TOPlist

Dočkáme se revolučních brýlí? Sledujte s námi od 19:00 konferenci WWDC23

apple wwdc
  • Konferenci Apple WWDC23 můžete sledovat dnes od 19:00 našeho času
  • Přenos bude dostupný na webu Applu, ale také na oficiálním YouTube kanále

Společnost Apple dnes večer po 9 měsících znovu předstoupí před své fanoušky a ukáže novinky, na kterých uplynulý čas pracovala. Právě dnes totiž začíná pětidenní vývojářská konference WWDC23. Na úvod akce má Apple v plánu zhruba 2hodinovou show, během které představí očekávané novinky. O co půjde a jak živý přenos sledovat?

Jak sledovat WWDC23?

Tisková konference k zahájení WWDC23 a představení softwarových novinek začíná dnes v 19:00 našeho času, v Kalifornii tou dobou mají 10 hodin dopoledne. Živý přenos z akce budete moci sledovat na oficiálních stránkách Apple.com, anebo také na oficiálním YouTube kanále.

WWDC je čistě vývojářská konference (vychází to i z názvu – Worldwide Developers Conference) a lze tedy očekávat výhradně softwarové novinky. Apple každý rok zkraje června představuje novinky v aktualizacích svých operačních systémů.

iOS, MacBook Air i revoluční brýle

Hlavní porci času by letos měl dostat iOS 17, doprovázený údajně velkou aktualizací watchOS 10 a macOS 14. Něco málo bychom se určitě měli dozvědět o tvOS 17 nebo iPadOS 17. Z hlediska softwaru panují též velká očekávání před novinkami ohledně hlasové asistentky Siri. Ta je dlouho bez inovací a Apple by potřeboval dohnat konkurenci, která dělá s umělou inteligencí divy – třeba Microsoft a OpenAI.

Jako obvykle se však hojně spekuluje také o hardwaru. Podle mnohých úniků se dnes dočkáme MacBooku Air s 15″ obrazovkou a designem poplatným modelům z loňského roku. Hovoří se i o tom, že Apple dlouho neinovoval Mac Pro a Mac Studio.

Zlatým hřebem by však měl být speciální headset či brýle pro virtuální, rozšířenou, popřípadě hybridní (smíšenou) realitu. Apple v posledních letech do tohoto segmentu hojně investoval a očekává se, že dnes představí svůj první čistě VR/AR hardware. O očekáváních jsme se rozepsali v samostatném článku.

Pokud chcete zůstat v obraze, sledujte od 19 hodin web SMARTmania.cz. O všech klíčových novinkách Applu budeme okamžitě informovat!

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku