„Žalgiris Backstage“: kokio skonio gumą kramto D.Songaila ir, ką finale palaiko A.Kulboka? 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą pažymėjo laimėdami pirmąsias „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynes prieš Vilniaus „Rytą“ (108:93). Užtikrintos žalgiriečių pergalės fone „Žalgirio“ arenoje „Žalgiris Backstage“ vedėja Eglė Jurgaitytė sutiko daug žinomų krepšinio pasaulio veidų.

E.Jurgaitytė pakalbino rungtynes stebėjusį buvusį Kauno „Žalgirio“ aukštaūgį Mareką Blaževčių, kuris šį sezoną pirmą kartą žaidė užsienyje atstovaudamas Santjago de Kompostelos klubui Ispanijoje.

„Visų pirma, smagu grįžti į Lietuvą, smagu sutikti pažįstamus veidus, susitikti su draugais – tikrai „faina“, – kalbėjo M.Blaževičius. – Pasiilgau sirgalių ir jų lietuviškų emocijų. Kartais ir jų agresijos, „naglumo“.“

M.Blaževičius pridūrė, kad žaisdamas Ispanijoje nepraleisdavo ir Eurolygos rungtynių bei įvertino žalgiriečių sezoną šiame turnyre.

„Žiūrėjau Eurolygos rungtynes, kadangi Eurolyga buvo labai įdomi – ar tai būtų „Žalgirio“ rungtynės, ar kitos. LKL čempionatą galbūt sekiau mažiau. Tikrai paliko gerą įspūdį – komanda kovojo, gerą įspūdį „Žalgiris“ paliko ir tiems treneriams, pas kuriuos žaidžiau“, – aiškino aukštaūgis.

„Žalgirio“ arenoje „Betsafe-LKL“ finalo kovų nepraleido ir Patrų „Promitheas“ klube šiame sezone žaidęs ir vienu geriausių Europos taurės turnyro žaidėjų buvęs Arnoldas Kulboka.

„Smagu, atvykau pasižiūrėti rungtynių ir jos tikrai įdomios. Atvykau kaip neutralus sirgalius. Aš už gražų krepšinį, – kalbėjo A.Kulboka. – Labiausiai šiame sezone žalgiriečių žaidime Eurolygoje įsiminė Kevarriuso Hayeso dėjimas per kažkurio varžovo galvą. Buvo gražu žiūrėti.“

Lietuvos vyrų krepšinio rezervinės rinktinės vyriausiuoju treneriu neseniai paskirtas ir „Žalgiryje“ žaidęs bei komandos trenerių štabe dirbęs Darius Songaila prisiminė savo vasaras Lietuvoje.

„Smagu jausmas tapti LKL čempionu. Tai buvo mano paskutinė pergalė čia su „Žalgiriu“. Po sezono stengdavausi kažkur visiškai nutrūkti nuo krepšinio. Grįžus į Lietuvą, pailsėti gamtoje, prie ežero, sodyboje“,  – teigė D.Songaila.

Visą krepšininko karjerą kramtomąją gumą rungtynių metu mėgęs kramtyti D.Songaila E.Jurgaitytei atskleidė, kokio skonio gumą rinkdavosi.

„Visąlaik kramtau burbulinę gumą“, – šyptelėjo D.Songaila.

Arenoje sutiktas buvęs žalgirietis Paulius Valinskas, užbaigęs sezoną Serbijoje, pasakojo apie sentimentus Kauno „Žalgiriui“.

„Visada emocijos pačios geriausios, smagu grįžti. Daug draugų likę, daug personalo narių likę. Dar ir laimi prieš „Rytą“ – viskas „super“, – teigė gynėjas. – Buvimas namuose, buvimas „Žalgirio“ sistemoje – viskas čia yra „super“. Pasiilgsti tų emocijų, aišku, visi turi savo kelią, bet esu kitame kelyje ir viskas yra gerai.“

„Betsafe-LKL“ finalo serija į „Žalgirio“ areną sugrįš birželio 6 d., antradienį.

Komentarai