O vládním balíčku říká, že je nemoderní, krátkozraký a nekompetentní. Investor Ondřej Tomek má na fungování státu, respektive jeho schopnosti vytvářet kvalitní prostředí pro příchod kapitálu, velmi skeptický pohled.

Tomek založil a v roce 2007 prodal portál Centrum.cz, čímž položil základ svého jmění, jež později mohutně rozmnožil investicemi do akciových trhů. Nyní zdůrazňuje, že stát by si měl především definovat své priority, aby věděl, co je pro něj dlouhodobě důležité. „To je něco, co bych chtěl jako zástupce komerčního sektoru vidět. A pokud jediná priorita je snižování dluhu a tomu se podřídí úplně všechno, pak je mi nás líto,“ říká v rozhovoru pro HN.

Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Chcete vědět, co se děje v české a světové ekonomice? Co si o aktuálních trendech myslí lidé z byznysu, majitelé firem a jejich šéfové? Každý týden v pátek vám naši top autoři přinášejí výběr toho nejlepšího a pohled z byznysové strany. Odebírejte Byznys newsletter.

Chcete dostávat investiční texty do e-mailové schránky?

Přihlaste se pravidelnému odebírání investičního newsletteru Peníze HN, kde naleznete naše původní analýzy, tipy na dobré čtení nebo glosy analytiků.

newsletter Peníze