5. června 2023 • 10:02

Koubek zpátky v Plzni: Ocenění mé práce. Smlouva na rok, asistent Trousil

Autor: iSport.cz, jon, paš
Vstoupit do diskuse
15
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérskou kariéru ještě neuzavře. Miroslav Koubek po konci v Hradci Králové bude pokračovat v Plzni, kam se vrací po téměř osmi letech. O jednáních Viktorie s 71letým koučem deník Sport už dříve informoval. Koubek na západě Čech nahradí Michala Bílka, s klubem se dohodl na roční smlouvě. „Nabídky z Viktorie si nesmírně vážím. Jde o jakési ocenění mé práce a jsem rád, že jsme se domluvili. Do práce mám obrovskou chuť a je před námi velká výzva,“ uvedl pro klubový web Koubek. Do pozice asistenta přichází Jan Trousil, naopak končí Pavel Horváth.



Koubek má za sebou úspěšné působení v Hradci, kde v dubnu ukončil smlouvu. Na východě Čech se s předstihem dohodl, že vzájemná spolupráce dál pokračovat nebude. Zatímco první sezona po návratu do ligy dopadla Hradci skvěle, ve druhé už se vztah trenéra s kabinou vyčerpal.

Od nové sezony bude pokračovat ve Viktorii. V pozici hlavního kouče nahradí končícího Michala Bílka. „Rozhodli jsme se tak na základě jeho nesporných odborných kvalit, zkušeností i stylu, jakým se týmy pod jeho vedením prezentují,“ řekl pro klubový web generální ředitel a majitel klubu Adolf Šádek.

Nový trenér převezme viktoriánský tým 19. června, kdy oficiálně startuje letní příprava. „Již nyní však společně intenzivně pracujeme na složení kádru pro novou sezonu,“ přidal Šádek.

Koubek s Plzní v sezoně 2014/2015 slavil mistrovský titul. „Jsou to vzpomínky, na které nejde zapomenout, a tento moment mám dokonce zvěčněný v podobě tetování, což všichni dobře vědí,“ řekl s úsměvem jednasedmdesátiletý odborník, který svou veškerou pozornost nyní věnuje přípravě na novou sezonu.

Oficiálně představil také realizační tým, který bude mít vedle sebe v trenérském štábu. Novým asistentem se stane Jan Trousil, bývalý vynikající ligový fotbalista, který vedl coby hlavní kouč druholigový Vyškov. Dalšími členy zůstávají Marek Bakoš, Zdeněk Bečka, Matúš Kozáčik (trenér brankářů) a Martin Kastner (kondiční trenér).

„Těším se na spolupráci s nimi. Cítím z nich rovněž velkou energii do práce. Zároveň se těším i na viktoriánské fanoušky, na které mám jen ty nejlepší vzpomínky. Našim cílem je vytvořit fanouškům Viktorky co nejvíce důvodů k radosti,“ uzavřel Koubek.

Naopak společně s Bílkem v Plzni skločil Pavel Horváth, klubová legenda a jeden ze symbolů klubu. 

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud