ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 19089 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Ceny OSA pro Ztraceného i Viktora Sheena

0 jsk 2.6.2023

Již po osmnácté se ve čtvrtek 1. června uskutečnilo předávání Výročních cen OSA, které oceňují přední domácí hudební skladatele a textaře v rámci populární a klasické hudby, a to v patnácti kategoriích.

Ocenění pro nejúspěšnějšího skladatele populární hudby a nejúspěšnějšího textaře obhájil Marek Ztracený (na foto), jenž také zvítězil v kategorii Populární skladba roku se svým hitem Moje milá. Zlatou cenu OSA za celoživotní přínos obdržel zesnuvší hudební skladatel a klavírista Marek Kopelent.

Do Zlatého fondu OSA byl zapsán hudební skladatel a zakladatel tria Golden Kids Bohuslav Ondráček (in memoriam) a skladba Jdi za štěstím, jejímiž autory jsou Karel Svoboda a Zdeněk Borovec. Druhým rokem byl oceněn také nejstreamovanější autor, kterým se stal Viktor Sheen.

Slavnostním večerem v kulturním paláci Vzlet provedli moderátorka rádia Expres FM Veronika Koloušková a skladatel a herec Jan Maxián. Záznam Výročních cen OSA bude možné sledovat v televizi Óčko Star 21. června od 18 hod. a 25. června od 13 hod.