• Načítám...
>

Na Dnu Běchovic zazpívala Marie Rottrová

Program každoroční oslavy Dne Běchovic byl opět nabitý! Kromě soutěží pro děti i dospělé si bylo možné zatančit na živou hudbu, o kterou se postarala skupina Pekař a zpěvačka Marie Rottrová. Akce plná jídla a pití začínala v odpoledních hodinách v sobotu 3. června a trvala do 22 hodin na nádvoří Staré pošty.

Reklama

Den Běchovic je už tradiční každoroční událost, na kterou se těší nejen obyvatelé této městské části. Jedná se o běchovickou největší společensko-kulturní akci s bohatým programem. 

"Den Běchovic začíná standardně už odpoledne okolo třetí hodiny, hlavní program od 3 do 6 hodin je směřován na děti, je připravena spousta soutěží, máme připravenou celou řadu rodinných soutěží, kde se snažíme zapojit celé rodiny, aby měly možnost něco zajímavého vyhrát, ale také si zasoutěžit mezi sebou maminky a tatínkové. Máme radost z toho, že je to reflektováno, že rodiny se účastní a že je u toho spousta legrace a tak nějak to hezky osvěžuje to prostředí, ve kterém tady společně žijeme," řekl Ondřej Martan (ODS) - starosta MČ Praha Běchovice.

V pozdějších hodinách přišla na pódium hvězda večera Marie Rottrová. Nejenom, že zazpívala své nejznámější hity, ale také pokřtila novou fotografickou knížku Běchovic. Kniha bude v prodeji odteď na každé společenské běchovické události nebo na radnici.

"Letos jsme společně s autorem Janem Jechem připravili pro Běchovice úplně novou publikaci, jmenuje se Běchovice v proměnách času, jedná se o publikaci, která shrnuje v obrazech dění zhruba za posledních 60 možná 70 let, kdy některá místa v naší městské části prošla obrovskou proměnou a vlastně navazujeme na ty původní fotografie, které byly pořízeny v průběhu 50. ale někdy i 40. let," řekl Ondřej Martan (ODS) - starosta MČ Praha Běchovice.

Na bohatou historii Běchovic upomínají i tyto čtyři cválající koně. Mají připomínat dobu, kdy se tu zastavila například sama Marie Terezie nebo mladý Mozart. Dnes však byli hlavní atrakcí dětí.

"Jeden z důležitých historických momentů, který ale není na původní fotografii, je první ročník běhu Běchovice Praha, což je nestarší silniční závod na světě, teď už, na 10 kilometrů. Běžel se v roce 1897 a od té doby má nepřerušenou tradici až dodnes, takže to je takový jeden z nejvýznamnějších milníků novodobé nebo té starší historie," řekl Ondřej Martan (ODS) - starosta MČ Praha Běchovice.

Od roku 2018, kdy se po dlouhé a finančně náročné rekonstrukci otevřela Stará pošta, se tato sešlost, která oslavuje den dětí a příchod letního počasí, koná vždy tady. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu