,“ říká herec.

Právník Kuchařové tvrdí, že doktor Weiss bude vyslechnut jako svědek, který zná celý případ od sexuoložky Fifkové. „To ale nemůže. Doktorka Fifková s ním o mně a našich sezeních nikdy nemluvila, sama mi to potvrdila. Je to zkrátka další lež,“ tvrdí Brzobohatý. 

Bohatá společná historie

Celé kauze dodává na bizarnosti i fakt, že spolu kdysi Weiss a Fifková úzce spolupracovali. Jak připomíná web Expres.cz, v minulosti si například prošli soudem, při němž se setkali na lavici obžalovaných. Řidič tramvaje Gabriel Polyak totiž pod jejich péčí podstoupil změnu pohlaví a stal se Dianou Polyakovou. Polyaková ale později zažalovala Weisse i Fifkovou s tím, že jí určili nesprávnou diagnózu a k tranzici ji dotlačili. 

Weiss a Fifková dokonce v roce 2008 vydali knihu s názvem Transsexualita a jiné poruchy pohlavní identity, na které se oba podíleli společně s několika dalšími odborníky. Jak se zdá, »Tiffany gate« nyní kolegy rozdělila... Konfrontace u soudu bude jistě zajímavá. 

Video
Video se připravuje ...

Černochová a vztahy v armádě. Kuchařová se chystá na Brzobohatého a Blesk Tlapky v sobotu! Bára Horáková

Fotogalerie
49 fotografií