Festival Merkádo - Latinská Amerika na Jiřáku slaví 10 let!

Festival Merkádo opět promění ve dnech 16. a 17. června 2023 náměstí Jiřího z Poděbrad v Latinskou Ameriku. Letošní jubilejní 10. ročník festivalu nabídne mimořádný kulturní program v popředí s karnevalovým průvodem.

Merkádo je hlavně o tanci, hudbě, latinskoamerických trzích s exotickým jídlem a výrobky ze zemí Latinské Ameriky. Festival představí na padesát stánků s typickými produkty - od kávy, chilli, maté, exotického ovoce po originální textilie, bižuterii, a další výrobky od "artesanos" ze zemí Jižní a Střední Ameriky. Můžete se těšit na tradiční jídla připravovaná Latinoameričany žijícími v České republice doplněné o autentické latino restaurace a bary. Pro letošní ročník Merkáda bude Pivovar Zichovec vařit exkluzivní festivalové pivo "Cerveza".

V průběhu festivalu bude probíhat tetovací happening na podporu Amazonského pralesa "KUS KŮŽE PRO AMAZONIE". Výtěžek z tetovací akce věnuje Merkádo neziskové organizaci Forest.ink.

Pro děti je připravena každý den Piňata se sladkostmi a dětské dílničky.

Vstup je zdarma.

Kontakt:

Martina Kaňáková, zakladatelka festivalu Merkádo

www.merkadofest.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-Latinská-gastro-zábava-správa-kultura-festival-Merkádo

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Kultura
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.