Grandslamová osmifinále zkompletována! Muchová v Paříži porazila i neoblíbenou Beguovou

2. 6. 2023, 22:10
Aktuality 132
FRENCH OPEN - Karolína Muchová na třetí pokus uspěla ve třetím kole French Open. Poslední česká zástupkyně ve dvouhrách přehrála Rumunku Irinu Beguovou 6:3, 6:2, oplatila jí porážky z předchozích dvou vzájemných duelů a již na všech čtyřech grandslamech postoupila minimálně do osmifinále.
Karolína Muchová (© Profimedia)

Karolínu Muchovou v této sezoně zatím nelimitují žádné závažné zdravotní problémy, které by ji vyřadily na delší období, a díky zápasovému rytmu si udržuje i stabilní formu.

Tu nyní prodává také na French Open, které odstartovala skalpem světové devítky Marie Sakkariové a předznamenala své možnosti. Následně vyřadila bývalou semifinalistku Nadiu Podoroskou a dnes v Paříži poprvé uspěla i v utkání třetího kola proti neoblíbené soupeřce.

Šestadvacetiletá Češka na třetí pokus našla recept na Irinu Beguovou a stejně tak na třetí pokus vyhrála zápas 3. kola na Roland Garros. S o šest let starší Rumunkou prohrála před čtyřmi lety právě v Paříži i před pár týdny na antuce v Madridu, tentokrát už však cestu k vítězství našla.

Muchová zlomila odpor soupeřky v sedmé hře, ve které proměnila svůj celkově pátý brejkbol. Po zisku sedmi z osmi gamů pak vedla 6:3 a 4:1 s dvěma brejky v zádech a následné jediné zaváhání na servisu ji nezastavilo. Po 93 minutách hry zvítězila 6:3, 6:2.

"Konečně jsem ji porazila. Dnes jsem se snažila být trpělivější, byl to dobrý zápas s dlouhými výměnami. Kombinovala jsem trpělivost s útokem a fungovalo to," pochvalovala si v pozápasovém rozhovoru Muchová, jež soupeřku přestřílela na vítězné údery výrazným rozdílem 25:9.

"Jsem opravdu nadšená. Nechtěla jsem proti Irině prohrát potřetí za sebou. Očekávala jsem těžký zápas, věděla jsem, že nesmím zpomalit a musím být agresivnější než v předchozích vzájemných zápasech," řekla na tiskové konferenci Muchová.

"Snažila jsem se diktovat hru, nedat jí moc času a vyhnout se delším výměnám, což fungovalo. Jsem moc ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech. Myslím, že jsem dnes hrála opravdu skvělý tenis," doplnila.

"Věděla jsem, co od ní čekat. Nečekala jsem, že změní taktiku, když mě dvakrát stejným stylem porazila. Dávala jsem si větší pozor na to, že mě bude chtít držet v delších výměnách přes bekhend. Chtěla jsem do toho víc chodit," líčila Muchová. "Myslím, že ten začátek byl pomalejší, ale potom jsem se, řekla bych, odvázala. Začala jsem do toho víc chodit, víc využívat drop shoty, přecházet na síť a fungovalo to," uvedla.

Muchová se tak do osmifinále dostala už na všech čtyřech grandslamech a celkově popáté v kariéře. Zatím třikrát to pak dotáhla do čtvrtfinále, na Australian Open 2021 vypadla dokonce až v semifinále. Od té doby mezi čtyřkou nejlepších na žádném turnaji nebyla.

"Cítím se opravdu neuvěřitelně. Konečně jsem tu přešla přes třetí kolo, Jsem super šťastná, je tu moje rodina, mám tu svůj tým a je tu senzační atmosféra," uvedla spokojená rodačka z Olomouce.

Muchová zůstává na turnaji jako poslední ze 14 českých účastníků ve dvouhře. "Určitě by bylo příjemnější, kdyby nás Češek bylo v turnaji více. Navzájem se podporujeme. Bohužel to ale pro ostatní nedopadlo. Já jsem ráda, že mi se daří," řekla Muchová.

V osmifinále čeká lucky loser Avanesjanová

O čtvrté grandslamové čtvrtfinále svede souboj s Elinou Avanesjanovou. "Vůbec ji neznám. Budu se muset kouknout, jak hraje. Je na dobré vlně. Porazila Belindu (Bencicovou) a teď Tausonovou, takže si s týmem určitě sedneme a budeme se muset na ni připravit," plánuje Muchová.

