• Načítám...
>

Děti z Prahy 4 si užily dětský den v Roztylech

  • 2. června 2023,
  • 10:25,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 4 připravila pro své nejmladší obyvatele dětský den. Jak už bývá tradicí, konal se na Roztylském náměstí a na děti tu čekalo 10 soutěžních stanovišť. Nechyběly lákavé ceny pro všechny účastníky ani další doprovodný program.

Reklama

Tak jako každý rok připravila Praha 4 pro své nejmenší obyvatele dětský den na Roztylském náměstí. Připravený pro ně byl zajímavý program a soutěžní stanoviště, na kterých plnili nejrůznější úkoly.

"My se nacházíme na Roztylském náměstí, je to již tradiční dětský den a řekl bych, že to je i tradiční akce městské části, máme tady spoustu doprovodných soutěží, takže si děti mohou zasoutěžit, zasportovat, mohou se tady osvěžit u naší fontány, vyšlo nám i počasí, tak si myslím, že není víc, co si přát," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta MČ Praha 4.

"Děti dostanou hrací kartičku, kterou tady takhle mám, tu si vyzvednou v modrém stanu a pak různě na přeskáčku plní různé úkoly, zahrají si fotbal, projdou se na chůdách, zaskáčou si v pytlích, zastřílí si z luku, je tam i vědomostní kvíz, je tam i taková zajímavá, zahradníci by ocenili, "zničte krtka" a tak dále. Čili zapojí celé tělo, pohybové aktivity a musí i přemýšlet. Když to splní, kartičku odevzdají, mají splněno a pak za to dostanou dárky, to tady máme takový tajemný hrad, čili oni splní, kartičku odevzdají, mají splněno a pak jdou do toho hradu si vybrat dárek. Ten hrad je zajímavý tím, že ten stan bude plný mlhy a v té mlze si musí něco rychle vzít," řekl Tomáš Ivanovič, organizátor akce.

Akce se připojila ke Dnům pěstounství 2023. Na místě byl pro dospělé připraven i stan městské části, kde se zájemci mohli dozvědět informace o problematice náhradní rodinné péče.

"Máme více jak 88 rodin, více jak 107 dětí a 102 pěstounů a náhradních rodičů. Já si myslím, že je to velice důležité téma, hlavě na Praze 4 to opravdu umíme, protože poskytujeme tu lásku a náhradní rodinu, kterou děti potřebují, protože to zdravě rozvíjí jejich emoce, jejich city a o to nám jde, aby poznaly tu lásku v rodině, takže je to i poděkování současným pěstounům, kteří v hojném počtu přišli a samozřejmě chceme nalákat další pěstouny, kteří se budou starat o ty děti tak, abychom co nejméně dětí měli v dětských domovech," řekl Radek Lacko (ANO), radní MČ Praha 4.

Na akci nechybělo mimo jiné ani malování na obličej či divadelní vystoupení pro děti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu