Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Na pražském Vypichu už to žije! Přípravy na sobotní festival Blesk tlapek vrcholí

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang, Festival Blesk tlapek - 
2. června 2023
15:10

Už se to chystá, už to roste! Na louce na pražském Vypichu jsou od dnešního dopoledne v plném proudu přípravy na sobotní festival Blesk tlapek. Staví se podium a nezbytné zázemí pro návštěvníky a jejich čtyřnohé parťáky, kterých loni zavítalo na tuto akci na pět tisíc. Akce začíná již v sobotu od 11:00.

Na obřím podiu s LED obrazovkami se vystřídá řada známých tváří a spousta zajímavých osobností z řad kynologů s jejich hvězdnými psími parťáky, z nichž někteří zazářili i na stříbrném plátně.

„Bude mezi nimi Miroslav Skružný s německým ovčákem Chrisem z Podbrdského kraje, který předvede ukázky sportovní kynologie a obrany. Jak se tančí se psem, ukáže Hana Maršálová s border kolií Scottem, co obnáší lovecká kynologie, vysvětlí spolu se svou smečkou honičů Rudolf Slaba,“ popsala redaktorka Blesk tlapek Kateřina Bokrová Lang.

Mezi další zajímavé hosty patří i záchranář a příslušník Hasičského záchranného sboru David Hynek, který se svým německým krátkosrstým ohařem Darrenem od Tekly pomáhal při různých katastrofách včetně letošního ničivého zemětřesení v Turecku.

Výtěžek pro Dočasky De De

K vidění budou bull sporty, připravena je také řada soutěží, do nichž se budou moci návštěvníci a jejich pejsci zapojit. Na místě budou mít své stánky útulky a záchranné spolky, které přivedou i pejsky k adopci. Návštěvníci si budou moci koupit lístky do tomboly, jejíž výtěžek věnují letos Blesk tlapky spolku Dočasky De De na úhradu veterinárních nákladů a krmení jejich svěřenců.

Občerstvení pro všechny

Návštěvníci budou moci na místě také podepsat petici Stop úvazům, rozhodnout o tom, kdo se stane Psím superhrdinou a zapojit se do různých soutěží. Nachystány jsou i stánky s občerstvením, pro pejsky budou po celém areálu připraveny misky s vodou. „Těšíme se na vás. Přijďte, začínáme v 11 hodin,“ řekly reportérky Blesk tlapek Jana Ulrichová a Kateřina Bokrová Lang.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

verka1 ( 2. června 2023 18:22 )

Bude velká účast 👍

otrusnik ( 2. června 2023 17:03 )

Mohli by to uspořádat i v jimých větších městech. Lidé by určitě rádi na pejsky přispěli.

Zobrazit celou diskusi