V případě dalšího úspěchu by se o vyrovnání grandslamového maxima a ukončení bezmála dva a půl roku dlouhého čekání na semifinále utkala s předloňskou finalistkou Anastasií Pavljučenkovovou, nebo Belgičankou Elise Mertensovou.

Dvacetiletá Avanesjanová hraje hlavní soutěž grandslamu teprve podruhé v kariéře a při premiéře na Roland Garros, na němž startuje až jako šťastná poražená kvalifikantka, si připsala první tři vítězství.

Po úvodním skalpu světové dvanáctky Belindy Bencicové a vyřazení domácí Leolii Jeanjeanové dnes otočila souboj s Dánkou Clarou Tausonovou a jako první od roku 1988 postoupila do osmifinále French Open z pozice lucky losera.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 49.600.000 eur
páteční výsledky (2. 6. 2023)
• Dvouhra - 3. kolo •
Muchová (ČR) - Beguová (27-Rum.) 6:3, 6:2
Sabalenková (2-) - Rachimovová (-) 6:2, 6:2
Mertensová (28-Belg.) - Pegulaová (3-USA) 6:1, 6:3
Kasatkinová (9-) - Stearnsová (USA) 6:0, 6:1
Pavljučenkovová (-) - Potapovová (24-) 4:6, 6:3, 6:0
Svitolinová (Ukr.) - Blinkovová (-) 2:6, 6:2, 7:5
Avanesjanová (-) - Tausonová (Dán.) 3:6, 6:1, 7:5
Stephensová (USA) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 3:6, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

132
Přidat komentář
bardunek666
to má hezky otevřené. Ani případně čtvrtfinále by nebylo nehratelné. Samozřejmě vše závisí na tom, jak bude držet zdraví. Držím palce a křídla!
Další kolo je více méně povinnost, ale nelze neznámou soupeřku podcenit. Ačkoliv nerozehraná Belinda na antuce nebyla kdo ví jaká exkluzivní výhra.
Reagovat
smazaný uživatel
OT: Předevčírem byl ve studiu Eurosport 1 jako host Boris Becker. Komentoval moc hezky (před zápasem Djokovič-Fucsovics) a vypadal výborně, "léčebná vězeňská kůra" mu velmi prospěla :-), snad mu to vydrží :-).
Reagovat
paddy
Jeho dcera minulý měsíc vyhrála německou Stardance. Byla ze všech nejlepší, téměř pokaždé měla desítku a docela často jí dali všechny tři desitky. smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
díky za zajímavé info smilesmile
Reagovat
paddy
Nesmíme zapomenout na tradiční povrch smile

Z mužů je hlavní jméno jasné.
Je to Becker. Je nutné brát celou historii, ne jen podmnožinky ČR nebo Československo. Nesmí se proto zapomenout, že jsme byli i součástí Třetí říše smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
O Beckerovi nemuze byt pochyb.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak nedorazila Naomi, tak to bylo stovky komentu, problemu, od RG pokuta, a ja nevim co...a jeste nakonec jak odstoupila, tak mnohym to tady nebylo malo aby si kopnuli, plivnuli... a ted... je vsechno vporadku a v pohode:DDD

Nejvic me pobavily nektere komenty na ruznych forech, ze najednou nejsou novinari uplne prijemni, korektni, najednou vsichni chapou, ze Aryna se boji o s ve psychicke zdravi...

Najednou... najednou je vsechno jinak jak korouhvicka na vezi jak zafouka jiny vitr... najednou

Kde jsou ted, ti mistni bojovnici za pravdu, a pokoru...k novinarum...?:DDD

.... hlavou v zadku zastrcenou maji hluboko v dire moralniho blbismu ...:)))
Reagovat
Nola
? citala som, ze sa dohodla s organizatormi a nakoniec nejaku tlacovku robila za zatvorenymi dverami s vybranými novinarmi...

https://www.sport.cz/clanek/tenis-french-open-vitezny-uder-sabalenkove-se-ptejte-na-valecne-zlociny-nabada-hasek-novinare-na-french-open-4252175
Reagovat
Nola
Hasek obvinuje Amazonku s vojenskych zlocinov?
Reagovat
Vlk-v-trave
Nolka...Naomi nemela ani moznost se dohodnout... podle mne jak se to stalo s ni poprve, vcetne odstoupeni, tak ted proste postupuji jinak, obecne jsou vsude opatrnejsi...
Takova klasika, "prukopnik" to sezere na zacatku nejvice.
To bys jako fanynka Djokovice mohla vedet.

btw. do Naomi se tu kopalo uz navykove ze sportu, nez to vzal do ruky Ondra jako admin.
Reagovat
Nola
ako fanynka Novaka mam iste skusenosti, dnes Amazonka zaziva neskutocnu masaz na tlacovkach aj soc. sietach, spolu s Nolem su hracmi, ktori maju najviac hejtov...... preto ocenujem, tento krok organizatorov, pochybujem, ze by Naomi bola vystavena takemu tlaku, ako Aryna, ale kazdy to vidime inak....

ak ma pamat neklame, Naomi kvoli BLM jednoducho 2 x odstupila z turnaja, kvoli nej bol vynechany jeden hraci den.....
Reagovat
bIbec
Tak dá se mluvit o relativním tlaku. Osaka je určitě větší cíťa. Takže kdejaká hovadina ji rozhodí víc jak Sabalenku.
Reagovat
bIbec
Jako u holek sem pro, ať se zajímají o jejich duševní zdraví.

U chlapů mám spíš pocit, že jim nějaké starosti o duševní zdraví spíš škodí.
Reagovat
bIbec
Asi bych to řekl takhle. Pokud borec řekne, že nepůjde na tiskovku protože se bojí o své duševní zdraví, tak mu není pomoci.
Reagovat
Nola
to zase nie, predsa nie je potrebne aby hraci odstupovali kvoli novinarskym hyenam z turnajov, ako v pripade Naomi, maju sa pytat na tenis, na zapas, ale vacsina z nich riesi veci, ktore sa tenisu absolutne netykaju, nech idu k certu
Reagovat
bIbec
Já bych udělal tiskovky pro holky dobrovolné. Pokud tam nechtějí, tak ať tam nechodí.

Pro pány by tiskovky měli být povinné.
Reagovat
bIbec
*měly
Reagovat
Otmar
To by mi nevadilo. Zato mi hrubě vadí, když se "statečný" ukrajinský novinář na tiskové konferenci tenistky po utkání v Paříži ptá 26-leté holky velmi arogantními otázkami na válku s Ukrajinou. Možná by měl sebrat odvahu a zeptat se třeba Lukašenka nebo někoho podobně vlivného,ne? Tam ovšem šanci nemá,že! A výzva Haška novinářům, na co je třeba se ptát sportovců..to fakt zavání stavem po lobotomii.
Reagovat
jackiec
Já být tou tenistkou tak řeknu, jsem sportovec a pokud mi budete klást jiné než tenisové otázky tak ukončím TK...Je vidět že je pinkání nezajímá.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile přesně tak. Ptejte se na tenis či sport a jinak smile
Reagovat
Otmar
Je to tak, jdou tam exhibovat a sportovci na TK nikdy nebývají příčinou konfliktů, nemají důvod. Zato novináři se potřebují zviditelnit a vyhledávat konflikt...ne všichni, samozřejmě. Jsem rád, že pořadatelé Arynu nechali být.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
na agresivní žlutomodrou verbež s novinářskou imunitou konečně doplatila i Petra v Miami... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nemam zajem tady pomerovat psychologicky tlak, ten fyzicky je jasnejsi, krom toho sli po ni novinari jak slepice po flusu, vcetne fans nejen tady... to te tvoje pamet trochu klame. Deprese tady resit nebudu, jak plno mistnich psychologu.

Plno lidi si rado koplo, a moralizovalo,... pri kazde prilezitosti. Nejvice neco na tema... Pravidla plati pro vsechny...

Pokutu dostala Naomi jasne pravem, to jsem nikdy nerozporoval. Neni ani o cem... se bavit... poukazuji hlavne na to, ze lidmi neridi smysl pro pravdila a uz vubec pro nejakou moralku, ale casto emocionalni sympatie nebo antipatie... a ktere hracce se fandi, ktere ne, ktera vice pasuje do nejakych svetonazoru, ktere nekteri meni dle mody, nebo ruznych vln atd.

Sazkare do toho nema ani smysl zahrnovat...tam je to jasne.

