Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MOL nečakane zastavil finančný kohútik. Po 13 rokoch končí ako sponzor klubu

Maďarská petrochemická spoločnosť MOL, ktorej súčasťou je aj bratislavská rafinéria Slovnaft, už nebude finančne podporovať tím FC Fehérvár. S trojnásobným majstrom krajiny sa rozhodla nepredĺžiť hlavnú sponzorskú zmluvu.

02.06.2023 15:01
FC Fehérvár Palko Dardai Foto:
Logo Skupiny MOL sa od budúcej sezóny vytratí z dresov tímu FC Fehérvár (na snímke Palko Dardai).
debata

Hlavný partnerom Fehérváru bola pritom skupina MOL už od roku 2010 a počas jej pôsobenia ovládol klub najvyššiu súťaž v rokoch 2011, 2015 a 2018.

Spoločnosť sa rozhodla do vtedajšie tímu Székesfehérvár vstúpiť z dôvodu zlepšenia úrovne najvyššej súťaže a organizačných zmien, ktoré vtedy prebiehali v maďarskom futbale.

futbal, futbalové ihrisko, ilustračné foto Čítajte viac Škandál v Nemecku. Mladý futbalista zomrel po brutálnom útoku francúzskeho protihráča

Príchodu MOLu výrazne prispel k spomínaným majstrovským titulom a okrem nich sa mužstvo dvakrát predstavilo v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA (2012 a 2018).

V ceste za prvou účasťou vyradil klub v 2. predkole bratislavský Slovan, s ktorým na Pasienkoch uhral nerozhodný výsledok 1:1 a v následnej odvete mu na postup stačila bezgólová remíza.

„Ďakujem za posledných 13 rokov! Pre nás, ako kľúčového podporovateľa maďarského športu, bola naša spolupráca mimoriadne úspešná,“ citoval portál origo.hu slová Pétera Pantla, riaditeľa komunikácie Skupiny MOL.

14. FK Železiarne Podbrezová Čítajte viac Netuctový majiteľ? Za Sotáka sa nechceme skrývať. Kucka je nedostupný, dohrá v Slovane

Spoločnosť verí, že ich odchod prinesie nové impulzy a bude mať dobrý vplyv na futbalový klub a mesto. „Od roku 2010 urobil maďarský futbal veľké pokroky aj na medzinárodnej scéne a všetci Maďari môžu byť na výsledky hrdí,“ dodal Pantl.

MOL patrí k dôležitým partnerom aj v tíme slovenského vicemajstra DAC Dunajská Streda. Práve po tejto spoločnosti nesie názov štadión v meste na južnom Slovensku.

Najhodnotnejšie futbalové kluby na svete + Slovan Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček 20 najhodnotnejších...
debata chyba
Viac na túto tému: #MOL #FC Fehérvár