Home / SLOVENSKO / Získali ste štátny príspevok na digitálneho žiaka? Príďte ho využiť do DATARTu!

Získali ste štátny príspevok na digitálneho žiaka? Príďte ho využiť do DATARTu!

5.6.2023 (SITA.sk) – Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky odštartovalo veľký národný projekt „Digitálny žiak“, ktorého cieľom je podporiť digitálne zručnosti študentov finančným príspevkom 350 € na nákup notebooku či tabletu. Po svoje zariadenie si žiaci môžu prísť aj do predajní DATART, ktoré nájdu po celom Slovensku.

Cieľom národného projektu „Digitálny žiak“ je zjednodušiť žiakom a študentom prístup k digitálnym zariadeniam a tým zvýšiť ich celkovú digitálnu gramotnosť. Odhaduje sa, že 65 % dnešných detí na základných školách po získaní diplomu alebo titulu v budúcnosti nastúpi na pracovné miesta, ktoré dnes ešte neexistujú. No najrýchlejší rast sa očakáva v oblasti IT, ktoré budú v roku 2030 zamestnávať o 30 % zamestnancov viac ako v súčasnosti. DATART sa stal jedným zo zmluvných predajcov, kde si študenti môžu uplatniť finančný príspevok od štátu v hodnote 350 €. Veľký zmysel projektu vidí aj marketingová riaditeľka DATARTu, Sabina Boudová: „Veríme, že podpora rozvoja digitálnych zručností u študentov je kľúčová pre ich lepšiu pozíciu na trhu práce. Teší nás, že môžeme byť súčasťou projektu „Digitálny žiak“ a podporiť tak študentov v ich ceste za lepšou budúcnosťou.

Využite finančný príspevok v DATARTe

Projekt „Digitálny žiak“ uverejnil na svojej oficiálnej webovej stránke zoznam zmluvných predajcov a dostupných predajní, v ktorých môžu študenti uskutočniť svoj nákup digitálneho zariadenia a uplatniť si príspevok v hodnote 350 €. Medzi predajcami nechýba ani popredný český a slovenský predajca elektroniky DATART. Elektrošpecialisti sú vo všetkých 21 predajniach DATART na Slovensku svojim zákazníkom k dispozícii pomôcť s výberom notebookov či tabletov, ktoré spĺňajú špecifikácie stanovené projektom Digitálny žiak. O nedostatok tovaru sa rozhodne nemusia obávať. „Naše zásoby sú nadštandardné. Každá predajňa DATART má vlastný sklad a zároveň máme silné logistické zázemie v Senci. Naši zákazníci nájdu na pultoch široký výber notebookov a tabletov, na ktoré si budú môcť uplatniť svoju dotáciu,“ hovorí Boudová.

Notebooky a tablety čakajú na študentov

Využil váš školák príspevok 350 € na kúpu digitálneho zariadenia? Stačí už len krôčik k jeho plnohodnotnému používaniu. Elektrošpecialisti v DATARTe zakúpené zariadenie rozbalia a aktivujú a všetci študenti odídu domov s plne funkčným zariadením. „Jedným z hlavných pilierov našej značky sú práve elektrošpecialisti, ktorí zariadenie v predajni uvedú do plnej funkčnosti. Študent alebo akýkoľvek zákazník tak od nás odchádza s nainštalovanými softvérmi a na svojom zariadení môže okamžite začať pracovať,“ uzatvára marketingová riaditeľka.“ V predajniach DATART nájdete aj široký výber vhodného príslušenstva pre notebooky, ako napríklad externú klávesnicu, myš či puzdro rovnako ako aj ochranné sklo na tablet a mnoho ďalšieho.

V každej predajni DATART, popredného českého a slovenského predajcu elektroniky, sa môžete spoľahnúť na vysokú úroveň služieb a širokú ponuku elektro zariadení. Príďte si vybrať ten najvhodnejší notebook či tablet pre vaše potreby a študujte o niečo pohodlnejšie a ľahšie s elektrom z DATARTu.

Informačný servis

Viac k témam: Digitálny žiak, PR, Štátny príspevok
Zdroj: SITA.sk – Získali ste štátny príspevok na digitálneho žiaka? Príďte ho využiť do DATARTu! © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *