Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messimu zazvonil parížsky umieračik. Arabi cítia šancu a pred jeho očami roztočili petrodolárové tango

Po dvoch sezónach. S dvomi titulmi. Ale predsa len s akousi pachuťou nedokončenej práce - bez triumfu v Lige majstrov.

04.06.2023 05:27
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi po zápase s Clermontom, ktorý bol preňho posledným v parížskom drese.
debata

Lionel Messi odohral za bohatý Paríž St. Germain posledný zápas. V hlavnom meste Francúzska mu vypršal kontrakt a obe strany uznali, že bude najlepšie, ak sa rozídu.

Argentínska superstar tak v sobotu absolvovala proti Clermontu svoju derniéru.

Otázkou je, čo ďalej. Messi má síce už 36 rokov, ale o konci kariéry nepadlo jediné slovo. Stále má čo ponúknuť, napokon, pred pol rokom sa stal najužitočnejším hráčom svetového šampionátu a s kapitánskou páskou doviedol reprezentačný tím k vytúženému titulu.

Lionel Messi, Sergio Ramos Čítajte viac Messi sa mohol rozlúčiť gólom v poslednej minúte, brankár bol proti. Paríž viedol 2:0, napokon padol

Futbalový biznis momentálne pripomína ticho pred búrkou. Messi mlčí, jeho okolie zahmlieva a ak nejaká informácia predsa len presviští mediálnym priestorom, spravidla nosí vždy rovnakú nálepku: Neoverená! Kam zamieria kroky najlepšieho futbalistu 21. storočia?

Čoraz viac sa hovorí o Barcelone a katalánsky gigant sa javí ako logická úvaha. Messi v ňom prakticky odštartoval svoju veľkolepú kariéru a klub doviedol ku všetkým možným titulom.

No šepká sa aj o americkom tíme v rukách Davida Beckhama – Inter Miami. A podľa najnovších kurzov spoločnosti Paddy Power sú v hre aj Manchester City, Chelsea a dokonca Newcastle.

Ak by sme sa spoľahli na svet bookmakerov, potom najpravdepodob­nejšie vyzerá presun do Saudskej Arábie. Napokon, ak sme spomínali neoverené futbalové klebety, potom najviac Messiho spájajú práve s týmto bohatým kráľovstvom. A jeho najslávnejšou futbalovou značkou Al-Hilal. Ak na túto možnosť stavíte desať eur, vráti sa vám 17.

Lionel Messi Čítajte aj Dobrodružstvo dospelo k záveru. PSG venoval Messimu ďakovné slová

Až potom nasledujú Barcelona, Miami a Manchester City. V ponuke je dokonca aj Newell's Old Boys, kde Messi hrával počas mládežníckej kariéry. Bol by to však prestup z ríše snov.

Vyber si klub

Messi bol v Paríži od leta 2021. V tejto sezóne zaznamenal 21 gólov a k nim pridal 20 asistencií. Francúzsky tím opúšťa s bilanciou 32 gólov a 35 prihrávok v 74 zápasoch.

Tréner Christophe Galtier už počas uplynulého týždňa avizoval, že duel proti Clermontu bude pre Messiho posledný v parížskom drese. Chválil ho za mimoriadne profesionálny prístup a vopred tvrdil, že akákoľvek kritika, ktorá sa vznesie na jeho hlavu, bude neoprávnená.

„Tento rok bol dôležitou súčasťou mužstva, kedykoľvek k dispozícii. Nemyslím si, že negatívne komentáre sú oprávnené.“

Láska až za hrob. Antonela Roccuzzo a Leo Messi Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Šťastná rodinka s priezviskom Messi po...

Keďže Messi si odteraz hľadá nový klub, možností má mnoho. Odchod do Saudskej Arábie je tá najpravdepodob­nejšia. Zákulisné zdroje už minulý mesiac tvrdili, že od Al-Hilal dostal ponuku na zmluvu v hodnote 522 miliónov libier.

Bulvár svoje „zaručené“ informácie posunul ešte ďalej – Messiho manželka Antonela Roccuzzová má vraj z tohto transferu obavy.

S tým si však sebavedomí Saudskoarabi hlavu nelámu. Spoliehajú sa na nekompromisné biznis pravidlo – rozhodujú iba peniaze.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Lionel Messi