Danko v Ide o pravdu: Neriešime diaľnice či penzie, ale hádame sa, kto je so Západom a kto s Východom

Chcem dobrý vzťah s Ukrajinou aj Ruskom, nech si to vyriešia medzi sebou, uviedol šéf SNS Andrej Danko v Ide o Pravdu k vojne na Ukrajine. Nebudem sa kvôli Ukrajincom "vadiť" s Rusmi, keď od nich potrebujem jadrové palivo a spoluprácu v oblasti energetiky, povedal. Podľa Danka je strašné, že namiesto toho, aby sa na Slovensku riešili otázky ako sú stavba diaľnic či dôchodky, situácia je polarizovaná a ľudia sa hádajú, kto je so Západom a kto s Východom. "Toto robia dobre Maďari," povedal.

03.06.2023 12:00
debata (71)
Pozrite si debatu Petra Bielika a Andreja Danka v relácii Ide o pravdu.
Video
Zdroj: TV Pravda

Podľa Danka západné krajiny zneužívajú situáciu. Ako príklad uviedol dodávku lietadiel na Ukrajinu, kde očakával, že Európska únia prijme nejakú spoločnú koncepciu. „Zase len Slovensko dodalo lietadlá, Francúzi povedali, že lietadlá nedajú. Nemecké firmy naďalej obchodujú v Ruskej federácii,“ povedal Danko.

“Slovenské elektrárne podpísali s francúzskou firmou spoluprácu a memorandum o dodávkach jadrového paliva – a viete odkiaľ bude to jadrové palivo? Opäť z Ruska. Ale budeme ho kupovať od Francúzov, takže budeme mať pocit, že sme sa odrezali od Rusov, ale Francúzi ho budú kupovať a dodávať do našich elektrární," tvrdil Danko.

Uviedol tiež, že počas obdobia, keď bola jeho strana vo vláde, „nikto nemôže o SNS povedať, že sme kedykoľvek spochybnili členstvo v EÚ alebo povinnosti NATO“. Hovorí však o reformovaní týchto organizácií.

Hovoril aj o kandidátke do volieb, kde sa SNS snaží získať ďalších národne orientovaných ľudí, nazval ju pestrou a silnou.

Čo hovorí na informáciu o ovplyvňovaní slovenských volieb peniazmi z Ruska pre stranu Smer, s ktorou prišiel Jaroslav Naď? Aký vidí problém pri boji s dezinformáciami po pracovnej ceste predstaviteľov štátnych úradov a mimovládok v Bruseli? Kto bude na kandidátnej listine SNS v predčasných voľbách? Pozrite si reláciu Ide o pravdu.

71 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #Ide o pravdu