Hlavní obsah

Stellantis plánuje větší elektrické SUV, dorazí za dva roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř čtyřmiliardová investice do továrny Stellantisu v Rennes má za cíl napomoci uvedení prémiového elektrického SUV na trh v roce 2025. Mělo by nahradit model C5 Aircross v nabídce Citroënu.

Foto: Petr Horník, Právo

Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid (ilustrační foto)

Článek

Koncern Stellantis plánuje investici 160 milionů eur (cca 3,8 miliardy korun) do své továrny ve francouzském Rennes s cílem uvést na trh nové prémiové SUV s elektrickým pohonem. Vůz by měl být hotový v roce 2025, uvádí agentura Reuters.

Vůz má stát na platformě STLA Medium, která je určena pro prémiová auta o délce 4,2-5 m a pojme trakční baterie o kapacitě 87-105 kWh. Pohánět může přední, zadní nebo všechna kola výkonem až 450 koní.

Co však součástí pohonného ústrojí podle generálního ředitele koncernu Carlose Tavarese určitě nebude, je jakákoliv forma spalovacího motoru. A to navzdory tomu, že nový model má v nabídce Citroënu nahradit model C5 Aircross, který dnes nabízí zážehové i vznětové motory.

Továrna v Rennes dnes kromě tohoto modelu vyrábí také Peugeot 5008. Zmíněná investice konkrétně zamíří do výroby baterií a vstřikovaných plastových dílů.

Stejnou platformu, na které dnes jezdí C5 Aircross, tedy EMP2, využívá také Opel Grandland. Ten má svého elektrického nástupce dostat už v příštím roce, rovněž na platformě STLA Medium.

Opel Corsa prošel modernizací

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám