Xavi otvára desať potenciálnych letných prestupov

Zdieľať:

Ako uviedol Mundo Deportivo, hlavný tréner FC Barcelona Xavi Hernandez bol požiadaný o jeho názor na rôzne ciele, ktoré Barca údajne sleduje, aby zostavila káder, ktorý by mohol v budúcej sezóne súťažiť o všetko. Manažér  ponúkol tieto výhľady:

Lionel Messi:

Čo sa týka legendy FC Barcelona, ​​Xavi mal len pozitívnu spätnú väzbu, o ktorú sa mohol podeliť. Konštatovanie, že „dvere sú vždy otvorené“ pre súčasnú hviezdu PSG a že jeho príchod do veľkej miery závisí od súčasných vzťahov a od toho, ako silne Messi cíti návrat domov.

Bernardo Silva:

“Úžasné, ale ťažké” takto vidí Xavi potenciálny príchod Bernarda Silvu. Krídelník a stredopoliar Manchestru City je považovaný za elitného futbalistu, ktorého FC Barcelona už dávno túži priviesť do katalánskeho klubu. Nedávne správy naznačujú, že v Manchestri City považujú jeho budúcnosť za neistú.

Joshua Kimmich:

Xavi, ktorý ho klasifikoval ako „top“ hráča, naznačuje, že rokovania medzi oboma zainteresovanými klubmi musia prebehnúť a sú nevyhnutné, ak existuje možnosť, že nemecká hviezda bude chcieť odísť od bavorských gigantov, s ktorými má momentálne zmluvu.

Ruben Neves:

Napriek fámam, ktoré naznačujú, že Neves je už hráčom Barcelony, Xavi sa jednoducho odklonil od potvrdenia takýchto správ a vyhlásil, že je „dobrý hráč“, ale že pre Barcelonu sú na stole vždy iné mená a možnosti.

Ilkay Gundogan:

Aj keď sa Xavi priamo nezaoberal možnosťou príchodu Nemca do Barcelony, spomenul, že to nie je presne koncept toho, kto je v lete voľný alebo kto nie, ale je to spôsobilosť z hľadiska finančnej fair play, ktorá bude diktovať, kto bude hrať pre FC Barcelona budúcu sezónu.

Nico Gonzalez:

„Myslím si, že Nico bol dobrý,“ zneli slová Xaviho Hernandeza na adresu Nicovho hosťovania vo Valencii v tejto sezóne, pričom zároveň uznal nešťastné obdobie, ktoré musel stráviť aj bokom.

Xavi ho považuje za zaujímavú perspektívu a pred rozhodnutím o jeho budúcnosti z pohľadu klubu ho otestuje.

Yannick Carrasco:

Naznačujúc, že ​​hoci Barcelona skutočne považuje Carrasca za dobrého hráča a v skutočnosti má dohodu s Atléticom Madrid o jeho možnom získaní za ekonomicky uskutočniteľných podmienok, sa ešte uvidí, či má klub limity a finančnú integritu fair play, aby ho mohol priniesť kedykoľvek počas leta.

Joao Cancelo:

Na možnosť príchodu Joa Cancela do Barcelony odpovedal Xavi, keď hovoril o skoršej príležitosti pre portugalského krajného obrancu prísť do Katalánska počas zimného obdobia.

Uviedol, že mu bolo povedané, že kvôli nedostatku akéhokoľvek súhlasu s prestupom zo strany Manchestru City, potenciálny transfer stratil všetok pohyb práve tam a potom v priebehu januára. Možné hosťovanie je však stále v hre.

Možnosti pravého obrancu:

Čo sa týka pozície pravého obrancu, manažér najprv uznal problémy spojené s nasadením svojich stredných obrancov, aby kompenzoval nedostatok hráčov na túto pozíciu. Uviedol, že kým budú počas predsezónnej prípravy testovať Juliana Arauja, prilákanie posíl na túto konkrétnu pozíciu nie je momentálne prioritou.

Raphinha:

„Ak je to pre mňa, Raphinha zostane“ a Xavi Hernandez ho nazval hráčom, ktorý niečo zmení, potvrdil, že z pohľadu manažéra by Raphinha v ideálnom prípade zostal v Barcelone a bol by integrálnou súčasťou aj v budúcej sezóne.

Zdroj: barcanewsnetwork.com

Foto: football-espana.net