reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Dominator Titanium DDR5: limitovaná edice pamětí DDR5-8000

3.6.2023, Milan Šurkala, aktualita
Corsair Dominator Titanium DDR5: limitovaná edice pamětí DDR5-8000
Své novinka představil na Computexu 2023 také Corsair. V jeho případě to byla limitovaná edice operačních pamětí Dominator Titanium DDR5 s výměnnými horními částmi modulů a minimalistickým designem.
Společnost Corsair na veletrhu Computex 2023 ukázala své nové paměťové moduly Dominator Titanium DDR5. Ty se vyznačují elegantním minimalistickým designem, přičemž uživatel si může vyměnit horní část podle svého přání. Může tu mít žebrování nebo RGB LED (mohou spolupracovat s Corsair iCUE Murals pro synchronizaci s hudbou, hrami nebo filmy). Moduly podporují přetaktovávací profily AMD EXPO i Intel XMP 3.0, jsou tak kompatibilní s procesory AMD Ryzen 7000 i Intel Core 12. a 13. generace. Chlazení zajišťuje hliníkový heatspreader.
 
Corsair Dominator Titanium DDR5
 
Paměti budou k dispozici až do rychlosti DDR5-8000, v pomalejších rychlostech budou moci mít časování až CL30. Pokud jde o kapacitu, maximem budou kity se 192 GB (ty využijí 4 moduly s kapacitou 48 GB). Na Computexu nicméně Corsair prezentoval tyto moduly běžící dokonce jako DDR5-8266. Paměti budou k dispozici i jako limitovaná série First-Edition, přičemž půjde jen o 500 kitů, každý z nich bude mít své individuální očíslování. Moduly půjdou do prodeje v červenci, záruka bude tradičně doživotní.
 
Corsair Dominator Titanium DDR5
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama