TOPlist

Aplikace Můj vlak přináší nové funkce, po kterých uživatelé volali opravdu dlouho

Vlak Českých drah
  • Oficiální aplikace Českých drah Můj vlak přináší několik zajímavých novinek
  • Aplikace vás například sama přesadí v případě, že dojde ke změně řazení vlaku

Národní železniční dopravce České dráhy (ČD) provozuje aplikaci Můj vlak, která slouží cestujícím pro vyhledání spojů, pořízení jízdenky, popřípadě pro zjištění informací o jejich cestě, výlukách a podobně. V nové aktualizaci přibylo pár užitečných funkcí, které uživatelům dlouho chyběly.

Nové funkce v aplikaci Můj vlak

V první řadě České dráhy zlepšují informování on-line odbavených cestujících o případných změnách na cestě. Systém nově automaticky vyhodnocuje změny jízdního řádu oproti zakoupené jízdence. Cestující tak je o případných změnách automaticky informován notifikací v aplikaci Můj vlak. Automaticky zákazník obdrží tuto informaci měsíc, týden a den před cestou, ale i v den cesty.

Se změnami na trase se pojí i další novum. Dopravce spustil automatické přesazování na základě změn v řazení vlaků. Když se v daném spoji změní řazení a dotkne se cestujícího, který má už zakoupenou jízdenku s místenkou, systém ho nově automaticky přesadí na jiné místo ve spoji.

Cestující jsou v takovém případě pak automaticky informováni o změně místa k sezení. Kompletní aktualizací přesazení cestujících disponuje i vlakový personál, který tak může poradit, kam se usadit.

‎Můj vlak
Cena: zdarma

Poslední velká novinka se týká cestujících, kteří nevyužívají systém místenek. České dráhy nasadily upravené grafické plánky pro výběr místa ve vlaku, které usnádní nalezení volných míst k sezení. Nejpraktičtější je to u vlaků těsně před jejich odjezdem a také u spojů, které jsou už na cestě.

Cestující nově na první pohled poznají, na která místa nejsou prodané rezervace a jsou určena pro cestující bez místenek. Odpadne tak strach z toho, že si nebudete mít kam sednout. „Snazší orientace ve voze by ve výsledku měla pomoci k plynulejšímu a komfortnějšímu nástupu do vlaku a obsazení míst. Cestující bez místenky pak mohou mít jistotu, že neobsadili místo někomu se zakoupenou rezervací,“ uvádí Lukáš Kabát, tiskový mluvčí ČD.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku