Hlavní obsah

Prigožin zuří: Ruští vojáci nastražili miny na ustupující wagnerovce

Jevgenij Prigožin opět přitlačil ve své rétorice otevřeného vystupování proti nejvyšším ruským vojenským představitelům. Tentokrát přišel s obviněním, že příslušníci ruské armády se pokusili vyhodit wagnerovce ustupující z Bachmutu do povětří.

Foto: Concord Press Service, Reuters

Zakladatel Wagnerovy soukromé žoldnéřské skupiny Jevgenij Prigožin v Bachmutu

Článek

Vůdce ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny Prigožin už se s nejvyššími ruskými vojenskými představiteli otevřeně hádá několik měsíců. Své názory zveřejňuje většinou na svém telegramovém kanále.

Nyní přišel s tím, že jeho muži objevili při ústupu z fronty v Bachmutu desítky míst, na kterých byla umístěna různá výbušná zařízení včetně stovek protitankových min. Je přesvědčen, že je tam nastražili Rusové proti wagnerovcům, a to na pokyn ruského ministerstva obrany. Ukrajinci se totiž podle Prigožina tak daleko nedostanou, a tak by nemělo smysl tam nálože rozmisťovat kvůli nim.

„Nebylo nutné ty nálože nastražovat k tomu, aby odradily nepřítele, protože se nacházely v týlové oblasti fronty. Proto se domnívám, že byly určeny k setkání s postupujícími jednotkami wagnerovců,“ řekl Prigožin.

Dodal, že žádná z náloží nevybuchla a nikdo z jeho mužů nebyl zraněn: „Předpokládáme, že šlo o pokus o veřejné bičování.“

Ruské ministerstvo obrany ani ruská média zpravidla na Prigožinovy komentáře nereagují. Před pár dny Prigožin na adresu ruského vojenského velení řekl, že jsou to „klauni, kteří dělají z lidí maso“.

Prigožin: Pod klauny v čele ruské armády už bojovat nebudeme

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám