Petr byl na herce příliš skromný, nikam se necpal, na druhu stranu si vážil každé nabídky. „Byl to fajn člověk,“ shodují se dávní kolegové.

"Petr Drholec byl v tom dobrém slova smyslu dělník divadla. Často na něho vzpomínala  i Vlasta Chramostová. V roce 1973 spolu hráli na prknech chebského divadla v Brechtově hře Matka kuráž a její děti, což byla její poslední oficiální premiéra před zákazem vystupování. Říkala o něm, že se na něho mohla vždy spolehnout...“ vzpomíná Pavla Fialová (77), hereččina známá. Není divu, že se Chramostová na Drholce upnula, když pak už měla v patách státní bezpečnost a mohla hrát jen bytové divadlo.

Zločiny zabraly

Posledním filmovým režisérem, který Petra oslovil, byl v roce 2021 Jaroslav Brabec (68). Dal mu roli starosty v kriminálním seriálu Zločiny Velké Prahy. Dobové příběhy prvorepublikové mordparty sledovalo na dva miliony diváků! Na divadle působil Drholec pod režijním vedením Jana Grossmana (†67), Miloše Horanského (†90) a Miroslava Krobota (71). Působil ale i v jiných českých divadlech, třeba Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, Městském divadle v Mostě nebo v Divadle S. K. Neumanna v Praze. Na začátku milénia hrál Drholec ve hře Cyrano z Bergeracu v Národním divadle. Poslední rozloučení se koná v úterý 6. června od 11 hodin v kostele Stětí sv. Jana Křtitele v Ořechu.

Video
Video se připravuje ...

V Ordinaci nastal čas státnic. A co dělá Švarc? Podvádí! Voyo

Fotogalerie
29 fotografií