Obecne: Pravidla jsou pravidla a nejsou od toho aby se relitivizovaly. Coz se deje stale... viz. Tsitsipas ve Wimbledonu...jasna diskvalifikace, ktera neprobehla. A plno jinych... s nekterym dohoda, s nekterym ani nahodou...

S takovymi jak Pella, Jarry atd. se zachazi obcas jak s onucemi v porovnani s hvezdami... jako Aryna, Naomi, Djokovic, klidne se da rict ironicky.... tam je to jak v bavlnce...:)))
Reagovat
IngStavinoha
uvědom si, prosím tě, že neoliberální pupetka si to kolem své "přecitlivělé" plnoleté osoby zavařila jen a jen sama - a logicky pak sklidila zasloužené důsledky

to se o ultrapokrytecky uplatňované kolektivní vině dnešních "velkých moralistů" vůči sportovcům z Ruska či Běloruska nedá říci ani omylem - tady samozvaní arbitři zvrácené rádoby spravedlnosti páchnou na sto honů loajální servilitou vůči "korektním" tlakům úplně odjinud - a jak známo, takto zfanatizované toxické klace se rozumný člověk raději záměrně vyhne, neboť dobře ví, že věcná a smysluplná diskuze s ním není možná

smilesmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
...diskuze s ní...
Reagovat
milik254
Jak píše Nola, situace jsou úplně jiné. Jenže ty využiješ každou možnost, jak útočit na ostatní.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ne, moralka neni relativni...ani pravidla.
Reagovat
makro99
Vlk, že tady útočí na ostatní? Jako tenhle travní Vlk vegetarián?
By mě zajímalo, z které višně si sem spadnul...
Reagovat
Vlk-v-trave
To vis... jsme tu uz znamy a protrely utocnik:)
Reagovat
makro99
No jo, krvelacny stvura.. :)
Reagovat
makro99
Jak sem cet o tom ohrozeni psychickeho zdravi, tak sem si taky hned vzpomnel na Naomi.. i na ty neutuchajici reakce tech mistnich, kulturnich bojovniku naruby..
Reagovat
vergus
Zápas jsem sice nestihl, ale velká gratulace k výhře nad nepříjemnou soupeřkou. Další na řadě je rusoarménka Avanesyan (která tady prohrála s poločeškou Day), což je na osmifinále parádní los. Jen nepodcenit a jít si pro to čtvrtfinále! smile
Reagovat
turista
Muška si zaslouží velkou gratulaci. Na antuce umí hrát sakra dobře.
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Astarin
Prosím Muško, nepodceň to Rusku. To už by fakt byla ostuda, že se tolika Ruskám tak moc daří a tolika Češkám naopak vůbec.
Reagovat
IngStavinoha
co se stane? v krajním případě tu budou ve výsledcích závěrečných bojů jen samé pokrytecké závorky s pomlčkou smile
Reagovat
turista
Myslím že ji Muška nepodceni. Je už zkušená tak se na ní dobře připraví.
Reagovat
EllNino
Jako bychom se vrátili o prár let dozadu - ve 4. kole jména jako Stephens, Svitolina, Pavlyuchenkova, Mertens, ... to je tak rok 2018 :))
Reagovat
Liverpool22
smile je to tak. Takové malé RETRO - např. Mertens se zase probudila - ono to hodně záleží na losu
Reagovat
IngStavinoha
by mě opravdu pořád zajímalo, který NÁŠ tenista a která NAŠE tenistka jsou NAŠI historicky nejlepší antukáři - definici vhodné množiny k výběru ponechám na osobním vnímání každého případného respondenta...

