Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

V Praze se o víkendu slaví den dětí! Kam vyrazit? Bojovky, jízda historickým vlakem i Galaxie barev

/
  • Den dětí (ilustrační)
    Aktualizováno - 3. června 2023 ● 10:43
    1. června 2023 ● 05:00

    Tak jako každý rok i letos oslavíme 1. června svátek našich nejmenších - Den dětí. Po Praze se koná mnoho akcí a to jak první červnový den, tak i dny následující, především pak o víkendu. Akce pro nejmenší si připravil dopravní podnik, zoologická zahrada, ale také městské části nebo obchodní centra. Kam tedy můžete se svými ratolestmi vyrazit?

  • 1.

    Pražský dopravní den

    Pražský dopravní den
    Autor: Dpp

    V sobotu 3. června se v pražském Braníku uskuteční další z akcí Pražské integrované dopravy zaměřené především na historickou dopravní techniku.  „Zveme vás na Pražský dopravní den dětí, který je pořádán ve spolupráci s národním dopravcem České dráhy a Dopravním podnikem hl. m. Prahy. Těšit se můžete na jízdy historickými vlaky, tramvajemi a autobusy a také na bohatý doprovodný program zejména pro rodiny s dětmi a fanoušky dopravy,“ zvou organizátoři. Více informací včetně jízdního řádu historických vlaků, tramvají i autobusů lze najít na webu PID.

  • 2.

    Dobývání hradu ve Stanici přírodověcdců

    Den dětí ve Stanici přírodovědců
    Autor: Stanice přírodovědců

    Ve Stanici přírodovědců v Drtinově ulici v Praze 5 pořadatelé i letos připravili speciální program na Den dětí, tentokrát s dobrodružnou tématikou. V sobotu od 10:00 do 16:00 budou pro děti připraveny výtvarné dílničky, soutěže a drobná odměna pro každého účastníka. Vstupné je zdarma.

  • 3.

    Mořský svět na Petynce

    Koupaliště Petynka se po rekonstrukci znovu otevřelo. Kromě nové bazénové vany jsou opravené sprchy i šatny
    Autor: Veronika Foltová

    Praha 6 zve děti na koupaliště Petynka, kde budou po celý den připraveny rozmanité soutěže a hry. Děti se mohou těšit například na dobrodružnou stezku plnou úkolů, soutěže i doprovodný program na pódiu. Na dobrodružné stezce mohou děti plnit zábavné úkoly a získat drobné odměny. Zároveň jednotlivé složky záchranného integrovaného systému ukážou, co umí. Po dobu trvání akce je na koupaliště Petynka vstup zdarma. 

  • 4.

    Den dětí v Dolních Počernicích

    Den dětí (ilustrační)
    Autor: profimedia

    V zámeckém parku v Dolních Počernicích proběhne Dětský den v neděli 4. června mezi 14:00 -18:00. Na děti budou čekat hry, soutěže, zkoušky obratnosti, cvičné odpaliště golfu, ale také ukázky vodní záchranné služby a opékání buřtů.

  • 5.

    Zmrzka zdarma

     

    Den dětí (ilustrační)
    Autor: Shutterstock.com

    Jak nejlépe oslavit Den dětí? Přece porcí pořádné zmrzliny! Rodiče navíc ocení, že v každé z poboček Puro Gelato dostane 1. června jejich ratolest ledovou pochoutku zcela zdarma. Vyrazit do pobočky lze do Karlína, na Výtoň nebo do Rybalkovy ulice.

  • 6.

    Den dětí v Zoo Praha

    Den dětí
    Autor: Zoo Praha

    Ve čtvrtek 1. června připravila pražská zoo jako už tradičně ve spolupráci s městskou policií den plný her a zábavy. Děti do 15 let mají v tento den vstup do Zoo Praha za symbolickou 1 Kč. Můžete se těšit na hudební program, dárky, soutěže, fotokoutek, klauny na chůdách, divadélko Archa, dětskou zoo, ale také na skákací hru, malování na obličej, chůzi na chůdách nebo bungee running.

  • 7.

    Náplavka dětem

    Den dětí na náplavce
    Autor: Facebook: Pražské Náplavky

    Den dětí náplavky patří opět nejmenším Pražánkům. Přívoz na obě strany řeky bude během konání akce zdarma. Ve čtvrtek 1. června bude na obou březích na děti čekat pestrý program, třeba kolotoč pro malé i větší děti, ukázkové lodě, státní a městské policie, divadlo, ale také malování na obličej, zábavné bublifuky nebo překážková dráha. Přesný program obou břehů lze najít na webu Pražských náplavek.

  • 8.

    Den dětí v Obchodním centru Letňany

    Panenka Barbie
    Autor: profimedia.cz

    Obchodní centrum Letňany připravilo na Den dětí oslavu plnou zábavy a dárků! Děti se dále mohou těšit na osm Barbie a Hot Wheels stanovišť, cukrovou vatu a popcorn zdarma, maskoty, fotokoutek nebo malování na obličej. Na malé oslavence čekají dárky a po celý den se bude probíhat tombola o hodnotné ceny, soutěže s moderátorem a animační program. Od 1. do 4. června si budou moct děti pohrát s MEGA kostkami v mega herní zóně Mattel.

  • 9.

    Galaxie barev na Chodově

    Barevná řeka v Galaxii barev.
    Autor: Jan Dařílek

    Jako v jiné dimenzi si připadá návštěvník v nově otevřené Galaxii barev v OC Westfield Chodov. Multimediální výstava pro celou rodinu překvapí světly různých barev a intenzit, která se odráží v zrcadlech, jež zabírají plochu 600 m2.  Promítané barvy a zrcadla kombinují exponáty jako obří kaleidoskop nebo zrcadlová místnost, návštěvník se také nechá unášet proudem barev skrz klikatou zrcadlovou chodbu. 

    Na závěr se ve velkém sále podobném kinu pořádá největší robotická show svého druhu na světě. Dva stroje, každý vážící 1,5 tuny, připraví návštěvníkovi nezapomenutelný zážitek. Za doprovodu vypravěče se v sále promítá film zaměřený na vesmír a dějiny umění. Publikum do děje vtáhnou roboti, kteří na sobě mají instalované dva monitory a různě s nimi během představení točí a dramaticky hýbou. Pokud návštěvník chce, může si po skončení prohlídky za úplatu namalovat vlastní obraz akrylovými barvami. Dospělý za vstup zaplatí 350 Kč, dítě: 240 kč, rodina 2+1 stojí 780 Kč. 

    Fotogalerie
    9 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy