Siri se stala hvězdou ještě před večerní akcí Applu. Dosti nečekaně narušila komentování baseballu

  • Apple připravuje úpravu aktivace asistentky Siri
  • Z oslovení vypustí slůvko „Hey“
  • Nebude z toho mít radost minimálně jeden hráč americké MLB...

Hlasová asistentka Siri by se měla ode dnešního dne naučit rozpoznávat svou akivaci jen hlasovými povelem „Siri“, na místo původního „Hey Siri“. U některých amerických uživatelů však tato funkce zřejmě fungovala již včera, a právě díky tomu se této hlasové asistentce podařilo vtipně narušit komentování baseballového zápasu mezi Boston Red Sox a Tampay Bay Rays v rádiu.

Problém nastal ve chvíli, kdy se na hřiště chystal hráč José Siri. Řečník Joe Castiglione do éteru oznámil větu: „First and second, still only one out for José Siri, four men reached base, two have scored“. V ten moment však bylo zřejmé, že ve studiu zareagovaly citlivé mikrofony na jeden ze zde přítomných iPhonů, takže na pozadí byla slyšet zřetelná aktivace hlasové asistentky Siri. A to všechny natolik zaskočilo, že se celé studio mohlo potrhat smíchy. 

Samotný komentátor pokračoval se slovy: „Siri je ve hře. A neptám se tebe Siri - ne tuto Siri, ale myslím tamtoho Siri“. Na jednu stranu se nabízí velká podobnost s celým jménem hráče, který v americké MLB zažil debut před dvěma lety. Dosud s jeho jménem iPhony neměly problém, a tak se spíše přikláníme k názoru, že už Siri u některých uživatelů ke své aktivaci skutečně nepotřebuje úvodní frázi „Hey“.

Američtí novináři potvrzují, že při spuštění nahrávky na svém iPhonu se rovněž aktivuje hlasový asistent Siri. A stejně to mohlo vypadat i u desítek tisíc posluchačů v USA, kteří poslouchali živý baseballový přenos. U našeho redakčního iPhonu to ještě nefunguje, a tak to vypadá, že evropské modely ještě nedostaly potřebný update na pozadí.

Celé situace se navíc aktivně chytil i oficiální twitterový účet americké MLB. Oficiálně by měl Apple vypuštění slůvka „Hey“ oznámit na večerní akci WWDC společně s dalšími softwarovými novinkami.

Diskuze (4) Další článek: Recenze mobilu Redmi Note 12 Pro+. Střední třída, která dělá vše dobře

Témata článku: Apple, , , , , , Hey, Baseball, Asistentka, Aktivace, Hvězda, Komentování, Tampa Bay, José, MLB,