za mě

Kodeš a Mandlíková
Reagovat
Liverpool22
Už jsem Ti to psal v jiném vlákně:
IVAN LENDL - má 3x titul z RG, ale Kodeš byl taky super antukář
u holek to máme stejně: HANA MANDLÍKOVÁ
Reagovat
EllNino
on Lendla nebere jako našeho :))
Reagovat
IngStavinoha
DC 1980 za ČSSR mu neberu - ale pak ho hned v šatně Sportovní haly PKOJF tak vystrašili uniformou ČSLA, že už mu nebylo pomoci smile
Reagovat
Liverpool22
Ono je těžké takhle z voleje napsat kdo byl nej antukář či antukářka - záleží jak to kdo bere. Dobrý antukář byl i Karel Nováček u holek má Bára Krejčíková titul z RG + z debla.....
Reagovat
IngStavinoha
Pokud jde o GS, tak má Hanka přece jenom navrch. V té době ještě mohla svůj odkojný povrch uplatnit víc, než hráčky dnes.
Reagovat
Liverpool22
smile souhlas. Hanka je zatím před Bárou smile
Reagovat
turista
No jo. Ale Hanka Mandlíková má na antuce 4 tituly, Jana Novotná taky 4 tituly, Petra Kvitová 5 titulů, Karolína Plíšková 3 tituly a Bára Krejčíková nejméně 3 tituly. Je těžké to rozsoudit.
Reagovat
IngStavinoha
Hanka má celkově tituly větší a dlouhodobě dosahované. Krejčíková vlastně jen úlet.
Reagovat
turista
Nedivím se. Pro mě je dodnes uniforma ČSLA symbolem přechozene mononukleózy a s tím spojeného zmaru.
Reagovat
IngStavinoha
za kovidmánie se zmařilo času mnohem víc smile
Reagovat
peek
Za 40 let komunismu se zmařilo času suverénně nejvíc smile
Reagovat
IngStavinoha
který jsi ročník? ne že by mě to osobně dvakrát zajímalo, jen to možná víc osvětlí podstatu tvé reakce mnoha ostatním smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nedivím se. Pro mě je dodnes uniforma ČSLA symbolem přechozene mononukleózy a s tím spojeného zmaru.
Reagovat
Vlk-v-trave
No...ja nevim, skoly na to nemam, ale nejak nevidim nejakeho poradneho cz antukare:)
Proste dobre hrace/cky

Nejsupesnejsi na RG je urcite Lendl/Navratilova
Specialne u holek za Navratilovou dlouho nic.... 2xWin, 4 finalove ucasti, jeste pridej debl 7 x win, a tezko se hleda nejaka konkurence k Martine. A ma 2x duble... z hlediska uspesnosti neni co resit.

A mimo to ji stejne nejak jako antukarku nevnimam:) Ale to nevnimam ani jine...
Mandlikovou take jako antukarku nevnimam...ona byla absolutne skvela na AUS trave.

Lendl 3xWin, 2 finalove ucasti... spis ale cesky prukopnik hardu:) Mimo to dokazal na antuce zahrat dobre...proste dobry hrac.

Kodes se da asi brat vice jako antukar...

Jeste tu je Drobny...takovy nas Cimrman:)

Nejuspesnejsi je jasne - Lendl/Navratilova

Nejlepsi.... ve smyslu antukoveho stylu, asi Kodes/ u holek asi Krejcikova... ale v porovnani s takovymi jak Kuerten/A.S.Vicario... asi fakt nikdo:D Takze otazka dobra asi v prostredi Spanelskem, Argentinskem...:)
Reagovat
Kandinsky1
Ale je to divný, když u nás drtivě převládají antukové kurty.
Reagovat
Vlk-v-trave
... hodne mladych hracu se antuky drzi, ale pak nejsou schopni konkurovat ani hardarum na antuce...

Mimo jine....vsude je vice antukovych kurtu, krom USA a asi Australie.

V soucasnosti je to stejne asi jedno, bo tenis se hraje "hardove"... za mne posledni takove antukarsky ladene holky na RG vyhraly Sveta a Fran... pozdeji by asi nejbliz byly Barty, Krejcikova...

Iga ma utocny styl se spinem, ktery ji na pomalejsim povrchu vic sedi... neco vlastne jako Nadal, jako antukare ho moc nevnimam, ale v Parizi byl jen tezko k porazeni. Iga bude vzdycky velkou favoritkou...ale jako antukarku ji proste vnimat nedokazu.

Hodne se veci zmenilo,... je mozne, ze je dobre pro decka, mlade i na antuce trenovat, ale i tak na ni se budou ucit hrat agresivni udery.

Jsou ovsem hraci, kteri evidentne maji k antuce hodne daleko:) Hurkacz, Medvedev, Murray atd.:)
Reagovat
Liverpool22
Máš pravdu, že typického antukáře/antukářku nemáme - ani historicky. Navrátilovou beru jako typickou smile a proto jsem dal Mandlíkovou, která na RG byla i několikrát v SF + QF.....
Takže jak jsem psal zaleží jak to kdo bere. Asi Karel Nováček se přibližuje nejvíce, ale zase nevyhrál nic velkého jako Kodeš či Lendl....
Reagovat
Vlk-v-trave
Uprimne... za mne... Navratilovou nikdo uz neprekona, a nejde o CR, myslim svetove, asi nejvetsi tenisovy fenomen historie zenskeho tenisu (jina kategorie)... nejen talentovana, ale hodne pracovita, poctivy dric, a ani nemusela s tim jejim citem pro mic, ktery ta trava ukazala v plne krase...

Mandlikova za mne fakt herne skvela na trave, hlavne Australie, tam hrala za mne asi nej. tenis. Sedelo ji to...

...Krejcikova me prijde asi tak nejbliz tomu, kdy hovorime o antukarkach, neco ve stylu Svetlany, Karlicky, Spanelek, Italek atd.

Ale me antuka moc nebere, krom Jizni Ameriky...takze asi nejsem dobry respondent:D
Reagovat
Liverpool22
Ano - Krejčíková má asi nejblíž ideálu antukářky. Jinak pokud řešíme historii ČSSR, tak Navrátilová vyhrála RG za USA. Z holek má titul na RG jen Hanka + Bára.
Nicméně je pravda, že antukářku typu Sanchez-Vicario nemáme stejně jako u chlapů nemáme žádného Bjorna Borga smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja hlavne resim tenis, a cze hrace/cky:)
me je fuk za co to vyhraly/li... Amici stejne dodnes berou Martinu jako Cesku...
Reagovat
Liverpool22
OK - ale pak musíme přibrat i Jardu Drobnýho, kterého draftoval Egypt smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No... ale nebyl to uplne cistokrevny tenista:D
Reagovat
Liverpool22
To nebyl, ale má 2 tituly z RG a navíc ještě hrál hokej smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ten by vyhral bezkonkurencne jako renesancni sportovec:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja hlavne resim tenis, a cze hrace/cky:)
me je fuk za co to vyhraly/li... Amici stejne dodnes berou Martinu jako Cesku...
Reagovat
turista
Mandlíková ale hrála na té antuce stylem servis-sako podobně jako Novotná. Krejčíková se víc blíží typu antukové hračky podobně jako Vondroušová. No a Muška umí všechno. Obranu i útok.
Reagovat
turista
Muži na antuce to je Lendl, Kodeš, Nováček a Berdych.
Reagovat
Liverpool22
smile ano s tím lze souhlasit smile
Reagovat
darek.vrana
Jaroslav Drobný vyhrál nejvíc turnajů na antuce v historii tenisu, 93. V počtu výher je druhý za Vilasem. Mezi lety 1946-1952 se zúčastnil 5x RG, z toho 2x vyhrál a 3x byl ve finále. V tom období vyhrál 3x za sebou Řím a jednou prohrál ve finále, ten byl tehdy prestižní skoro jako Paříž. Takže byl mnoho let na antuce absolutně dominantní. Drobný je hodně nedoceněný. A adi nejlepší antukář. Po něm bych dal Lendla, pak Kodeše.
Reagovat
darek.vrana
Samozřejmě ještě hlouběji do historie je tam Koželuh, ten byl na antuce taky k neporažení.
Reagovat
IngStavinoha
tehdejší plejeři se na trávu pořádně ani nedostali ;-)
Reagovat
EllNino
Gratulace všem Šmídovým škarohlídům navzdory smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dneska v zápase nezahrála jediný slajz, který mi u ní vadísmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Mela stesti holka...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jaký štěstí? Když je nehraje, tak vyhrávásmile
Reagovat
IngStavinoha
tak aspoň je v postkeltském rybníčku pořád ještě komu fandit... smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Walda58
smilejako vždy, prostě paráda. Trpělivě hru ukusuje míček po míčku a tvoří. Nádhera smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
lvicek
Koukam, ze Muska se posunula v zebricku presne za Marusku na 33. misto. Pokud tedy priste vyhraje, tak skoci do tricitky a bude asi ve Wimbledonu nasazena? (nepamatuju si, jestli vloni na trave neco uhrala)
Reagovat
Walda58
smilesmile
Reagovat
tommr
ve Wimbledonu se nasazuje podle žebříčku takže pokud vyhraje příští zápas tak tam bude určitě nasazená (a možná že jí k nasazení bude stačit i to momentální 33.místo) ...
Reagovat
Liverpool22
Muška tady na RG obhajovala 3. kolo. Dále neobhajuje skoro nic - na trávě vůbec nic a pak tuším nějaké malé turnaje. Takže jak jsem tady psal před pár dny pokud zůstane Muška zdravá má šanci na konci roku být nejlepší Češkou - je v nejlepších letech - takže alfa a omega všeho je zdraví smile
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Fransoas
Některé údery od ní bych nečekal - jasný míč na síti. Je faktem,že Rumunka nehrála svojí hru,což bylo trochu štěstí. Historie se na to ovšem nebude ptát. Další kolo s mladou vycházející hvězdičkou z Ruska bude hodně těžký. Pokud by jí náhodou mírně podcenila,tak by to bylo krajně nešťastné.
Reagovat
Liverpool22
Tak podcenit Avanesyan určitě nesmí jelikož tady hraje skvěle a je na vlně.
Muška bude muset být agresivní a od začátku diktovat tempo hry jako dnes - občas změnit rytmus hry a jít na síť. Hlavně hrát na cca 3-4 údery jelikož dlouhé výměny od základní čáry budou vyhovovat spíše mladé Rusce což se ukázalo i dnes, kdy Dánku v třísetovém dramatu uštvala či upinkala....
Reagovat
hanz
Vyhrál někdo v zápase Carevna - Schmiedlová--- byl tam moc pěkný kurz!
Reagovat
Walda58
smilesmile
Reagovat
Liverpool22
dnes perfektní výkon a velká gratulace k postupu smile V Olomouci a na Moravě bude dnes v noci hodně veselo smile
Na Mušce dnes bylo od začátku vidět, že je velmi soustředěná, zdravě sebevědomá a jak sama říkala po zápase byla trpělivá a to se krásně ukázalo za stavu 4:3, kdy ve správný okamžik přišel brejk na 5:3 a pak hned 6:3 smile
No a 2. set už byla exhibice - prostě Muška měla od prvního míče zápas pevně v rukách - zkušeně si hlídala servis a až nečekaně hladce vyhrála - prostě Begu si ani neškrtla
Reagovat
Vlk-v-trave
Zdeptala ji na zacatku jeji zbrani:)
Reagovat
Liverpool22
přesně tak. Bylo to o tom, že Muška s Begu 2x prohrála a bylo potřeba chytit začátek - neposadit Begu na koně.....
Reagovat
Walda58
smilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Používá se ještě někde podobný termín jako osmifinále nebo je to jen česká specialita ?
Reagovat
Preview.lover
Němčina to má taky
Reagovat
makro99
achtelfinale
Reagovat
IngStavinoha
achter- ale to už je detail ;-)
Reagovat
EllNino
ne, opravdu je to achtelfinále :)
Reagovat
IngStavinoha
viertel- ano, ale v diskutovaném případě na Lingeu až tak úplně nedám smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Spise se na GS pouziva....pojeti "druhy tyden", trebas aspon stara garda jak BigMac, anglani jako komentatori atd...
...dnes jsem nejcasteji slysel pojeti postup do druheho tydne mezi 16stku nejlepsich...4.kolo ani jednou...
Reagovat
tommr
ten termín druhej týden na GS je ovšem hodně matoucí, protože Muška bude osmifinále hrát v neděli ...
Reagovat
Vlk-v-trave
tak vychazi to z tradice GS...poslednim Bastionem byl prave Wimbledon, ale i ten padla...ovsem stale se to pouziva...nebo sestnacka nejlepsich.
Reagovat
paddy
nebo tady se někdy používá "ide si pre titul, najdite mu súpera" smile
Reagovat
Vlk-v-trave
tak mezi fans se pouzivaji ruzne veci :DDD
Reagovat
tommr
nečekaně hladká výhra nad nebezpečnou soupeřkou ... smile
Výsledek je ovšem lepší než předvedená hra. Vlkovo nadšení z "kouzlení" Mušky nesdílím - na můj vkus tam bylo příliš mnoho laciných chyb. Naštěstí Begu dneska evidentně nebyla ve svý kůži a tak to chybování Mušce prošlo bez nepříjemných následků ...
Reagovat
Dobry-den
Vlkovi jde hlavně o estetiku. Ten by byl spokojenej, i kdyby údery Mušky končily u Ajfelofky. smile
Reagovat
Liverpool22
zrovna to taky píšu, že Muška vyhrála až nečekaně hladce - čekalo se třísetové drama. Zásadní byl začátek zápasu, kdy Muška udržela s Begu krok a pak ve správný okamžik udeřila a ve 2. setu už Begu nevěděla co hrát - byla mimo mísu....
Reagovat
Vlk-v-trave
Bylo...ale me to netrha zily.

