Spoznajte toto úžasné, liečivé ovocie, ktoré nie je u nás až také známe. Nielenže odstraňuje depresie, ale omladzuje pokožku a udržuje infekcie na uzde!

Ak ste o ňom doteraz veľa nevedeli, teraz je ten správny čas, aby ste ho spoznali. Nielenže odstraňuje depresie, ale omladzuje pokožku a udržuje infekcie na uzde.

U nás zatiaľ nie je také populárne, ale je dôležité o persimóne vedieť, pretože je to ovocie, ktoré dokáže vyliečiť veľa zdravotných ťažkostí, ktoré sa považujú za nevyliečiteľné

Oranžové ovocie pochádza z Číny, ale je rozšírené v mnohých ázijských krajinách. Ovocie má zvláštnu chuť a vôňu a je známe aj ako datľová slivka alebo šaron.

Zrelé persimóny chutia a voňajú ako zmes tekvice a broskyne. Má vysoký obsah horčíka, sodíka, železa, zinku a draslíka. Je vhodná aj pre tehotné ženy. Má tiež vysoký obsah vitamínov A, B a C.

Ateroskleróza

Obsah antioxidantov je vyšší ako v zelenom čaji, takže pravidelná konzumácia môže zabrániť ateroskleróze a znížiť stres. Môže tiež chrániť srdcový sval.

Sivý zákal

Vďaka obsahu vitamínu A a betakaroténu chránia persimmons aj pred očnou degeneráciou, ktorou trpí mnoho ľudí, a pred šedým zákalom.

Depresia

Obsahuje veľa kvalitných sacharidov, takže stimuluje činnosť mozgu a znižuje náladovosť.

Posilnenie imunity

Toto chutné ovocie bohaté na vitamíny a minerály je výborným posilňovačom imunity, najmä na jeseň a na jar. Jeho konzumácia pomáha chrániť pred sezónnymi vírusovými ochoreniami.

Žalúdočné problémy
Má alkalizujúci účinok, znižuje kyslosť žalúdka a krvi, čím pomáha udržiavať žalúdok funkčný a správne fungujúci.

Únava

Keďže je živinovou bombou, dodáva nášmu telu vyvážený prísun energie. Stimuluje mozog, preto sa odporúča ľuďom, ktorí sú vystavení veľkej duševnej záťaži.

Tonizácia pokožky

Datľová slivka sa často používa ako zložka krémov, preto sa odporúča aj tým, ktorí majú predčasné vrásky, unavenú, mdlú a suchú pleť. Okrem vnútornej konzumácie sa môže používať aj ako zábal, rozdrvený vidličkou a zmiešaný s trochou medu.

Ak sa Vám článok páćil, podeľte sa oň aj so svojimi priateĺmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*