Rychlý a vynikající recept na malé lívance s jablky

Všichni milujeme palačinky a lívance. Jde o velmi oblíbenou snídani, kterou si s láskou užijí nejen děti, ale také dospělí. Podívejte se na velmi rychlý a jednoduchý recept na jablečné lívance, které vám změní život. Jestli chcete do dětí dostat více ovoce, tohle je skvělá možnost, jak to udělat. Uvidíte, že budou chutí nadšení a všichni si vychutnáte vynikající snídani.

Co budete potřebovat?

Na jablečné lívance nepotřebujete příliš mnoho surovin. Stejně jako u běžných lívanců vám stačí jen pár základních surovin. Připravte si 1 jablko, 1 vejce, 30 gramů cukru, 150 gramů přírodního jogurtu, nastrouhanou citronovou kůru, 140 gramů mouky a ½ lžičky prášku do pečiva. K tomu přidejte pár minut času a budete mít úžasnou, domácí snídani.

Pracovní postup

Jablko očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

Čtěte také: Domácí rohlíky k snídani? Tyhle si zamilujete a nebudete už jíst jiné!

iladies.ro

Do větší misky rozbijte vejce. Přidejte cukr a důkladně promíchejte metličkou. Přidejte přírodní jogurt a nastrouhanou citronovou kůru podle vlastní chuti.

iladies.ro

Přidejte nastrouhané jablko a potom pomalu přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva.

iladies.ro

Důkladně promíchejte, abyste získali homogenní těsto.

iladies.ro

Na pánvi rozehřejte malé množství oleje. Jedna polévková lžíce těsta bude jedním lívancem. Lžící těsto mírně zploštěte.

iladies.ro

Opékejte z obou stran, dokud nebudou mít krásně zlatou barvu. Nedělejte je příliš silné, aby se v pořádku propekli.

iladies.ro

Podávejte posypané cukrem a skořicí. Můžete si je namazat také marmeládou, jestli budete chtít snídani ještě trochu sladší.

iladies.ro

Další netradiční druhy lívanců

Jablka nejsou jedinou netradiční surovinou, kterou můžete přidat do svých lívanců. Existuje i mnoho dalších receptů. Jestli chcete vyzkoušet něco nového, vyzkoušejte čokoládové, mandlové, kokosové nebo pivní lívance s jablky. Možností máte nespočet. Možná si myslíte, že lívance musí být stále stejné, ale není to pravda. Experimentujte a užijte si svůj čas v kuchyni. Dobrou chuť!

Zdroj: iladies.ro