Dnes jsem hlavne ocenil, ze byla Kaja trpeliva a vracely ji ty lifty, liftama...zbytek byla jen nepodstatna zabava:) krom toho kazdy zapas je jiny, nejen diky souperkam a jinymu stylu... kdyby takova Kaja mentalne nebyla, tak uz davno vyhucela v prvnim kole ze Sakkari...:P

Sdilet radost s kouzleni se mnou nemusis:) Ale nektere charaktery dle sebe nepredelas,... je to asi stejne, jak bys chtel po Kyrgiosovi, aby se choval jak Pella:D Nebo jak ja bych chtel, abys netommroval, to je prece absurdni, a dokonce bys me s tim vykopal do haje...

Proste charakter hrace neni o tom, ze si zlepsi fh...nebo bh, kondicku atd.
Reagovat
tommr
někdy mě napadá taková kacířská myšlenka: nehraje Muška ty svoje pestré údery z donucení protože normálně prostě hrát neumí? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
ja si myslim, ze to jeji charakter...proste musi, asi bez toho se neciti naplnena, spokojene, psychicky stabilni...nevim...
...by musela sama nejak vict rict (otevrit se)... je u ni videt, ze tenis neni uplne top, top ...ma rada vice sportu...a vysedi asi vic casu u piana, nez je mozna zahodno... nejak tak to beru...a asi je to dobre... at blbne, nez aby mela deprese, ze musi, musi, musi...:)

Co je aspon na tech invenci pozitivni, ikdyz zkazi,...silne nici rytmus hry zapasu, co dela hodne souperkam potize...jak by se toho zbavila, myslim, zeby to slo do kopru...mozna by ji to ani nebavilo hrat...
...a to preci nechceme:)
Reagovat
IngStavinoha
trochu méně fyzicky odolná moravská slajzbába ;-)
Reagovat
turista
A bekhend po čáře má jako hrom.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže tady se přeci jen shodujeme - trpělivě jí vracela lifty liftama - čili, neslajzovalasmile
Reagovat
Pe3k
smilesmile
Reagovat
com
smile posledni ceska nadeje.. tak kdypak ji asi dojdou sily.. S hrackou druhe stovky by to byla VOSTUDA smile
Reagovat
hanz
No kdes byl, comčo, tebe tu postrádám.smilesmilesmile
Reagovat
com
Kájísek s Kvitovic už skoncily, tak tu sem jen vobčas smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Gratulace. smile

3 výhry v hlavní soutěži jsou více, než zvládlo našich dalších 11 nádher dohromady. smile
Reagovat
tommr
a to ještě Muška nejspíš minimálně jednu výhru přidá ... smile
Reagovat
Liverpool22
ještě jednu výhru snad přidá určitě smilesmilesmile
Reagovat
com
a pak prohraje s hrackou ctvrte stovky smilesmile
Reagovat
tommr
pořád na tom ale bude líp než všech 11 našich zbývajících hráček dohromady ...
Reagovat
com
šak jo, nic proti.. Ja jen, ze ma ted lehkej los.. Tak aby po tom zacatku, kdy porazila top hracky, ted nevypadla na nake z mimo top 100 smilesmile
Reagovat
tommr
Avanesyan bude poslední relativně lehká soupeřka. Pak už budou jen samý těžký váhy ...
Reagovat
com
Pavlyuchenkova, ktera se postupne vraci a je az 333, taky letos nevyhrala 3 zapasy za sebou, krom ted ve FO.. Myslim, ze lehcejsi souperku tam nenajdeme smile smile
Reagovat
hanz
Ale Muchové příliš nevoní. Jaký to paradox, Pavs dostala dvakrát 0:6 od Švjontek a už se dostala dál než některé solidní antukářky.
Reagovat
tommr
postavení v žebříčku nehraje u Pavlyuchenkový stejně jako u Mušky žádnou roli. Momentálně hraje stejně dobře jako když v roce 2021 došla až do finále ...
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. To samé platí u Svitoliny - prostě žebříček je občas zavádějící - navíc tady jsme na antuce smile
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
Kandinsky1
Třeba to tam pak ta ,,mimoňka´´ celé vyhraje. V ženském tenise je možné cokoliv.
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist