Plánovali jedno dítě, teď mají hned tři!

Rodiče se vždy těší na příchod nového člena rodiny. Pochopitelně vždy probíhají velké přípravy, protože dítě potřebuje svůj pokoj, postýlku, hodně oblečení a spoustu dalších věcí. Většina rodičů nepočítá s tím, že se jim narodí více než jedno dítě, protože je to poměrně vzácné. Někdy se objeví dvojčata, ale trojčata jsou velmi speciální. A právě ta se narodila jednomu páru z Polska.

fakt.pl

Obrovská radost překvapených rodičů

Dne 24. března 2023 se ve 28. týdnu těhotenství narodila trojčata, dvě dívky a chlapec. První se narodila Oliwia, druhá Zuzanna a nakonec Mikolaj. Dívky vážily 1130 gramů a 1000 gramů a chlapec 1080 gramů. Pro novorozence se jedná o velmi nízkou hmotnost a navíc se narodily poměrně brzy. Z tohoto důvodu jsou děti stále v nemocnici.

fakt.pl

Rodiče Monika a Pavel se o trojčatech dozvěděli při druhém ultrazvuku. Byl to pro ně rozhodně šok, ale naštěstí se jedná o jejich první děti. Tato zpráva pro ně byla naprostým šokem. „Ale zároveň den, kdy jsme zjistili, že budeme rodiči tří dětí, byl nejšťastnějším dnem našeho života.“ Naštěstí měli dost času na to, aby si na myšlenku zvykli a připravili se na příchod tří dětí.

Čtěte také: Otec po rozvodu žil s dětmi v autě, dokud se mu nedostalo pomoci

fakt.pl

Trojčata zůstala v nemocnici, matce se daří dobře

Předčasně narozené děti většinou zůstávají v nemocnici déle a dostanou se do inkubátoru. Ten jim pomáhá s dýcháním a rozvojem orgánů. Děti musí vážit alespoň 2 kilogramy, aby si je rodiče mohli vzít domů. Zároveň se lékaři mohou pustit domů až ve chvíli, kdy se sami naučí jíst z lahve nebo z prsu. Podle lékařů se trojčata k tomuto bodu blíží, takže si je šťastní rodiče brzy odnesou domů.

fakt.pl

V současnosti jsou děti stále krmené pomocí sondy, ale to se jistě brzy změní. Každé z nich musí dozrát, aby začaly samy sát, polykat, dýchat a všechno ostatní. Zatím dýchají bez podpory, ale stále se nachází v inkubátoru, který je stále podporuje. Rodiče se již nemohou dočkat, až si dívky a chlapce vezmou domů a budou si užívat rodičovství.

Zdroj: fakt.pl