TOPlist

Redmi 12 odhalen. Král levných telefonů dostane hodně rychlé nabíjení

redmi
  • Očekávaná novinka Redmi 12 odhalena v prvním oficiálním úniku
  • Dostane 90Hz LCD displej a čipset MediaTek Helio G88
  • Třešničkou na dortu má být velmi rychlé 67W nabíjení

Po úspěchu řady Redmi Note 12 výrobce brzy přispěchá s ještě levnější sérií telefonů. Očekávaný model Redmi 12, který má symbolizovat perfektní poměr ceny a výkonu, uniká na prvních renderech. Portál SlashLeaks zároveň odhalil i několik důležitých specifikací.

Design a displej Redmi 12

Lovec úniků Piyush Bhasarkar posbíral informace o Redmi 12 z Twitteru a Weibo. Podařilo se dokonce odhalit i design připravovaného smartphonu, neboť unikl i oficiální obrázek přímo od Xiaomi. Ten také přináší nejvíce informací, obsahuje totiž popis i několika specifikací.

Vidíme na něm trio telefonů – u dvou záda, u jednoho přední část s displejem. Popisek hned vedle láká na „velký 90Hz Full HD+ displej“ a hned ten vedlejší na „zpracování z prémiového skla“. Čelní strana je viditelně plochá a najdeme na ní průstřel i nemalou bradu. Záda jsou také plochá a vystupují z nich pouze tři fotoaparáty. Vzhled tak velmi připomíná Poco F5, respektive Redmi Note 12 Turbo.

A co další výbava?

Jiný zkušený tipér – Digital Chat Station ze sítě Weibo – odhalil několik dalších specifikací, které nebylo možné rozeznat z úniku tiskových materiálů zmíněných výše. Redmi 12 podle něj přinese čipset MediaTek Helio G88 a rychlé nabíjení kabelem s výkonem až 67 W.

Kromě toho také potvrdil, že mobil dostane LCD obrazovku s rozlišením Full HD+ a 90Hz obnovovací frekvencí. Záda mají být ze skla, což DCS podložil ještě novým renderem, na kterém jsou vidět tři barevné varianty: bílá, černá a světle modrá.

DCS však se spekulacemi nekončí a vypráví ještě o záhadném tabletu. Mělo by se jednat o vstupní model s 11″ displejem s 2K rozlišením a 90Hz obnovovací frekvencí. Hlavní roli by měl hrát čipset Qualcomm Snapdragon 680. Bohužel v tuto chvíli není jasné, jak bude tablet vypadat, ani kolik bude stát.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku