• Načítám...
>

V Praze 11 sportují senioři i handicapovaní občané

  • 5. června 2023,
  • 13:15,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze 11 se konaly Sportovní hry pro seniory a handicapované občany Jižního Města. Akce se každoročně těší velkému zájmu veřejnosti a nabízí opravdu jedinečné sportovní vyžití.

Reklama

Sportovat lze v každém věku! Motto, kterým se rozhodně řídí v Praze 11. Konal se tam totiž další ročník oblíbených Sportovních her. Ty jsou pořádány pro seniory a handicapované občany Jižního Města.

"Tady na zahradě Komunitního centra Mezi Domy se konají už počtyřiadvacáté sportovní hry seniorů, jde o 24. ročník, ale poprvé se konaly před 25 lety, protože jednou se ty hry nekonaly kvůli covidu. Vidíte tady téměř 200 účastníků, kteří soutěží v 7 disciplínách, pokaždé je to velmi populární, my jsme jako městská část velmi rádi, že je tady spousta lidí seniorského věku, která se účastní těchto akcí," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě), místostarosta MČ Praha 11.

"V podstatě je to taková lokální olympiáda přizpůsobená věku, takže jsou tady soutěže, jako je driblování, střelba na branku s florbalkou, hod na koš s basketbalovým míčem, kuželky nebo moje oblíbená naše speciální disciplína - soutěž o nejdelší slupku z oloupaného jablka, protože tam se podávají opravdu světové výkony," řekl Jan Schneider, ředitel Jihoměstské sociální a.s.

Akce se zúčastnil i stojednaletý pan Přemysl.

"Ten život v domově je sice hezký, je o nás postaráno, ale taková ta lidská společnost a pospolitost být mezi lidmi, to je opravdu elixír mládí," řekl Přemysl Červenka, obyvatel MČ Praha 11.

Na soutěžící čekalo několik hodnotných cen, které mohli díky svým výkonům vyhrát.

"Máme připravené ceny nejen pro ty úplně nejlepší, ale pro velkou část, samozřejmě pro ty nejstarší účastníky, ale ono to vyhlašování potom trvá skoro stejně dlouho jako samotné hry, protože je spousta kategorií, muži, ženy, v různých věkových kategoriích a máme i tombolu, kde máme sponzorské dary, kde vím, že první cena je víkend v Hotelu Palcát v Táboře," řekl Jan Schneider, ředitel Jihoměstské sociální a.s.

Připraven byl i doprovodný program a dobré občerstvení. Vítán byl každý, kdo přišel sportovat, fandit nebo se jen pobavit s přáteli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu