8. den v Paříži: Muchová je v osmifinále favoritkou. Sabalenkovou čeká šlágr se Stephensovou

4. 6. 2023, 05:00
Previews 168
V rámci osmého hracího dne letošního ročníku French Open se rozehrají osmifinálové souboje. Poslední česká zástupkyně Karolína Muchová bude čelit lucky loserovi Elině Avanesjanové. Světovou dvojku Arynu Sabalenkovou čeká šlágr s bývalou finalistkou Sloane Stephensovou. V akci budou také dva největší favorité mužské části turnaje, Carlos Alcaraz a Novak Djokovič.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Muchová (ČR) - Avanesjanová (-) | PREVIEW LS | Court Suzanne-Lenglen (13:00 SELČ)
• Další osmifinále žen •
Pavljučenkovová (-) - Mertensová (28-Belg.) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (11:00 SELČ)
Svitolinová (Ukr.) - Kasatkinová (9-) | PREVIEW LS | Court Suzanne-Lenglen (14:30 SELČ)
Stephensová (USA) - Sabalenková (2-) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (20:15 SELČ)
• Osmifinále mužů •
Chačanov (11-) - Sonego (It.) | PREVIEW LS | Court Suzanne-Lenglen (11:00 SELČ)
Djokovič (3-Srb.) - Varillas (Peru) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (12:30 SELČ)
Alcaraz (1-Šp.) - Musetti (17-It.) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (14:30 SELČ)
Ofner (Rak.) - Tsitsipas (5-Řec.) | PREVIEW LS | Court Suzanne-Lenglen (16:30 SELČ)


• Češi v akci •
Karolína Muchová (43.) - Elina Avanesjanová (134.) | Court Suzanne-Lenglen (13:00 SELČ)
Poslední česká naděje Karolína Muchová si zahraje své premiérové osmifinále na French Open, kterým zkompletovala účast ve druhém týdnu všech podniků velké čtyřky. V něm se utká s ruským lucky loserem Elinou Avanesjanovou, jež absolvuje svou druhou hlavní soutěž na majorech a poprvé přešla přes první kolo. Hráčky se potkávají poprvé.

Muchová má v letošní sezoně velmi dobrou a hlavně stabilní formu a zatím se na své poměry celkem úspěšně vyhýbá zdravotním problémům. Sice stále čeká na první semifinálovou účast od Australian Open 2021, nicméně v aktuálním roce vyhrála 22 z 29 zápasů a už třikrát byla mezi nejlepší osmičkou. Do antukového jara vstoupila před měsícem v Madridu, po demolici Anett Kontaveitové nestačila ve druhém kole na Irinu Beguovou. Na mnohem lepší výsledek dosáhla v Římě, kde vypadla až v osmifinále s Paulou Badosaovou. Na French Open začala skalpem Marie Sakkariové, kterou tady vyřadila i loni, pak si poradila s další bývalou semifinalistkou Nadiou Podoroskou a jasně přehrála Beguovou.

Avanesjanová se v posledních týdnech hodně zlepšila, na antuce zvládla 16 z 22 utkání a postupem do osmifinále v Paříži si zajistila debut v elitní stovce. Dosud byla nejvýše na 122. místě. Před startem antukového vrcholu sezony neměla stabilní formu, ale i tak získala na W100 ve Wiesbadenu svůj největší profesionální titul. Hlavní fázi French Open si ani zahrát nemusela, protože ve finále kvalifikace podlehla Kayle Dayové. V hlavní soutěži ovšem zdolala světovou dvanáctku Belindu Bencicovou, přehrála divokou kartu Leolii Jeanjeanovou a po obratu přetlačila kvalifikantku Claru Tausonovou.

Muchová je jasnou favoritkou na postup. Rodačka z Olomouce má letos velmi stabilní a dobrou formu, na French Open měla těžší cestu do osmifinále, a pokud ji nebude nijak výrazně limitovat momentální nachlazení nebo jiný zdravotní problém, pak by měla postoupit. Avanesjanová si v prvním kole proti Bělindě Bencicové připsala svůj první skalp TOP 50 (bilance 1:5). Švýcarka se ovšem vrátila po delší zdravotní pauze a Ruska pak využila příznivého losu v podobě domácí divoké karty a kvalifikantky.

Tip na vítězku: Karolína Muchová

Karolína Muchová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells,  Dubaj,  Auckland (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (OF)
Bilance: 22:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 7:2
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 6:1 (kariérní 138:68)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 3:1)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Karolína Muchová - French Open
Kariérní bilance:
8:4
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Madrid (2K), Řím (OF)
Cesta turnajem: (8) Sakkariová (7:6, 7:5), Podoroská (6:3, 0:6, 6:3), (27) Beguová (6:3, 6:2)

Elina Avanesjanová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
French Open (OF)
Největší úspěchy na antuce: French Open (OF)
Bilance: 21:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 16:6
Bilance proti hráčkám TOP 50: 1:1 (kariérní 1:5)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (Q)

Elina Avanesjanová - French Open
Kariérní bilance:
3:0
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: W60 Chiasso (ČF), Madrid (Q), W100 Wiesbaden (T), 125k Florencie (1K)
Cesta turnajem: (12) Bencicová (6:3, 2:6, 6:4), Jeanjeanová (6:0, 7:5), Tausonová (3:6, 6:1, 7:5)


• Další osmifinále žen •
Anastasia Pavljučenkovová (333.) - Elise Mertensová (28.) | Court Philippe-Chatrier (11:00 SELČ)
Anastasia Pavljučenkovová startuje na French Open poprvé od předloňské finálové účasti a při celkově 15. startu je teprve potřetí ve druhém týdnu. To Elise Mertensová potřebovala na stejný úspěch jen osm účastí, ale zase nikdy na pařížské antuce nehrála čtvrtfinále. Vzájemná bilance je vyrovnaná, bude se jednat o první souboj po téměř šesti letech.

Pavljučenkovová loni odehrála jen pět utkání a sezonu uzavřela už v květnu. Na kurty se vrátila na začátku letošního roku a zpočátku se jí vůbec nedařilo. V posledním měsíci se ale zvedla a nic na tom nemění ani výprask v podobě dvou kanárů od světové jedničky Igy Šwiatekové. V Madridu i Římě se dostala do druhého kola a na poslední generálce ve Štrasburku uhrála své první čtvrtfinále na této úrovni od konce sezony 2021. V něm nevyužila dva mečboly proti Lauren Davisové. Na French Open ve zlepšené formě pokračuje, po jasné výhře nad Lindou Fruhvirtovou otočila derby s Ljudmilou Samsonovovou i Anastasií Potapovovou.

Mertensová patřila v posledních letech k nejstabilnějším hráčkám na okruhu a stále se drží vysoko na žebříčku, ačkoli se jí od začátku předchozí sezony moc nedaří. V letošním roce má na kontě jediné čtvrtfinále a zároveň semifinále, na které dosáhla na začátku března na menším podniku v Mexiku. Do antukového jara vstoupila překvapivou porážkou s Mirjam Björklundovou v Bogotě, v Madridu prohrála osmifinále s Majar Šarífovou a v Římě nestačila hned na Annu Kalinskou. Na French Open ale zatím neztratila set, nejdříve si poradila s lucky losery Viktórií Hrunčákovou a Camilou Osoriovou a pak povolila jen čtyři gamy světové trojce Jessice Pegulaové.

Vzájemná bilance je vyrovnaná a šance na postup také. Pavljučenkovová měla možná o něco lepší přípravu, nicméně Mertensová byla zase po cestě do osmifinále suverénnější a v předchozím kole snadno přehrála chybující Jessicu Pegulaovou. Navíc má zkušenosti s grandslamy na podobné úrovni než Pavljučenkovová a je celkově stabilnější hráčkou, i když se jí v posledních letech tolik nedaří. Pro obě aktérky se každopádně jedná o jedinečnou příležitost zapsat další čtvrtfinálovou účast na podnicích velké čtyřky.

Tip na vítězku: Elise Mertensová

Anastasia Pavljučenkovová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Štrasburk (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Štrasburk (ČF)
Bilance: 11:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 8:4
Bilance proti hráčkám TOP 30: 3:3 (kariérní 106:156)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 7:2)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Anastasia Pavljučenkovová - French Open
Kariérní bilance:
27:14
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 2:0
Generálka: W80 Zaragoza (2K), Madrid (2K), Řím (2K), Štrasburk (ČF)
Cesta turnajem: L. Fruhvirtová (6:2, 6:2), (15) Samsonovová (4:6, 7:5, 7:5), (24) Potapovová (4:6, 6:3, 6:0)

Elise Mertensová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Monterrey (SF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (OF)
Bilance: 18:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na antuce: 5:3
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 5:1 (kariérní 209:90)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 3:9)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Elise Mertensová - French Open
Kariérní bilance:
16:6
Nejlepší výsledek: osmifinále (2018, 2022-23)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v osmifinále: 0:2
Generálka: Madrid (OF), Řím (2K)
Cesta turnajem: Hrunčáková (6:1, 6:4), Osoriová (6:3, 7:6), (3) Pegulaová (6:1, 6:3)


Elina Svitolinová (192.) - Darja Kasatkinová (9.) | Court Suzanne-Lenglen (14:30 SELČ)
Elina Svitolinová má na dosah své čtvrté čtvrtfinále na French Open a první na grandslamech od US Open 2021. V osmifinále letošního ročníku antukového majoru se utká se svou oblíbenou soupeřkou a loňskou semifinalistkou Darjou Kasatkinovou, se kterou vyhrála všech šest předchozích soubojů. Ruska zvládla poslední tři osmifinálové duely na podnicích velké čtyřky.

Svitolinová se na začátku dubna vrátila po mateřské pauze. Zpočátku se jí nedařilo a z úvodních pěti zápasů čtyři prohrála. Vše se ale změnilo v prvním květnovém týdnu právě ve Francii, když se probojovala do semifinále na 125k v Saint-Malu. Rozhodit se nenechala ani nezdarem v prvním kole v Římě s Lesjou Curenkovou a ve Štrasburku si došla pro svůj první triumf na turnajích WTA od srpna 2021. Na poslední generálce skvěle využila příznivého losu. A to samé se jí daří v Paříži, nejprve smetla loňskou semifinalistku Martinu Trevisanovou a pak vždy po obratu zdolala Storm Hunterovou a v repríze štrasburského finále Annu Blinkovovou.

Kasatkinová prožila loni nejlepší sezonu své kariéry, ale letos se jí nedaří. Za sebou má celkem 12 turnajových vystoupení, během nich posbírala pouhých 12 výher a pouze na čtyřech akcích porazila více než jednu soupeřku. Po nepovedených úvodních měsících na betonech (s výjimkou finále v Adelaide) se během antukového jara zlepšila. Pokud přehlédneme výprask od Pauly Badosaové ve Stuttgartu, tak si vedla solidně v Charlestonu (SF), Madridu (OF) i Římě (OF) a vždy těsně prohrála s někým z TOP 20. V Paříži stále neztratila set, stejným skóre si poradila s Jule Niemeierovou i Markétou Vondroušovou a pak deklasovala rozjetou Peyton Stearnsovou.

Kasatkinová má jedinečnou šanci na sedmý pokus Svitolinovou porazit. Její soupeřka se totiž vrací po mateřské pauze a stále není v nejlepší formě, ačkoli vyhrála posledních sedm duelů. Jednalo se ovšem o slabší soupeřky a už v posledním kole měla velké potíže s Annou Blinkovovou. Kasatkinová se během antukového jara výrazně zvedla, v Paříži zatím exceluje, její hra v tomto dějišti platí, a proto je zaslouženě favoritkou. Postup Svitolinové by nicméně i vzhledem ke vzájemné bilanci žádným šokem nebyl.

Tip na vítězku: Darja Kasatkinová

Elina Svitolinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Štrasburk (T)
Největší úspěchy na antuce: Štrasburk (T)
Bilance: 11:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 11:6
Bilance proti hráčkám TOP 10: 0:0 (kariérní 35:41)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 8:5)
Grandslamy: Australian Open (-)

Elina Svitolinová - French Open
Kariérní bilance:
25:9
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2015, 2017, 2020)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 3:1
Generálka: W60 Chiasso (2K), W100 Oeiras (1K), Madrid (1K), 125k Saint-Malo (SF), Řím (1K), Štrasburk (T)
Cesta turnajem: (26) Trevisanová (6:2, 6:2), Hunterová (2:6, 6:3, 6:1), Blinkovová (2:6, 6:2, 7:5)

Darja Kasatkinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (F);  Charleston (SF)
Největší úspěchy na antuce: Charleston (SF)
Bilance: 15:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 10:4
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 2:1 (kariérní 114:26)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 3:1)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Darja Kasatkinová - French Open
Kariérní bilance:
20:7
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v osmifinále: 2:0
Generálka: Stuttgart (1K), Madrid (OF), Řím (OF)
Cesta turnajem: Niemeierová (6:3, 6:4), Vondroušová (6:3, 6:4), Stearnsová (6:0, 6:1)


Sloane Stephensová (30.) - Aryna Sabalenková (2.) | Court Philippe-Chatrier (20:15 SELČ)
Sloane Stephensová si v posledních čtyřech letech zahrála grandslamové osmifinále jen čtyřikrát a pokaždé v Paříži, kde je finalistka ročníku 2018 ve druhém týdnu už podeváté. Jedna z největších favoritek a nejlepší hráčka dosavadního průběhu sezony Aryna Sabalenková je naopak v osmifinále antukového majoru poprvé v kariéře. Všechny tři předchozí souboje vyhrála Běloruska a pokaždé se hrály tři sety.

Stephensová brala loni v únoru titul v Guadalajaře, ovšem od té doby pouze na sedmi turnajích včetně letošního French Open porazila více než jednu soupeřku. Na pařížské antuce se jí přesto dařilo, loni prohrála až ve čtvrtfinále s Cori Gauffovou. Do francouzské metropole ani tentokrát nepřijela ve zrovna oslnivé formě, ovšem v posledních týdnech se výrazně zlepšila. Po triumfu na 125k v Saint-Malu se dostala do semifinále v Rabatu. V posledních dnech zlepšenou formu potvrdila, po jasných výhrách nad Karolínou Plíškovou a Varvarou Gračovovou přehrála ve třech setech Julii Putincevovou.

Sabalenková může letošní sezonu už teď hodnotit jako tu zatím nejpovedenější. Do francouzské metropole přijela se skvělou zápasovou bilancí 29:5 a letos už třikrát triumfovala. Na Australian Open se stala zbrusu novou grandslamovou šampionkou a přemožitelku nenašla ani v Adelaide. Ve výborné letošní formě pokračuje v průběhu antukového jara. Ve Stuttgartu si třetím rokem po sobě zahrála finále a znovu po dvou letech ovládla "tisícovku" v Madridu. V Římě i vinou vyčerpávajícího programu posledních týdnů vypadla hned na úvod se Sofií Keninovou. Na French Open nepovolila set Martě Kosťukové, Iryně Šymanovičové ani Kamille Rachimovové a poprvé je ve druhém týdnu.

Stephensová je v posledních týdnech zase při chuti a na grandslamech málokdy postrádá motivaci. Její poslední výkon nebyl přesvědčivý, nicméně ani tak nemusí čekat Sabalenkovou na jejím nejslabším povrchu vůbec snadná práce. Běloruska je ale letos natolik solidní, že by měla roli favoritky potvrdit. Navíc ji motivuje možný posun na post světové jedničky. Nebylo by však překvapením, kdyby i jejich čtvrté střetnutí došlo do rozhodujícího setu.

Tip na vítězku: Aryna Sabalenková

Sloane Stephensová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Rabat (SF)
Největší úspěchy na antuce: Rabat (SF)
Bilance: 17:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 13:4
Bilance proti hráčkám TOP 10: 0:0 (kariérní 20:42)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 7:8)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Sloane Stephensová - French Open
Kariérní bilance:
35:11
Nejlepší výsledek: finále (2018)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v osmifinále: 3:5
Generálka: Madrid (1K), 125k Saint-Malo (T), Řím (2K), Rabat (SF)
Cesta turnajem: (16) Kar. Plíšková (6:0, 6:4), Gračovová (6:2, 6:1), Putincevová (6:3, 3:6, 6:2)

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid,  Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Stuttgart,  Indian Wells (F)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (T); Stuttgart (F)
Bilance: 32:5
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na antuce: 12:2
Bilance proti hráčkám TOP 30: 12:3 (kariérní 77:55)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:0 (kariérní 4:3)
Grandslamy: Australian Open (T)

Aryna Sabalenková - French Open
Kariérní bilance:
10:5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Stuttgart (F), Madrid (T), Řím (2K)
Cesta turnajem: Kosťuková (6:3, 6:2), Šymanovičová (7:5, 6:2), Rachimovová (6:2, 6:2)


• Osmifinále mužů •
Karen Chačanov (11.) - Lorenzo Sonego (48.) | Court Suzanne-Lenglen (11:00 SELČ)
Karen Chačanov hraje hlavní soutěž French Open posedmé v kariéře a už pošesté je účastníkem druhého týdne. Semifinalista posledních dvou grandslamů bude o vyrovnání svého maxima v tomto dějišti usilovat proti Lorenzovi Sonegovi, jenž se bude snažit se na třetí pokus dostat mezi nejlepší osmičku na majorech. Ve vzájemné bilanci vede 2:1 ruský tenista, na antuce je srovnáno 1:1. Potkávají se poprvé od Říma 2019.

Chačanov do sezony vstoupil skvěle, po čtvrtfinále na dvou generálkách v Adelaide se na úvodním grandslamu roku Australian Open probojoval až mezi nejlepší čtyři. Poté měl slabší období, ale zase se nastartoval postupem do semifinále v Miami. Na antuce si vedl solidně už v přípravě, tedy až na překvapivé porážky s Danielem Evansem v Barceloně a Grégoirem Barrérem při posledním vystoupení v Římě. Na French Open nezačal dobře, s Constantem Lestiennem prohrál úvodní dvě sady. Od té doby však ztratil jen jeden set a vyřadil také Radu Albota a Thanasiho Kokkinakise.

Sonego přijel s negativní letošní zápasovou bilancí 12:13 a vyrovnanou 4:4 na antuce. Tato čísla však neodpovídají jeho výkonnosti, na spoustě turnajů měl smůlu na los. V Monte Carlu se ve druhém kole utkal s Daniilem Medveděvem, v Mnichově v té samé fázi s antukářem Cristianem Garínem, v Madridu hned na úvod čelil pozdějšímu finalistovi Janovi-Lennardovi Struffovi a v římském osmifinále potkal Stefanose Tsitsipase. Na French Open přehrál Bena Sheltona a rozjetého Uga Humberta a ve třetím kole předvedl parádní obrat z 0:2 na sety proti Andrejovi Rubljovovi.

Chačanov si nálepku favorita zaslouží. V posledních měsících zapracoval na stabilitě, předchozí dva grandslamy se mu vydařily náramně a měl solidní přípravu s minimem výpadků. Sonego je ovšem letos obzvláště proti vysoko postaveným soupeřům velmi nebezpečný. Například v Římě potrápil Stefanose Tsitsipase a v předchozím kole antukového majoru si z 0:2 na sety vyšlápl na Andreje Rubljova. Zápas tak může být mnohem vyrovnanější, než napovídají papírové předpoklady. Ital se rozhodně nevzdá ani za nepříznivého stavu a bude se rvát o každý míč.

Tip na vítěze: Karen Chačanov

Karen Chačanov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami,  Australian Open (SF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (ČF)
Bilance: 22:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 9:4
Bilance proti hráčům TOP 50: 10:9 (kariérní 91:128)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:0 (kariérní 4:5)
Grandslamy: Australian Open (SF)

Karen Chačanov - French Open
Kariérní bilance:
20:6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2019)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v osmifinále: 1:4
Generálka: Monte Carlo (OF), Barcelona (OF), Madrid (ČF), Řím (2K)
Cesta turnajem: Lestienne (3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3), Albot (6:3, 6:4, 6:2), Kokkinakis (6:4, 6:1, 3:6, 7:6)

Lorenzo Sonego - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dubaj, Montpellier (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (3K)
Bilance: 15:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na antuce: 7:4
Bilance proti hráčům TOP 20: 3:7 (kariérní 11:30)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:2)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Lorenzo Sonego - French Open
Kariérní bilance:
8:4
Nejlepší výsledek: osmifinále (2020, 2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 0:1
Generálka: Monte Carlo (2K), Mnichov (2K), Madrid (1K), Řím (3K)
Cesta turnajem: (30) Shelton (6:4, 3:6, 6:3, 6:3), Humbert (6:4, 6:3, 7:6), (7) Rubljov (5:7, 0:6, 6:3, 7:6, 6:3)


Novak Djokovič (3.) - Juan Pablo Varillas (94.) | Court Philippe-Chatrier (12:30 SELČ)
Dvojnásobný šampion Novak Djokovič v Paříži stále pokračuje v útoku na rekordní 23. grandslamový titul, kterým by se odpoutal od antukového krále Rafaela Nadala. Jeho další překážkou bude Juan Pablo Varillas, který letos v areálu Rolanda Garrose sbírá svá premiérová vítězství v hlavní fázi majorů. Bude se jednat o první vzájemný souboj.

Djokovič měl nejlepší možný vstup do sezony. Po generálce v Adelaide nenašel přemožitele ani na Australian Open, úvodní grandslam roku ovládl už podesáté a 22. grandslamovým vavřínem dorovnal rekord. V následujících měsících se však trápil, v Dubaji přišel o sérii 20 vítězství a přípravu na French Open rozhodně neměl ideální. V Monte Carlu i Banja Luce ztroskotal i vinou zranění lokte už na druhém protivníkovi. Výkonnostně si mnohem lépe vedl v oblíbeném Římě, kde prohrál třísetové čtvrtfinále s Holgerem Runem. V Paříži nepovolil set Aleksandarovi Kovacevicovi, Mártonovi Fucsovicsovi ani Alejandrovi Davidovichovi a vyhrál všechny čtyři tie-breaky.

Varillas prožívá svou nejlepší sezonu, co se výsledků na nejvyšším okruhu týče, a je jasným antukovým specialistou. Zatímco na nejpomalejším povrchu letos odehrál 28 duelů (16:12), v jiných podmínkách jen pět (2:3). V únoru si v Buenos Aires zahrál své premiérové semifinále na turnajích ATP, ale na další výraznější výsledek čekal až do tohoto týdne. Na French Open porazil po obratu z 0:2 na sety teenagera Juncheng Shanga i zkušeného Roberta Bautistu a pětisetovou řežbu sehrál i se světovou čtrnáctkou Hubertem Hurkaczem. Přitom zrovna do Paříže nedorazil v nijak dobré formě.

Překvapení turnaje Varillas dosud odehrál pět zápasů v hlavních soutěžích grandslamů a pokaždé došlo na pětisetovou bitvu. Všechny tři letošní v Paříži zakončil s pozitivním poměrem vítězných úderů a nevynucených chyb. Djokovič však bude jiným kalibrem než předchozí soupeři, a přestože stále ladí formu, očekává se, že potvrdí roli favorita. Zkušený Srb je navíc v této fázi French Open neporažen (16:0) a celkově to má v osmifinále grandslamů 54:5. Varillas si každopádně půjde zápas užít a popere se o svůj první skalp TOP 10 (bilance 0:2).

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: Řím, Banja Luka (ČF)
Bilance: 23:4
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 8:3
Bilance proti hráčům TOP 50-100: 6:1 (kariérní 234:16)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:0 (kariérní 54:5)
Grandslamy: Australian Open (T)

Novak Djokovič - French Open
Kariérní bilance:
88:16
Nejlepší výsledek: triumf (2016, 2021)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v osmifinále: 16:0
Generálka: Monte Carlo (OF), Banja Luka (ČF), Řím (ČF)
Cesta turnajem: Kovacevic (6:3, 6:2, 7:6), Fucsovics (7:6, 6:0, 6:3), (29) Davidovich (7:6, 7:6, 6:2)

Juan Pablo Varillas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Buenos Aires (SF)
Největší úspěchy na antuce: Buenos Aires (SF)
Bilance: 18:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Bilance na antuce: 16:12
Bilance proti hráčům TOP 10: 0:1 (kariérní 0:2)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Juan Pablo Varillas - French Open
Kariérní bilance:
3:1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Monte Carlo (Q), Banja Luka (2K), Madrid (1K), Řím (1K), Turín challenger (2K), Lyon (2K)
Cesta turnajem: Juncheng Shang (4:6, 2:6, 6:2, 6:3, 6:1), (19) Bautista (1:6, 4:6, 6:3, 6:1, 6:1), (13) Hurkacz (3:6, 6:3, 7:6, 4:6, 6:2)


Carlos Alcaraz (1.) - Lorenzo Musetti (18.) | Court Philippe-Chatrier (14:30 SELČ)
Největší favorit Carlos Alcaraz bude usilovat o vyrovnání loňského výsledku a zároveň svého maxima na French Open proti Lorenzovi Musettimu, který zabojuje o své první grandslamové čtvrtfinále a i své druhé osmifinále na podnicích velké čtyřky absolvuje v tomto dějišti. Také potřetí se potkávají na antuce, Musetti ve finálové loňské bitvě v Hamburku srovnal vzájemnou bilanci na 1:1.

Alcaraz naskočil kvůli zranění do sezony až v polovině února, ale i tak se řadí k nejlepším hráčům dosavadního průběhu tohoto tenisového roku. Pochlubit se může famózní bilancí 33:3 a jen na jednom ze sedmi turnajů neprošel alespoň do semifinále. Na kontě má už čtyři triumfy a ještě další jednu finálovou účast. Antukové jaro zahájil tím nejlepším možným způsobem, když obhájil trofej v Barceloně i na Masters v Madridu. Debut na římském Masters zahájil jasnou výhrou, ovšem ve třetím kole překvapivě neuhrál set se skvěle hrajícím kvalifikantem Fábiánem Marozsánem. V Paříži si postupně poradil s Flaviem Cobollim, Tarem Danielem (ztracený set) a Denisem Shapovalovem.

Musetti měl naprosto katastrofální vstup do sezony, z úvodních devíti turnajových zápasů dokázal vyhrát pouze dva. V průběhu antukového jara se ale zvedl. Po čtvrtfinále v Marrákeši došel do stejné fáze na Masters v Monte Carlu, kde si vyšlápl na Novaka Djokoviče, a ještě o krok dál to dotáhl v Barceloně. V Madridu naopak ztroskotal hned na Yannickovi Hanfmannovi a v římském osmifinále nenašel recept na Stefanose Tsitsipase. Na antuce letos zvládl 12 z 20 duelů. Na French Open zatím exceluje, set nepovolil Mikaelovi Ymerovi, Alexanderovi Ševčenkovi ani Cameronovi Norriemu.

