Zavřít reklamu

Chytré Android telefony nemají funkci kondice baterie podobnou té u iPhonu, která zobrazuje její maximální zbývající kapacitu v porovnání s tou původní. Samsung zobrazuje stav baterie v aplikaci Samsung Members, ale nezobrazuje přesné procento zbývající kapacity, jako to umí iPhone. V systému Android 14 však společnost Google přidala nové funkce, které by mohly do telefonů a tabletů se systémem Android, takže i Samsungů, tyto podrobné statistiky přinést.  

Odborník na Android Mishaal Rahman prozradil, že Google přidal do rozhraní API BatteryManager v systému Android 14 nové možnosti. Ty umožňují zařízením hlásit podrobnější informace o stavu baterie, včetně počtu nabíjecích cyklů, zásad nabíjení, stavu nabíjení, data prvního použití, data výroby a celkovém stavu baterie. Tato nová rozhraní API jsou však v současné době dostupná pouze v zařízeních Pixel se systémem Android 14 Beta 2 (nebo novějším).

Údaje však závisí na schopnostech nabíjecího integrovaného čipu (čip, který řídí nabíjení baterie zařízení) a hardwarové abstrakční vrstvy (HAL), takže přesnost se samozřejmě může lišit v závislosti na smartphonu nebo tabletu. Statistiky stavu baterie zobrazené na obrázku výše jsou prostřednictvím aplikace Batt, která nové rozhraní API BatteryHealth využívá. Je možné, že Samsung tedy tato nová rozhraní API v systému Android 14 použije ve svém rozhraní One UI 6.0, aby uživatelé mohli mít lepší přehled o stavu jejich baterie v zařízení Galaxy. A to je rozhodně dobrá zpráva.

Ty nejlepší telefony Samsungu koupíte zde

Dnes nejčtenější

.