Speváka a rapera Taomi inšpiroval kvet echinacea. Vydáva rovnomenný album

Po takmer trojročnej odmlke predstavuje spevák a raper Taomi svoj doposiaľ najväčší a najosobnejší hudobný počin Echinacea, ktorému predchádzali dva úspešné single Ty (Tomáš) a Kúsok mňa.

02.06.2023 10:00
debata

Štrnásťtrackový album sa vyníma najmä svojou energickosťou a multižánrovosťou, pričom raper ho oficiálne predstaví 7. júna v Bratislave. TASR o tom informovala PR manažérka Kristína Polerecká.

Taomi: Čistá

Hudobný projekt Echinacea mapuje posledné tri roky umelcovho života, od vydania jeho posledného albumu v roku 2020 až po súčasnosť. „Bol to obraz samoty a prihovárania sa samému sebe. Snažil som sa to poňať v pozitívnom slova zmysle,“ vysvetľuje Taomi tvorbu nového albumu. Na novinke sa okrem piesní rôznych žánrov objavujú aj mená známych hudobníkov ako Gleb, Samey, Katarzia či Laris Diam.

Taomi, Katarzia: Sebavedomie

Éru novej hudby a oznámenie albumu odštartoval pilotný singel Ty (Tomáš), ktorý Taomi zložil ešte počas horúcich dní minulého leta. Skladba sa dočkala aj zaujímavého vizuálu, v ktorom sa prvýkrát objavil motív tzv. spikes. Tie v hmatateľnej podobe predstavujú módny doplnok nápadne pripomínajúci kvet echinacea a s Taomim sa o tento nápad postaral začínajúci dizajnér Alex Achberger.

Taomi: Ty (tomáš)

„Chceli sme vymyslieť jednoduchý, špecifický a zapamätateľný objekt k celému albumu. Zo všetkých návrhov nám to krásne sadlo k názvu Echinacea, pretože spikes nápadne pripomínajú kvet na mojej hlave. Symbolizujú čistotu a intuíciu, ktorú si nosíme v sebe,“ dodáva Taomi.

taomi Čítajte viac Raper Taomi spieva v novej skladbe Ty (Tomáš) sám sebe

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taomi