A protože vily Štaidlů a Svobodů v Jevanech měly společný plot s vrátky, aby se mohli chodit navštěvovat, zahradní vchod nechal Láďa ze vzteku zrušit. „Karel věděl, že máme s Ivetou dohodu. A ta zněla, že si dítě nechá, ale na pár let se vykašle na kariéru zpěvačky, protože dítě se šidit nesmí,“ svěřil před lety Štaidl.

„A ona si za mými zády s Karlem Svobodou podepíše smlouvu na Draculu, kdy bylo Arťasovi teprve něco přes rok!“ dodal rozhořčeně.

Lhala mu Iveta, která už jednou kvůli Láďovi absolvovala potrat a po dítěti strašně toužila. „Když jsem si Arťase u Ládi prosadila, opravdu jsem mu slíbila, že kariéru pověsím na hřebík. A myslela jsem to vážně!“ přitakávala sama Bartošová.

Premiéra Draculy proběhla v roce 1995, rok před narozením Artura, o dva roky později ale Svoboda začal shánět novou představitelku pro dvojroli Adriany a Sandry, kterou do té doby hrála a zpívala Leona Machálková (55). „Jednou jsme se takhle o tom s Karlem bavili a já se mu sama nabídla, tak moc mi zpívání a publikum chybělo. A on – co ale Láďa? A já, že si to s ním vyřídím. Lhala jsem ale, Láďa o ničem nevěděl a já tu smlouvu podepsala. A potom bylo opravdu zle,“ netajila se Bartošová.

Pro Artura si zpěvačka najala chůvu Goldu Dvořákovou (79), která předtím u Štaidla pracovala. A to bylo přesně to, co Láďa nesnesl: Dítě mělo chůvu a ne mámu! A když nefungovala Golda, musel se postarat on, protože Iveta se po představení vracela domů až o půlnoci. „No pos*ala jsem si to s tím Draculou u Ládi a potom už to nikdy nebylo dobrý. Měla jsem doma peklo a musela s Arturem utéct,“ netajila nikdy Bartošová.

Fialová se zapotila

V závěrečném díle druhé řady minisérie Iveta, který můžete vidět už nyní na Voyo, se objeví taneční scény právě ze Svobodova muzikálu Dracula. Natáčení bylo náročné hlavně pro představitelku titulní role Annu Fialovou (27).

„Anička si tvrdě mákla už v první sérii, ale druhá byla opravdu strašně náročná. Mnoho natáčení bylo přes noc a Anna zažívala velké množství make-upových změn. Několikrát se měnila paruka i během jednoho natáčecího dne. O choreografiích a zpěvu už ani nemluvím – já opravdu pokaždé překvapeně koukám, že její talent nemá hranic,“ říká k tomu producentka a castingová režisérka Maja Hamplová.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Štaidl (†75): Seznam jeho slavných milenek! Mall.tv

Fotogalerie
109 fotografií