Coco Gauff ukončila spanilou jízdu šestnáctileté kvalifikantky Mirry Andreevy

Zdroj fotky: Getty Images

Skvělé výkony na letošním Roland Garros předváděla kvalifikantka Mirra Andreeva. Její pouť dnes ukončila Coco Gauff, která pokračuje v úspěšné obhajobě loňského finále. Ruska i tak může být s výsledkem spokojena.

Konec pohádkové jízdy

Coco Gauff letos v Paříži obhajuje loňské finále. Do 3. kola postoupila po výhrách nad Rebekou Masarovou a Julií Grabher. Proti Španělce musela dokonce otáčet ze stavu 0-1 na sety. Dnešní soupeřkou Američanky byla šestnáctiletá kvalifikantka Mirra Andreeva, která na cestě do 3. kole neztratila jediný set.

V utkání s Coco pokračovala ve skvělém výkonu. Američanka často chybovala a Andreeva se dvakrát dostala do vedení s breakem. Gauff ztrátu pokaždé dohnala a o vítězce první sady musela rozhodovat zkrácená hra. Po hodině hry ji poměrem 7-5 získala mladá Andreeva.

Ve zbytku zápasu ale dominovala favoritka utkání. Coco Gauff ve druhé a třetí sadě ztratila pouhé dvě hry a nakonec zvítězila po setech 6-7, 6-1, 6-1. V osmifinále se utká se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

"V prvním setu jsem měla šanci. Podávala jsem, ale moc se mi to nepovedlo a v tie-breaku jsem hrála trochu nedisciplinovaně. Od druhého setu jsem už hrála velmi dobře a soustředila jsem se," zhodnotila loňská finalistka.

Objevila se na okruhu nová hvězda?

Mirra Andeeva má za sebou povedenou antukovou sezónu. Uhrála osmifinále v Madridu a nyní mohla slavit postup do 3. kola grandslamu, kde navíc sebrala set světové šestce. To je teprve v šestnácti letech velká věc.

"Mirra je strašně mladá holka. Pamatuju si, když jsem tady v šestnácti hrála já. Určitě nás proti sobě uvidíte ještě mnohokrát," řekla na adresu soupeřky Gauff, o které ještě určitě uslyšíme.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full