Neapol dala Spallettimu vítězné sbohem. Verona a Spezia ještě zabojují o udržení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol dala Spallettimu vítězné sbohem. Verona a Spezia ještě zabojují o udržení
Aktualizováno
Neapol se s mistrovskou sezonou rozloučila vítězně.
Neapol se s mistrovskou sezonou rozloučila vítězně.
AFP
Poslední kolo Serie A nabídlo tak trochu symbolicky zápas suverénně prvního s beznadějně posledním. Mistrovská Neapol měla před sestupující Sampdorií náskok 68 bodů a zvýšila jej o další tři, na výhře 2:0 se gólem podílel i nejlepší ligový kanonýr Victor Osimhen (24). Ani závěrečný hrací den italské nejvyšší soutěže nerozhodl o posledním sestupujícím. O udržení mezi elitou ještě zabojují Verona a Spezia, které mají po posledním kole stejný počet bodů.

Neapol – Sampdoria 2:0

Ač se zápas odehrával v režii domácích fotbalistů, ti si dlouho mnoho gólových šancí vytvořit nedokázali. O vítěznou branku se tak postaral až v 64. minutě Osimhen, jehož famózní gólová bilance se zastavila na čísle 26.

Trefa nigerijského útočníka nepochybně udělala radost také domácímu trenérovi Lucianu Spallettimu, jenž v závěrečném ligovém duelu sezony 2022/23 vedl novopečené italské mistry naposledy.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

AC Milán – Verona 3:1

Jednoznačnou převahu z první půle dokázal využít až krátce před odchodem do šaten Olivier Giroud, jenž svou penaltovou trefu daroval loučícímu se kanonýrovi Zlatanu Ibrahimovicovi.

V závěru se dvěma góly blýskl Rafael Leão, čímž zajistil Rossonerri zisk plného počtu bodů. Hosté se nakonec seřadili společně se Spezií na 31 bodech a čeká je zápas o sestup podle regulí soutěže.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

AS Řím – Spezia 2:1

AS Řím díky zisku tří bodů, a i přes vítězství konkurenčního Juventusu v souběžně hraném utkání uhájil šestou příčku a účast ve skupině Evropské ligy pro příští sezonu. Duel přitom podstatně lépe začal pro Aquilotti, kteří šli již v šesté minutě do vedení.

Po změně stran však nejprve vyrovnal Nicola Zalewski a v samém závěru proměněnou penaltou rozhodl o třech bodech pro Vlky Paulo Dybala. Vzhledem k bodové rovnosti týmů na 17. pozici bude hosty čekat ještě dodatečný zápas proti Veroně, který určí sestupujícího.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Atalanta – Monza 5:2

Na podobě konečného výsledku měl největší podíl Teun Koopmeiners, jenž nasázel hattrick, a sezonu tak završil s 10 přesnými zásahy.

Celek z Bergama tak získal jistotu toho, že příští ročník zahájí ve skupině Evropské ligy, zatímco jeho soupeř zakončil premiérovou sezonu mezi italskou elitou v klidném středu tabulky.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Lecce – Boloňa 2:3

O úvodní gól zápasu se po čtvrthodině hry postaral domácí útočník Lameck Banda, jenž se mezi střelce zapsal po více než půl roce.

Hosté dokázali jasnou převahu ve statistice držení míče využít až po změně stran, kdy nejprve vyrovnal Marko Arnautovič a poslední gól si připsal až v sedmé minutě nastavení druhé půle Lewis Ferguson.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Udinese – Juventus 0:1

Vítěznou trefu celku z Turína obstaral v 68. minutě Federico Chiesa, který si v závěru soutěže připsal teprve druhý ligový zásah v sezoně.

Kvůli vítězství Atalanty i římského AS v současně hraných duelech se však Stará dáma bude muset spokojit pouze s účastí v předkolech Konferenční ligy. Hráči Udinese sezonu zakončili na konečné 12. pozici.

Konečná tabulka Serie A
Livesport