5. června 2023 • 04:50

Rebelka Martincová: jak chtěla dát rozhodčí do držky. Vyhrožovali jí smrtí

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tereza Martincová má za sebou působivý příběh. Tenisu obětovala doslova vše. Aby se mu mohla věnovat naplno, nedokončila střední školu. Detaily z kurtů i svého osobního života poodhalila v pořadu No stress, který moderuje atletka Nikola Bendová. Podívejte se ve VIDEU.



Osmadvacetiletá hráčka je rovněž pořádnou rebelkou. Ve sportu bíle oděných gentlemanů dráždí výraznými tetováními. Kromě toho se proslavila skandální chvilkou před šesti lety na turnaji v Petrohradu.

„Já už jí snad dám do držky,“ prohodila tehdy směrem k umpirové sudí a následovala diskvalifikace. Pozadí tohoto incidentu probrala v rozhovoru. „Mysleli si, že si na rozhodčí počkám a po zápase jí napadnu,“ líčí udiveně.

Dnes plní stránky sportovního zpravodajství uspokojivými výkony, vždyť ještě nedávno oscilovala v elitní padesátce žebříčku WTA. Aktuálně drží třiadevadesátou pozici. O její vášni k tenisu nemůže být pochyb. Jak se k němu dostala?

„Naši mě dali na tenis jako doplněk k atletice. Pocházím ze sportovní rodiny, babička se věnovala atletice. Zlom přišel v sedmnácti letech. To jsem se postavila na zadní se školou. Cítila jsem, že nezvládnu studovat a zároveň se věnovat naplno sportu. Už předtím jsem měla problémy se školou ohledně docházky. Přišla jsem domu s tím, že končím se školou a naplno chci hrát tenis,“ usmívá se Martincová.

Reakce rodičů pochopitelně nebyla z počátku souhlasná. „Nakonec to ale prošlo,“ prozrazuje. A dodává: „Přitom jsem nebyla úplně tenisový talent, spíš jsem to chtěla zkusit.“

Vyplatilo se, stala se z ní profesionálka, kromě individuálních úspěchů byla součástí i reprezentačního výběru v rámci Poháru Billie Jean Kingové. A přestože často čítáme o pohádkových prize money z turnajů, takové výdělky se týkají spíš nejužší špičky.

„Všechno si platím. Už jenom trenéra je těžké finančně utáhnout. To samé by platilo pro fyzioterapeuta nebo další členy týmu. Aspoň, když už patříš na grandslamy, nebo hraješ jejich kvalifikace, dostáváš rakety včetně výpletů,“ popisuje Martincová.

Ta si je vědoma, že její tetování občas působí na fanoušky jako rudý hadr na býka. Zároveň se vypořádává s nepříjemnými vzkazy od sázkařů na sociálních sítích. „Vyhraješ a oni ti za to nadávají. Že jim máš poslat peníze zpátky, že ti vyvraždí rodinu, ať zemřeš na rakovinu… Na druhou stranu nad komentáři z internetu si nebudu lámat hlavu,“ mávne rukou.

Co se dozvíte ve VIDEU:

  • Proč nedodělala střední školu
  • Jak došlo k šokujícímu returnu v Miami, který obletěl svět
  • Co se stalo při skandální diskvalifikaci v Petrohradu
  • O vášni k tetování 
  • Co by byla schopna propagovat na sítích
  • O sportovní výživě
  • O mentální přípravě
  • Jak je těžké se v tenisu seznámit

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud