Hlavní obsah

Volkswagen ID. Buzz přijíždí v prodloužené verzi, má i větší baterii

Prodloužený ID. Buzz nabídne až sedm sedaček díky rozvoru náprav delšímu o 25 cm. Má i větší baterii, kterou je nově možné nabíjet výkonem až 200 kW. Chystá se i výkonná verze GTX.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Buzz LWB

Článek

Elektrické MPV Volkswagen ID. Buzz spolu s odhalením americké verze přijíždí i do Evropy v delší variantě. Přibylo mu 25 centimetrů na rozvoru náprav, nyní tedy měří 3239 mm. Celková délka je 4962 mm.

Délka přibyla jak posuvným dveřím, které jsou o 192 mm delší, tak i prostoru mezi C-sloupkem a zadní nápravou, kde je o 5,8 mm více. Výsledky jsou nejvíce vidět v interiéru, kde přibyly dvě další sedačky; ID. Buzz tak zákazníci mohou mít v pětimístné, šestimístné i sedmimístné konfiguraci.

Ty poslední dvě mají jednu řadu sedadel navíc, která je ovšem příplatkem. Tyto sedačky se neskládají do podlahy jako u řady jiných sedmimístných vozů, dají se však vymontovat.

První jízda s Volkswagenem ID. Buzz: Stylový busík

Testy

V pětimístné verzi vůz nabídne standardně 1340 litrů prostoru pro náklad, o 219 více proti krátkému provedení. Za třetí řadou sedadel zbývá 306 litrů. Sklopíte-li zadní dvě řady sedadel, dostanete se až na 2469 litrů.

Zmíněná větší baterie má celkovou kapacitu 91 kWh a využitelnou 85 kWh. Vůz má dostat také silnější zadní elektromotor o výkonu 286 koní a točivém momentu 560 Nm, s nímž zrychlí na stovku za 7,9 sekundy a pokračuje až k elektronicky omezené maximální rychlosti 160 km/h.

Rychlejší má být verze GTX, které přibude elektromotor i na přední nápravu pro celkový výkon 339 koní. Ta má stovku zvládnout za 6,4 sekundy a na trh přijít někdy v příštím roce.

U větší baterie jsou také lepší možnosti nabíjení, a to díky nejvyššímu nabíjecímu výkonu 200 kW. V ideálních podmínkách to tak nové baterii trvá z 10 na 80 % 25 minut. Jak daleko s ní vůz dojede, zatím není známo, stejně jako v jakých cenách se u nás bude prodávat.

Obytnou verzi California dostane nový multivan ještě letos, potvrdil Volkswagen

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám