Konzervativní léčba nezabírala. Nadal byl s kyčlí na operaci

3. 6. 2023, 00:46
Aktuality 24
Rafael Nadal se v pátek podrobil artroskopické operaci levé kyčle. Kvůli zranění flexoru kyčelního kloubu od ledna nehraje a musel poprvé po 19 letech vynechat i Roland Garros. O zákroku, který držitel rekordních 22 grandslamových titulů podstoupil v Barceloně, informoval jeho mluvčí Beníto Pérez-Barbadillo.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Nadal, jenž v sobotu oslaví 37. narozeniny, utrpěl zranění při porážce ve druhém kole Australian Open. Od té doby se léčil konzervativním způsobem a návrat na kurty odkládal. Další podrobnosti o zákroku a vyhlídky do budoucna plánuje zveřejnit v sobotu.

Kvůli dlouhé herní pauze vypadl Nadal poprvé od roku 2005 z elitní desítky světového žebříčku a momentálně figuruje na 15. místě. Už dříve se nechal slyšet, že pokud se ještě dokáže na kurty vrátit, příští sezona bude jeho poslední.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
Maisterstich
Podle mě si pak dá závěrečnou čtyřhru v LaverCupu s reinkarnovaným Federerem
Reagovat
Patik
Takže Nadal hotovo..asi bude rad keď spraví finále v Barcelone.
Reagovat
turista
Nadal to zabalí. Ale jeho kariéra byla veleúspěšná. Drží několik nepřekonatelných rekordů.
Reagovat
paddy
Nejstarší GS vítěz byl Rosewall, 37r 2m, ale byla jiná doba. Dále máme

Federer 36r 5m
Nadal 36r
Djokovič 35r 7m

Vypadá to, že těch 22-22-20 by mohlo zůstat. smile

Pokud by se Nadal dal do kupy, pak jako Goat antuky by mohl vyhrát klidně i ve 38r, ale spíše si myslím, že Big3 37r neprolomí. Věk prostě nezastavíš.

Djokovič, nyní 36r, má možná poslední šanci letos ve Wimbledonu. Na AO24 bude mít 36r 7m a ve W24 přes 37r. To už asi bude moc. Mladí sršni ho na hardu už nepustí k pítku a na trávě už bude starý.
Reagovat
jackiec
Srb získá minimálně 3 GS, trávu má předplacenou, tak se může porazit leda sám nebo ho zradit zdraví a na každém hardu bude patřit k favoritům, nikdo se nedokáže na GS připravit jako on, na tři vítězné sety, a v hlavě je stále nejsilnější.
Reagovat
paddy
Pohádky o automatickém titulu jsou dávno přežitkem a stárnutí těla je nevyhnutelné. Hráči jsou vyrovnaní a pověstný krok navíc vyprchává.
S USO bych vůbec nepočítal 3/16 19% smile
Reagovat
jackiec
Pokud je automatický titul dávno přežitkem tak proč nemá žádného soupeře ve Wimbledonu? Poslouchám to pořád dokola a on pořád dokola papká vítěznou trávu smile
Reagovat
jackiec
S tou Amerikou jsem taky pesimista, ale myslím že nějaký ten Wimbledon a AO na pohodu udělá.
Reagovat
IngStavinoha
ten Noleho 23. GS titul asi hodně místních "Keltů" nerozdejchá - ale aj taký už je henten šport... ;-)))
Reagovat
Tweener
A kdo by ho jako reálně v Australii porazil. Kdyby ho tam pustili? A jak by pak vypadalo následné FO, taky otázka. A navíc US Open , kde ho diskvalifikovali, mel dobre rozehraný a absence covidového Wimbledonu. Z těchto 4 GS by měl 2 na 100 procent.
Reagovat
paddy
Zajímavé jsou argumenty, že turnaje, na kterých nebyl, by zaručeně vyhrál. Teď má sérii 4 prohraných turnajů v řadě, ale RG má samozřejmě vyhrát.
Jeho neúčast na několika GS byla dobrovolná, vnímal možné dopady, jak sám řekl. Ostatní hráči splnili podmínky, které platily pro 7 mld. lidí, tak proč by tenis nebo Djo měli dostat výjimku?

Ve Wimbledonu, kde je nulová konkurence, měl na mále se Sinnerem. Na hardu bude mít problém, až narazí na silného soupeře. Zatím má štěstí na los. Např. houpací kůň Dimitrov ho letos mohl vyřadit, kdyby ho rozběhal. Sám Ivaniševič se divil, proč mu všechno dával na raketu. Počítali, že je konec. Dimitrov nebo nulová herní inteligence jsou synonyma.
Reagovat
Orgasmator
Všichni ostatní hráči splnili podmínky smile ta částka a množství prej nesouhlasí smile
Takže měl podvádět, viz případ Giorgi? smile
Reagovat
Pe3k
Ať by DjokWitch udělal cokoliv, paddymu by se to nelíbilo, jelikož je jeho největší místní hejtr a to už je co říct, jelikož překonal i fandy Nadala.
Reagovat
turista
Paddy je prostě strašnej.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Teď nevím, ale mám pocit, že žádná z těchto prognoz kolegy paddyho ještě nevyšla. Podle mě DjokoBitch udělá vše, aby tu 23 získal. Letošní Wimbledon nebo AO příští rok.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
turista
Tak nějak. Nadal má dnes 37 let. Djokovič už na GS moc šancí mít nebude. Ale dosažení mety 100+titulů je pravděpodobné.
Reagovat
Kandinsky1
Letošní a příští Wimbledon a příští AO, poslední možnosti, kde má Djoko reálnou šanci vyhrát. A věřím, že minimálně jednou vyhraje.
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
turista
Snad ano.
Reagovat
Alien
Cože? Rafo bojuj!
Reagovat
IngStavinoha
toto je pro Nadala definitivní konečná smile
Reagovat
Kandinsky1
Jen doufám, že to nebude protahovat jak Federer a ohlásí konec dřív než za 14 měsíců od posledního zápasu.
A v Laver cupu si může dát rozlučkovou čtyřhu s Djokovičem smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist