Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Velká posila pro Spartu. Ze Švýcarska se vrací reprezentační útočník Chlapík

Filip Chlapík si kryje puk před Michalem Vondrkou. foto: ČTK

Po pouhém roce se do hokejové Sparty vrací útočník Filip Chlapík. Ve švýcarském Ambri-Piotta, kde posbíral v 50 zápasech 37 bodů, se český reprezentant rozhodl z rodinných důvodů skončit. „Spartu miluju a myšlenky na návrat jsem měl vždycky,“ říká. S pražským klubem uzavřel tříletou smlouvu.
  15:11

Pětadvacetiletý účastník nedávného mistrovství světa sice po loňském odchodu uzavřel s Ambri-Piottou dvouletý kontrakt, ale nakonec zvolil dřívější návrat.

„Klub se rozhodl vyhovět Filipově žádosti z rodinných důvodů a umožnil mu předčasný návrat domů,“ píše ve zprávě vedení Ambri-Piotta.

Chlapík získal se Spartou v sezoně 2021/22 stříbro, v základní části byl nejproduktivnějším hráčem, nejlepším střelcem i nahrávačem. Po zásluze se tak stal nejlepším hokejistou extraligy.

Pro Spartu, která skončila v minulém ročníku třetí v základní části, ale vypadla ve čtvrtfinále s mistrovským Třincem, je třetí posilou po útočníkovi Ondřeji Najmanovi z Mladé Boleslavi a kanadském obránci Aaronu Irvingovi z Davosu.

„Po odchodu Davida Tomáška přináší Filip Chlapík potřebnou kvalitu a kreativitu. Patří mezi českou špičku a věříme, že ve Spartě bude pokračovat ve skvělých výkonech,“ uvedl člen představenstva klubu Tomáš Divíšek pro sparťanský web.

„Filip odešel teprve před rokem, ale už v uplynulé sezoně jsme byli v častém kontaktu. Víme, co od něj můžeme čekat. On sám má obrovskou touhu zažít ve Spartě úspěch,“ doplnil sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Chlapík si v uplynulé sezoně ve švýcarské lize připsal v 50 zápasech 37 bodů za 24 branek a 13 asistencí, za národní tým odehrál 19 utkání a nasbíral 13 bodů (5+8). Na mistrovství světa, kde debutoval, stihl jen tři duely, protože se potýkal s následky zranění po zákroku slovenského obránce Patrika Kocha v úvodu turnaje.

Autoři: ,