Myslím, že pro vás bude ideální Poštovní účet s výhodami pro seniory u ČSOB Poštovní spořitelny. Díky němu byste nemusela pro důchod nikam chodit a peníze vám přijdou každý měsíc přímo na účet.

A jak na věc? Jednoduše.

Účet vám založíme za pár minut na kterékoli pobočce České pošty. ČSOB za vás navíc u České správy sociálního zabezpečení zajistí zasílání důchodu na účet, takže další vyřizování odpadá. Důkazem, že vše funguje, je více jak půl milionu důchodců, kteří mají bankovní účet v ČSOB.

V bance jsou navíc vklady ze zákona chráněné, takže nemusíte vymýšlet, kde si doma uložit či schovat hotovost. Kromě toho k účtu banka vydává i platební kartu. Když jí budete platit, bude to praktické, rychlé a bezpečné.

Milan Tomášek, manažer NN Penzijní společnosti.
Čtenářská poradna: Na důchod můžete spořit i dětem

Kdybyste přece jen chtěla mít část důchodu v hotovosti, stačí zajít na kteroukoliv poštu nebo využít některý z tisíce našich bankomatů. Všechny výběry z nich jsou zdarma a k tomu i jeden výběr měsíčně na poště.

Používání účtu se rozhodně nebojte. Své peníze můžete i nadále spravovat na poště nebo stejně jako mnozí jiní příjemci důchodu pohodlně z domova, a to přes internetové bankovnictví nebo mobil. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, pracovníci České pošty a poboček ČSOB vám rádi pomohou.

K novému účtu teď můžete mimořádně získat odměnu až dva tisíce korun.

Bližší informace naleznete zde.