Pardubice i Zlín udržely FORTUNA:LIGU, v barážových odvetách jim stačila remíza 0:0

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pardubice i Zlín udržely FORTUNA:LIGU, v barážových odvetách jim stačila remíza 0:0
Aktualizováno
Zlín v Drnovicích proti Vyškovu uhájil náskok 1:0.
Zlín v Drnovicích proti Vyškovu uhájil náskok 1:0.
@footballzlin
Ani v sezoně 2023/24 nebudou ve FORTUNA:LIZE scházet Pardubice a Zlín. Oběma týmům stačila k udržení příslušnosti v nejvyšší soutěži bezbranková remíza v odvetných barážových utkáních. Východočeši ji uhráli doma proti Příbrami a uhájili tak úvodní vítězství 2:0, Ševci na stadionu Drnovic proti Vyškovu, který v prvním utkání porazili 1:0.

Pardubice –⁠ Příbram 0:0

Pojistit záchranu Pardubic mohl ve 12. minutě Michal Hlavatý, ke kterému se ve vápně šťastně odrazil míč. Jeho rána ale trefila jen dobře postaveného Martina Melichara. Ve 27. minutě našel Dominik Janošek v šestnáctce Pavla Černého, jehož lehká teč jen těsně projela vedle levé tyče příbramské branky.

O devět minut později Janošek naopak střílel po přihrávce Bartosze Pikula, svým dobře mířeným pokusem však na Melichara nevyzrál. Krátce nato se 24letý záložník po centru Hlavatého znovu pokoušel prosadit hlavou, mezi tři tyče se ale netrefil.

Vybrané statistiky zápasu
Livesport

Hosté se do první slibné akce dostali až na začátku druhého poločasu, kdy Václav Dudl hledal ve vápně spoluhráče, míč ale zpacifikovala obrana i za pomoci riskantního zákroku na Bensona Sakalu, podle rozhodčího však proběhlo vše v pořádku.

Na další zajímavou šanci si diváci počkali až do 73. minuty, kdy Janošek chytře přenechal balon Matěji Helešicovi, který ale v dobré pozici vypálil těsně vedle pravé tyče. Janošek neprolomil svou střeleckou smůlu ani v 83. minutě, kdy skákavý míč v šestnáctce nezkrotil a poslal ho nad Melicharovu branku.

Známkování hráčů
Livesport

Vyškov –⁠ Zlín 0:0

Fotbalisté jednoho z okresních měst Jihomoravského kraje se dle očekávání chopili kormidla a diktovali tempo hry, ovšem dlouho si nevěděli rady s kompaktním obranným blokem Zlína. Přece jen to ale byli Ševci, kteří mohli jít do vedení, když po standardní situaci propadl míč až k Antonínu Fantišovi, jehož však parádně vychytal mladík vypůjčený ze Slavie Antonín Kinský.

Odpověď přišla v podobě hlavičky Fahada Baya, ovšem urostlý útočník netrefil balon dostatečně razantně a brankář s jeho pokusem neměl problém. Zbytek poločasu byl z obou stran opatrnější a plný nepřesností. Ojedinělou příležitost, která mohla diváky zvednout ze sedaček, si nachystal Youba Dramé, jenže centrovaný míč trefil ramenem, a tudíž i velmi nepřesně.

Vybrané statistiky zápasu
Livesport

Domácí tým se po změně stran pokusil oživit hru příchodem Ondřeje Vintra, jehož přínos byl na hřišti od prvních sekund cítit. Utkání, které mělo přinést skvělou podívanou, vzhledem k tomu, co bylo v sázce, ale pořádně zklamalo očekávání fanoušků.

O zlepšení herního projevu na jedné či druhé straně nemohla být řeč, což více vyhovovalo hráčům ve žlutých dresech. Těm bezbranková remíza k udržení v nejvyšší soutěži bohatě stačila a trenér Pavel Vrba si mohl oddechnout –⁠ v první záchranářské misi své kariéry obstál.

Známkování hráčů
Livesport