Alcaraz zatím prochází turnajem bez problémů, ale to i Musetti, který měl možná i o něco těžší cestu do druhého týdne a na rozdíl od světové jedničky neztratil jediný set. Španěl je zaslouženě favoritem, nicméně ještě nebyl nikým pořádně prověřen. Ital by mohl být první těžší překážkou, ale nejspíše neuspěje ani se svým nejlepším možným výkonem. Navíc může mít v hlavě dva roky staré osmifinále, v němž vyhrál úvodní dva sety proti Novakovi Djokovičovi a pak už byl bez šance.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid,  Barcelona,  Indian Wells,  Buenos Aires (T);  Rio de Janeiro (F);  Miami (SF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid, Barcelona, Buenos Aires (T); Rio de Janeiro (F)
Bilance: 33:3
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na antuce: 23:2
Bilance proti hráčům TOP 20: 10:2 (kariérní 32:16)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 3:1)
Grandslamy: Australian Open (-)

Carlos Alcaraz - French Open
Kariérní bilance:
9:2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v osmifinále: 1:0
Generálka: Barcelona (T), Madrid (T), Řím (3K)
Cesta turnajem: Cobolli (6:0, 6:2, 7:5), Daniel (6:1, 3:6, 6:1, 6:2), (26) Shapovalov (6:1, 6:4, 6:2)

Lorenzo Musetti - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Barcelona (SF)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona (SF)
Bilance: 16:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 12:8
Bilance proti hráčům TOP 10: 1:3 (kariérní 5:12)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:1)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Lorenzo Musetti - French Open
Kariérní bilance:
6:2
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021, 2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:1
Generálka: Monte Carlo (ČF), Barcelona (SF), Madrid (2K), Řím (OF)
Cesta turnajem: M. Ymer (7:5, 6:2, 6:4), Ševčenko (6:1, 6:1, 6:2), (14) Norrie (6:1, 6:2, 6:4)


Sebastian Ofner (118.) - Stefanos Tsitsipas (5.) | Court Suzanne-Lenglen (16:30 SELČ)
Sebastian Ofner vyhrál na letošním French Open už šest duelů a nyní rakouského kvalifikanta čeká premiérové osmifinále na grandslamech a útok na druhé čtvrtfinále na nejvyšším okruhu (Kitzbühel 2017). V Paříži v neděli vyzve předloňského finalistu a světovou pětku Stefanose Tsitsipase. Dosud se střetli jen jednou, v hale v Antverpách 2017 zvítězil po obratu Řek.

Ofner umí hrát i na ostatních površích, ale nejvíce úspěchů posbíral a nejlépe se cítí na antukových dvorcích. Na nich letos poprvé nastoupil na začátku března a odehrál už 39 duelů s bilancí 30:9. V posledních měsících stoupal žebříčkem, ve kterém je teď nejvýše v kariéře, a v novém vydání se může těšit na debut v TOP 100. Před startem French Open se rozehrál na challengerech, v Praze prohrál až ve finále a doma v Mauthausenu skončil v semifinále. V Paříži vyřadil bez ztráty setu Maxima Cressyho i Sebastiana Kordu a po pětisetové bitvě Fabia Fogniniho.

Tsitsipas je i letos pravidelným účastníkem závěrečných kol, ovšem stále čeká na první triumf od loňského června i premiérovou grandslamovou trofej. Po prohraném finále na Australian Open se trápil se zraněním lokte a znovu se chytl až na oblíbené antuce. Obhajobu v Monte Carlu zakončil už ve čtvrtfinále, v Barceloně nezvládl ani své 10. finále na podnicích ATP 500, ve čtvrtfinále v Madridu nestačil na lucky losera Jana-Lennarda Struffa a v Římě vypadl v semifinále s Daniilem Medveděvem. Na French Open se zlepšuje každým zápasem, s Jiřím Veselým mu hrozila rozhodující sada, ale pak nepovolil set Robertovi Carballésovi ani Diegovi Schwartzmanovi.

Ofner prožívá svůj nejlepší turnaj v kariéře, ale je nutné zmínit, že jeho cesta do osmifinále nebyla tak složitá. V úvodním kole narazil na trápícího se soupeře, pak potkal protivníka vracejícího se po dlouhé zdravotní pauze a naposledy bouřliváka, jehož výkony a motivace jsou jako den a noc. Tsitsipas bude úplně jiný level, Řek se v areálu Rolanda Garrose zlepšuje každým zápasem a neměl by Ofnerovi dovolit si připsat první skalp TOP 10 (bilance 0:2) a možná ani první vyhraný set v těchto soubojích.

Tip na vítěze: Stefanos Tsitsipas

Sebastian Ofner - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
French Open (OF)
Největší úspěchy na antuce: French Open (OF)
Bilance: 38:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na antuce: 30:9
Bilance proti hráčům TOP 10: 0:0 (kariérní 0:2)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (Q)

Sebastian Ofner - French Open
Kariérní bilance:
3:1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0:0
Generálka: Madrid challenger (ČF), Oeiras challenger (SF), Madrid (Q), Praha 2 challenger (F), Mauthausen challenger (SF)
Cesta turnajem: Cressy (6:4, 7:6, 6:2), (24) Korda (6:3, 7:6, 6:4), Fognini (5:7, 6:3, 7:5, 1:6, 6:4)

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Barcelona,  Australian Open (F);  Řím (SF)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona (F); Řím (SF)
Bilance: 30:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 16:4
Bilance proti hráčům mimo TOP 100: 2:0 (kariérní 158:66)
Bilance v osmifinále grandslamů: 1:0 (kariérní 5:3)
Grandslamy: Australian Open (F)

Stefanos Tsitsipas - French Open
Kariérní bilance:
21:6
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v osmifinále: 2:2
Generálka: Monte Carlo (ČF), Barcelona (F), Madrid (ČF), Řím (SF)
Cesta turnajem: Veselý (7:5, 6:3, 4:6, 7:6), Carballés (6:3, 7:6, 6:2), Schwartzman (6:2, 6:2, 6:3)

FRENCH OPEN 2023 - PROGRAM 8. HRACÍHO DNE
• COURT PHILIPPE-CHATRIER • (od 11:00 SELČ)
1. Pavljučenkovová (-) - Mertensová (28-Belg.)
2. Djokovič (3-Srb.) - Varillas (Peru) / nejdříve ve 12:30 SELČ
3. Alcaraz (1-Šp.) - Musetti (17-It.)
4. Stephensová (USA) - Sabalenková (2-) / nejdříve ve 20:15 SELČ
• COURT SUZANNE-LENGLEN • (od 11:00 SELČ)
1. Chačanov (11-) - Sonego (It.)
2. Muchová (ČR) - Avanesjanová (-)
3. Svitolinová (Ukr.) - Kasatkinová (9-)
4. Ofner (Rak.) - Tsitsipas (5-Řec.) / nejdříve v 16:30 SELČ
• COURT 14 • (od 11:00 SELČ)
1. Bouzková/Sorribesová (ČR/Šp.) - Katóová/Sutjiadiová (16-Jap./Indon.)
• COURT 9 • (od 11:00 SELČ)
1. Mrva (ČR) - Vulpitta (It.)
3. Šmejkalová (ČR) - Klugmanová (Brit.)
5. Samsonová (ČR) - Koikeová (12-Jap.)
• COURT 10 • (od 11:00 SELČ)
1. Kovačková (ČR) - Larrayaová Guidiová (Arg.)
4. T. Valentová (11-ČR) - Udvardyová (Maď.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

168
Přidat komentář
Pe3k
Vždy jak se těším na zápas, tak to dopadne špatně.
Alkaraz v prvním setu trochu přitlačil a Ital se rozplynul jako pára nad hrncem. Přitom v minulém zápase smetl světovou 13 Norriho 3:0 jako nic. Pro něj asi škoda, že chytl zrovna Karlose.
Dnešní zápasy zatím nuda.
Reagovat
Nola
druhy Wawrinka sa zatial nenarodil.... tazko hladat medzi mladou gen. podobneho hraca na antuke, ale Musetti sa este moze zlepsovat, ved aj Stanimal dosiahol uspechy v neskorsom veku
Reagovat
zfloyd
myslel jsem , Kasatkina Svitolinu úplně převálcuje a ejhle set pro Svitolinu
Reagovat
Liverpool22
vzájemné zápasy 6:0 pro Svitolinu a sety 12:2 smile Kosatce hra Svitoliny evidentně nevoní smile
Reagovat
zfloyd
ale Kasatkina má formu a Svitolina se vrací po velké pauze
Reagovat
com
Zadna pauza.. Jak tu psal rano ElŇino - Svitolina se vraci po zraneni smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
com
Presne tak, navic Kasatkina hraje celej rok uplnou tuzku.. Ted sice hraje 4 kolo, ale to je tak vsechno, mela i dobrej los - samy hracky mimo top 50 smile
Reagovat
zfloyd
pěkný pestrý tenis , kdo to má ?
další zápas je hratelný tak uvidíme
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile S Nasťou už to bude větší řežba, ale jak píšeš je to hratelné. Nasťa není Serena smile
Reagovat
Liverpool22
super smile Od prvního míčku měla zápas pevně v rukách a zaslouženě postupuje. Na Moravě a na Hané se bude opět slavit smile
Celkově velmi pěkný zápas a "Arménka" velmi povedený turnaj smile
Reagovat
NovacekTP
smile břišní svaly jsou snad v pohodě.
Reagovat
Liverpool22
doufejme, že zdraví vydrží to je prazáklad všeho
Reagovat
EllNino
Perfekt, 4. čtvrtfinále na GS, první na RG :)

Čtvrtfinále s Nasťou otevřené, prohrává 1:2 na zápasy, na trávě ji porazila, ale na antuce prohrála ve dvou TB ...důležité je, že vyhrála poslední zápas, co spolu hrály :) Nasťa hraje dobře, ale na své bývalé úrovni zatím ještě není a dneska se hodně unavila ... každopádně to bude hodně těžké smile
Reagovat
tenisfan178
Gratulace Mušce k postupu do čtvrtfinále. Proti nezkušené rusce si to pohlídala i když v tom druhým setu se jí trochu nepovedla koncovka. Ale jinak skvělý a pořád máme šanci na další GS titul.smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile smile Na konci se to prostě sešlo, kdy se "Arménka" vzepřela, ale Muška si to zkušeně pohlídala smile
Reagovat
elsky
Mečbol jako celý zápas. smilesmile
Reagovat
vavrinec
Kája! smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile super!!!!
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
jirkaS
nic pro kardiaky
Reagovat
Liverpool22
vše dobře dopadlo - na konci trošku nervíky smile
Reagovat
jirkaS
smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Výborně, tak ještě třikrát. smilesmile
Reagovat
Mac
Tak to bude natahovat až se zrani...
Reagovat
dadaft
set a půl skvělý tenis a pak se ten zápas rozpadl ..................
Reagovat
Liverpool22
smile nic se nerozpadlo - je to doma smilesmile
Reagovat
EllNino
konec taky kvalitní, neblbni ...
Reagovat
hanz
MUCHOVÁ - hnus, co to jako předvádí, samý errory!
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile Já vím ty jsi chtěl výhru 2x 6:0
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
NovacekTP
moc pěkný, ale pro silně věřící je zápas vhodný až po 22 hod. Ruska hraje moc pěkně.smile
Reagovat
Mac
nojono, drama musi bejt..smile
Reagovat
tommr
Muška teď hraje dost lehkovážně a koleduje si o problémy ...
Reagovat
zfloyd
ona nemá žádné utkání jednoduché , i u těch vítězných si vždy trochu zavaří
Reagovat
Liverpool22
kluci klid 5:2 smile Arménka slabá na servisu smile
Reagovat
tommr
nezkušená soupeřka toho ale naštěstí nedokáže využít ...
Reagovat
jirkaS
když nebučí tak votravujou couráním
ty frantíci sou buranismile
Reagovat
Kozoroh
Však si na ně několik tenistů v čele s No1em stěžuje smilesmile
Reagovat
Kozoroh
No1emu dnes hra šlape jako hodinky. smilesmilesmile Spousta přesných úderů k čáře, cross i na lajnu.
Reagovat
Pe3k
V dalších kolech už to tak jednoduché nebude smile
Reagovat
jirkaS
zase, mě jebne
Reagovat
tommr
už to mohlo být 3:0 a rozhodnuto, ale Muška to teď párkrát překombinovala ... smile
Reagovat
Liverpool22
klídek 3:1 smile furt vedeme a to je zásadní. Muška má zatím zápas pevně v rukách smile
Reagovat
jirkaS
smilesmile
Reagovat
hanz
Muchová - co to jako na tý síti je? Šílený!
Reagovat
jirkaS
a hned dalšísmile
Reagovat
hanz
Hnus, už mohla vést 3:0, neskutečný co svýma kravinama dokáže po....
Reagovat
Krisboy
Buďte trošku soudní, takové chyby občas dělá každý, dokonce i mě se to někdy stane smile
Reagovat
com
tak u tebe to je normalni smilesmile
Reagovat
hanz
smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Krisboy
Aspoň že ta Muška nám dělá radost! smilesmile
Reagovat
Liverpool22
hraje výborně smile a hlavně ví co dělá smile
Reagovat
elsky
Co výsledek, ale ta hra! To je koncert.
Reagovat
Liverpool22
"Arménka" nehraje špatně, ale Muška hraje o level výše smile
Reagovat
com
kdyby hrala o level vys, tak si uz 2x neztratila podani smile
Reagovat
elsky
Je třeba se na to dívat smile
Reagovat
Liverpool22
je to antuka - podání nehraje takovou roli. Navíc právě podání má Muška lepší než "Arménka" a i proto furt vede smile
Reagovat
EllNino
právě připravil Mušku o hotshot, ale ta měla už předtim zabít a ne hrát kraťas bohužel
Reagovat
tommr
první set je doma, ale ještě není zdaleka vyhráno. Soupeřka hraje opravdu dobře ...
Reagovat
Liverpool22
hraje slušně, ale Muška hned na začátku "Arménku" brejkla a to bylo klíčové - pak měla Muška furt náskok a Arménka jen dotahovala smile
Reagovat
elsky
A stačí trochu polevit a Arménka se sápe zpátky smile
Reagovat
Liverpool22
smile 1. set máme doma smile vše jde podle plánu
Reagovat
zfloyd
přesně podle statistiky z minulého zápasu ,potřebuje tři pokusy na jeden využitý brejkbal
Reagovat
elsky
Karolína při chuti.
Reagovat
Liverpool22
zatím dobrý - Muška furt vede a "Arménku" drží na uzdě
Reagovat
elsky
Pravda, Arménka prakticky nekazí..
Reagovat
Liverpool22
1. set je doma smilesmilesmile Muška zatím profesorsky
Reagovat
tommr
"profesorka" by měla set dopodávat napoprvé ... smile
Reagovat
elsky
Je na ní vidět, že konečně hraje bez omezení.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile a na začátku 2. setu zase brejk - super smile
Reagovat
Liverpool22
dobře začala smile "Arménka" možná trochu nerví - to chce využít a potvrdit brejk smilesmile
Reagovat
frenkie57
Po pěti gemech mohu konstatovat, že to s ní Muška nebude mít jednoduchý.
Reagovat
Liverpool22
Teď už vedeme 4:2 smile Muška zatím lepší smile
Reagovat
frenkie57
Jj, má to zatím zcela pod kontrolou. Ten naskakovaný FH byl pěkný moment.
Reagovat
Liverpool22
5:4 tak snad to Muška nyní na servisu doklepne smile Ano - naskakovaný FH - luxus smile
Reagovat
smazaný uživatel
Návrat Pavljučenkové (nebo Pavljučenkovové) je malý zázrak - od loňského května do ledna 2023 osm měsíců pauza, pokles na 333. místo žebříčku. Po operaci kolena nesměla 5 měsíců nohu zatěžovat. Dnes jí vycházely až neskutečné vítězné údery (celkem 50, ale taky 48 UE), i podání měla velmi kvalitní, dtto kraťasy. Její tým (podle záběrů do hlediště) působil sympaticky. Trénuje ji bratr.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Djok dostal ideálního sparing partnerasmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Varillas je kvalitní soupeř i pro Djokoviče. Věřím, že mu dá pořádně zabrat.
Reagovat
hanz
Cože? Stará Výnas na trávě v Rosmalenu? Kde jí vyhrabali? Ta ještě hraje?
Reagovat
jackiec
Však nikdy neukončila kariéru stejně jako velematka.smile
Reagovat
hanz
Takže si budou jezdit na turnaje v osmdesáti.smilesmile
Reagovat
jackiec
Tak Venus v lednu odehrála nějaký zápas, ale je to trapné dávat divoké karty 43leté hráčce, jakožto bývalé hvězdě na úkor mladých.
Reagovat
Liverpool22
smile mládí vpřed smile
Reagovat
hanz
no u pořadatelů asi stařeny vpřed
Reagovat
Jon61
To je WC pro Venus je tenisová obdoba univerzity třetího věku. smile
Reagovat
EllNino
Už jsem ani nedoufal :)
Procitnutí tam, kde to nejvíc miluje :)

