Jak se daří české ekonomice, co ji v současnosti nejvíc trápí a kam ji v dalších letech nasměrovat, aby neztrácela konkurenceschopnost? Nejen to budou řešit velká jména tuzemského byznysu a průmyslu spolu s vrcholnými politiky na ekonomické konferenci reVize Česka. Tu pořádají Hospodářské noviny spolu s iniciativou Druhá ekonomická transformace v pondělí 5. června.

Výchozím materiálem, který podrobně mapuje situaci České republiky, a to nejen po ekonomické stránce, je Index prosperity a finančního zdraví. Připravuje ho analytický tým České spořitelny a Evropy v datech, který spolupracuje se Sociologickým ústavem Akademie věd. A základní body, jak na tom jsme, probereme v Ranním brífinku s členem uvedeného týmu a hlavním ekonomem České spořitelny Davidem Navrátilem.

V tomto podcastu držíme krátký formát, právě tak na cestu do práce nebo k rychlé kávě, když jste na home officu. A budeme rádi, když si nás každé ráno najdete na webových stránkách HN nebo ve svých oblíbených podcastových aplikacích.

Nejnovější díl a také další podcasty Hospodářských novin si můžete poslechnout na našem webu v sekci Podcasty i v mobilních aplikacích Spotify nebo Apple Podcasts.