S Muškou/Avanesyan ve čtvrtfinále to bude úplně otevřené :)

8. čtvrtfinále na GS v kariéře, navíc byla 3:6 1:3 0:40 dole :)
Reagovat
hanz
No, aby ses z Pavsky nepo....smilesmile
Reagovat
EllNino
tak Nasťa je moje srdcovka už věky :))
Reagovat
hanz
A co je na ní srdcovýho?smile
Reagovat
EllNino
osobnost, 100% útok, začal jsem sledovat tenis, když byla ještě náctiletá :))
Reagovat
hanz
Tak to už jsi taky starý jak Metuzalém.smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Ano - ve 2. setu byla hodně dole, ale antuka na RG jí prostě chutná smile
Reagovat
hanz
No, vona zase potřebuje vyučit 0:6 0:6, aby jí to vítězný bzíkání přešlo.smile
Reagovat
com
a tak at to tam Nasťa vyhraje cely smile
To i Emička vyhrala, kdyz byla o nakych 150 mist vys smilesmile
Reagovat
dadaft
na to nemá ani náhodou, je tam spousta líp hrajících hráček
Reagovat
hanz
Starou Pavs chce uštvat tak, až bude z její kšiltovky lítat pot.
Reagovat
Liverpool22
Muška jí uštve neboj smile
Reagovat
EllNino
Martens na to naštěstí nestačily ani 3 hodiny 10 minut :))
Reagovat
dadaft
doufám, že se jí Muška nebude ptát, co se bude hrát a jak
Reagovat
EllNino
Muška musí nejdřív porazit krásnou Arménku :)
Reagovat
EllNino
Je mi jich líto, zrovna Asiatky jsou většinou vzorem chování na kurtu bez nějakých výstřelků atd. Bohužel se nerozhlédla, kde čárová stojí ... vlastně si jen stínovala úder, nebylo to nic úmyslného

Neřeknu, když Denis trefil umpire, ale tohle je fakt k smíchu
Reagovat
milik254
Bohužel, ale z ruchových mikrofonů bylo slyšet, že Maria a Sára navrhly, resp. řekly, že se má jednat o diskvalifikaci. Rozhodčí chtěl dát jenom warning, který si myslím, že by v tomto případě byl dostatečný. Nikomu se nic nestalo, holčina byla oprávněné vyděšená, asi nedávala pozor, což je od sběračky míčů teda divné.
Reagovat
EllNino
využily situace, nebo byla Marie zkrátka moc ochranitelská, než bylo zdrávo ... slečna byla jen vyděšená
Reagovat
hanz
Tak Sorribes je od pohledu nesympatická, ale že by je Bouzy chtěla zaříznout?
Reagovat
GaelM
Ochranitelská, to určitě... Zas bych z ní nedělal světici jenom proto že je Češka, prostě využily situace a "ochránily" si tak leda svůj postup, o který by jinak ještě musely tvrdě bojovat.
Reagovat
EllNino
tak Marie dostala cenu Karen Krantzke, to nemá nic společnýho s tím, že je Češka ... nemám problém říct o Báře Strýcový nebo jiných, že byly v jistém věku pěkné potvory :)) ale zrovna Marie
Reagovat
com
Bouzkova je az takova mrcha jo smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Tohle pravidlo by se mělo upravit a vše posuzovat individuálně a více citlivěji. Tohle je fraška smile
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesně ten čecháčkovský přístup. Sice platí pravidla, ale zkusíme je nějak přechcat!
Reagovat
EllNino
já jsem s tebou krávy nepásl, tak se kroť :))
Reagovat
hanz
Ale vovce možná jo.smilesmile
Reagovat
Krisboy
"nerozhledla, kde stojí"? Nesmysl, vždyť ji naopak posílala míček do ruky! Ta sběračka to buď udělala schválně, nebo je slepá a úplně blbá.
Reagovat
hanz
Se divím, že stará Pavs to ještě uběhá.
Reagovat
jirkaS
jo, je to kolchoznicesmile
Reagovat
hanz
Ironií je, že před dvěma týdny dostala na antuce dva kanáry a teď tam vyučuje.smilesmilesmile Kam ten ženskej tenis spěje.
Reagovat
Liverpool22
Nasťa má zkušenosti + je to hodně nepředvídatelná hráčka. Tady už vykostila krajanky Ludmilu a Potápěčku - vždy prohrála 1. set a pak to urvala vždy po bitvě právě díky zkušenostem a silné hlavě. Nicméně máš pravdu, že to cosi svědčí o WTA a hlavně labilitě mladých hráček viz. Potápěčka
Reagovat
Kozoroh
https://sport.aktualne.cz/tenis/buceni-problem-na-roland-garros-nechapu-priznava-djokovic-vz/r~1f067878021111ee82b7ac1f6b220ee8/
Reagovat
smazaný uživatel
Bouzková postoupila v deblu do čtvrtfinále, Japonsko-Indonéský pár diskvalifikován za stavu 6:7, 3:1. Důvod diskvalifikace neznám, možná zranění sběračky míčků.
Reagovat
Jon61
Já ten moment neviděl, ale Japonka v přerušené hře trefila a zranila míčkem sběračku, následně byla diskvalifikována.
Reagovat
tommr
neuvěřitelná fraška. Za stavu 7:6 1:3 30:30 plácla Kato po skončení výměny do míčku a ten trefil otáčející se sběračku do zátylku. Sběračka z toho dostala hysterickej záchvat a po půlhodině dohadování byly Kato/Sutjiadi diskvalifikovaný ... smile
Reagovat
GaelM
To je docela malichernost. Pokud se sběrač bojí míčků, nemá tam co dělat... Je z toho někde záznam?
Reagovat
Liverpool22
Taky čekám na nějaký záznam - určitě to někde časem bude, ale je to jako tenkrát s Novakem. smile
Reagovat
jirkaS
teď byl sestřih při zápase Nasti,
nic to nebylo, jen odpinklý míč
po konci gemu.
takže nakonec bulely 2, ballgirl
a Japonkasmile
Reagovat
Liverpool22
Tohle pravidlo nechápu - pokud ve vzteku někdo trefí sběrače či rozhodčího, tak se není o čem bavit, ale pokud hráč/ka defacto omylem trefí sběrače, tak mi přijde diskvalifikace ujetá viz. případ Djokovič
Reagovat
Preview.lover
Zatím toto
https://twitter.com/TennisPodcast/status/1665317063529734145?t=K91wevjlnD6M7bfUZLUENg&s=19
Reagovat
Liverpool22
díky - tak to je teda úlet. smile Ona jen chtěla pinknout míček sběračce - nechápusmile
Reagovat
jirkaS
ten "TennisPodcast" to video evidentně
neviděl(od kdy je "chest" na krkusmile)
Reagovat
Preview.lover
https://twitter.com/Eurosport_ES/status/1665321749343240193?s=20
Dění po úderu
Reagovat
jirkaS
tvl ta natahuje moldány jako by jí
někdo zemřelsmile
Reagovat
GaelM
To je ostuda, jak tam soupeřky naběhly a požadovaly diskvalifikaci smile

Ale především takováhle děvenka nemá na profesionálním kurtu co dělat smile Místo aby míček chytila nebo uhnula se jen přikrčila a pak tam půl hodiny brečí. Ten míček nebyl nijak prudký, spíš se jen lekla než že by jí to mělo nějak ublížit.
Reagovat
Liverpool22
Holt přecitlivělé děcko smile
Reagovat
dadaft
teď o tom mluvila Sandra -- v pravidlech je, že když po skončení výměny napálíš míček a někoho trefíš, třeba i lehce, je konec.
Reagovat
tommr
pravidla jsou jasný, ale tahle diskvalifikace byla opravdu hodně přísná ...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
milik254
ale navrhly ji Maruška a Sára. Rozhodčí chtěl dát jenom warning.
Reagovat
dadaft
to souhlas, rozhodlo, že se ta podavačka, která to nečekala, tak vyděsila, kdyby se dívala a chytla to do ruky, tak se všichni zasmějou a jede se dál.....
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
jirkaS
ve vchodu do areálu kontrolovali Mušce
zavazadlo, to jako že by mohla být
teroristka?smile
Reagovat
tommr
to dělají všem bez výjímky ...
Reagovat
jirkaS
kdyby raději kontrolovali kdo
se neumí chovat (diváci)
Reagovat
dadaft
fantastická atmosféra na kurtu Suzanne Lenglen --- poté, co zprznili kurt Armstronga v New Yorku je Suzanne Lenglen jeden z mála hardcore tenisových kotlů na světě = tj. žádné VIP boxy, žádné galerie, žádná patra, ale prostě jen zkosené tribuny s řadama sedaček odzdola až nahoru. Když se zadaří a je narváno a diváci se nechají strhnout, mívá to až magickou sílu ..... smile
Reagovat
BooOoo
SL court měl vždy perfektní atmosféru, při zajímavém match-upu, nebo v pokročilejších fázích turnaje, třeba 10-12 let zpět, moc rád vzpomínám, když tam hrály Sharapova, Stosur, Schiavone, Li, Jankovic, Bartoli, Kuznetsova a spol.
smile
Reagovat
Pe3k
Dobrý komentář smile

Já se těším na nějaký zápas tak řeknu, pěkně si ty bedny ohulím ať pořádně slyším ty tenisový zvuky, ale jakmile začnou řvát diváci, tak to hned ztiším. Ten řev je ohlušující, horší jak v kině nebo na koncertu. Tenhle stadion má i dobrou akustiku, ale poslouchat několik hodin řev diváků mě moc nebere.
Reagovat
Liverpool22
Doufám, že Mertens vyhraje - pro Mušku by byla určitě více hratelná než Nasťa, která už tady na RG byla ve finále a antuka jí chutná
Reagovat
tommr
já myslím že to vyjde nastejno. Obě hráčky jsou nebezpečný ale zároveň i hratelný ...
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Liverpool22
Jasně, ale Mertens se mi zdá trošku více hratelná - z pohledu naší Mušky. Nasťa je taková nepředvídatelná či náladová - záleží jestli jí to tam padá či ne smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis portál (TP) favorizuje Mušku, špatné znamení. Formulace "jasná favoritka" je zcela mimo mísu, maximálně "mírná favoritka". TP jako kdyby nevěděl, že Raducanu vyhrála z kvalifikace US Open 2021.
Reagovat
NovacekTP
Saša vs Grigorismile
Reagovat
com
To sou dneska duely smilesmile
Muchova proti hracce z druhe stovky
Mertens proti hracce ze ctvrte stovky
Kasatkina proti hracce ze druhe stovky
GS osmifinale jak vyšitý smile
Reagovat
jackiec
U žen naprosto běžný jev.
Reagovat
EllNino
Jo, až na to, že ty hráčky z druhé a čtvrté stovky se vracejí po zranění a za normálních okolností by byly (až na Avanesyan) mnohem výš ...

Krom Avanesyan byly všechny minimálně v semifinále GS, o čemž se některým současným hráčkám top 10 (Pegula, Sakkari) může jen zdát
Reagovat
fandorin78
smile
Reagovat
com
jojo, Svitolina mela poradny zraneni smilesmile
Reagovat
paddy
Sakkari má 2 GS SF smile
Reagovat
EllNino
Jo vlastně, semifinálová královna no :))
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Kéž by mohla Sakkari sledovat Mušku ve vítězném semifinále.smile
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Svitolina a Nasťa se vracejí a žebříček je zavádějící. smile
Jinak Avanesyan to tady na fotce moc sluší - je to kus ženský - pro nás trošku s nádechcem exotiky
Reagovat
Krisboy
Jméno ukazuje na arménský původ...
Reagovat
Pe3k
Náhodou Alkaraz vs Musetti snad bude jeden z vrcholů letošního RG smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
vergus
Žebříček teď nehraje takovou roli, dneškem začíná ten pravý grandslam, protože hráči bez formy už jsou venku z pavouka (i když byli nasazení) smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist